Dakar 2013.

Započeo zmiya, 04 April, 2012, 11:45

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

pajche

I nije, ali znajuci Gordonov stil voznje zaglavice se jos 15 puta

ЯЭВОЛУТИОН

Citat: pajche poslato 06 Januar, 2013, 19:11
I nije, ali znajuci Gordonov stil voznje zaglavice se jos 15 puta
Ili ce ih pokidati ko svinja masnu krpu, pa ce morati da ga diskvalikuju zbog neceg,,,,recimo sto mu velik auto....
samo na dva dana u godini nemas uticaj...na juce i na sutra...probaj danas   064 117 36 11

monsterbnt

Gordon je totalni lik.......samo pogresnog hamera vozi......ako nista drugo, H1 bi tesko zaglavio....
Smrt SVIMA!!!!

perlx

Dzabe mu i H1 kad ih je Cagin onomad sve obisao :P

monsterbnt

A dobro bre.......Cagin, Kabirov i Kamaz su van konkurencije........oni su tu dolazili samo da se provozaju i razgledaju prirodu :D
Smrt SVIMA!!!!

Radanovic

Husqvarna na prvom mjestu ,
Gabor 87. sa malo manje od sat vremena zaostatka .

Sainz izgleda imao nekih problema , 11. mjesto je trenunto
Adam Mali¹ 23.

Plazma Keks

iveco 1
tatra 2
iveco 3
tatra 4
kamaz 5...
eh... a pretprosle godine kamaz, kamaz, neki levaci, kamaz....
odsvirali svoje cim se cagin nije trkao prosle i ove godine

Hohštapler

Jel danas u 00:00h snimak?
Motoklasik: Sta da joj objasnjavam, kad ne razume. Ona to broji na komade.

Boban_m

ikomline

ојан Милановић и Дарко Вељковић одустали су због квара аутомобила у другој етапи Дакар релија, воженој у околини перуанског града Писка. Мотоциклиста из Србије Габор Сагмајстер освојио је 81. место.

Српска посада у саставу Бојан Милановић-Дарко Вељковић (Опел антара РР3) имала је доста проблема од почетка специјалног испита. На 36. километру разишли су се са тркачким камионом Опел Дакар тима и од тог тренутка остали су без подршке на стази.

Бојан Милановић и Дарко Вељковић
- Преврнули смо се на 60. километру, после тога је скакала температура уља, мотор се прегревао, плави дим је излазио из ауспуха, ни по равном нисмо могли нормално да возимо. Негде око 80. километра мотор је "издахнуо". Јако ми је жао, веровали смо да можемо много више, али је ипак "Опел антара РР3" преслаба за ове дине. Доста смо се мучили да приликом успона на дине, то је стварно било нешто ново за нас - ексклузивно за сајт РТС-а истакао је Бојан Милановић, који је касно синоћ стигао у бивак.

Аутомобил је дошлепан у камп такмичара, али није у возном стању:

- Из пустиње нас је извукао један мештанин са својим џипом. Он се са серијским возилом пео на дине које ми нисмо могли да прођемо са спортским аутомобилом. Провели смо пола ноћи у пустињи, али сад смо у биваку и пратићемо цео караван до Сантјага.

ikomline

ikomline

Plazma Keks

★ Results - Stage 3 - Pisco > Nazca ★
Auto:
1. AL-ATTIYAH (QAT)
2. GORDON (USA) - 00:01:18
3. PETERHANSEL (FRA) - 00:03:52

Truck:
1. DE ROOY (NLD)
2. NIKOLAEV (RUS) - 00:01:24
3. BIASION (ITA) - 00:02:31

Plazma Keks

★ Results - Stage 3 - Pisco > Nazca ★
Bike:
1. LOPEZ (CHL)
2. GONÇALVES (PRT) - 00:01:08
3. DESPRES (FRA) - 00:04:08

ikomline

danasnja etapa
85   109   SAGHMEISTER (SRB)   KTM   003:36:21   00:58:27   00:00:00

inace danas je 12oro odustalo u pesku

ikomline

ikomline

ikomline

Drugog dana Dakar relija organizator je svim uèesnicima priredio prvi pravi filter. Samo najspremniji biæe u stanju da odrade vi¹e od 250 kilometara brzinskog ispita po dinama. Gabor Sagmajster sa startnim brojem 109 uspe¹no je odradio zadato i odmah po ulasku na cilj, javio se telefonom.

- Dobro sam i¹ao svih 253 kilometara po dinama. Od 4 – 5 sati koliko je mi je trebalo da odradim brzinski ispit, mo¾da sam izgubio jedno 3 – 5 minuta, zato ¹to nisam bio siguran u jednom trenutku da li trebam da odem levo ili desno. Malo sam bio neodluèan, a nisam bio i siguran da li je organizator izbacio taj èek point ili nije, odnono da li je ne¹to menjao. Kasnije na cilju sam proverio i video da sam ,,pokupio" sve zadate punktove, tako da mi je bilo mnogo lak¹e – prvi je komentar Sagmajstera.
Nekoliko sati po dinama pod jarkim suncem i maksimalno skoncentrisan, Sagmajster polako ali sigurno hvata ritam.
- Mogu reæi da sam u¾ivo, koliko god to mo¾da nekome mo¾e zvuèati neverovatno, ali sve me je podseæalo na Abu Dabi. U pravu je kolega Miran Stanovnik da su dine u Emiratima pravi poligon za obuku Dakar motociklista. Ko tamo savlada vo¾nju i navigaciju po pesku, za njega nema ,,zime" u Ju¾noj Americi. Intersantno je bilo prilikom spu¹tanja sa vrha dine do podno¾ja, gde je poreðenja radi isto kao kada se sa plafona niza zid spu¹tate do poda. Zvuèi neverovatno, ali u pitanju ugao od skoro 90 stepeni. Taktika je sledeæe, prebacim te¾inu na zadnji amortizer maksimalno ga opteretim, tako da zadnji toèak zabodem u pesak, prednji praktièno skroz izbacim, stisnem gas i juri¹ u podno¾je – veli Gabor.
Psihofizièki momèina iz Subotice je potpuno je spreman. Jedino mu preostaje da obuzda sebe kako ne bi odvrnu gas do kraja i podigao ritam, kako mo¾e ume i zna. Stalni podstenik u glavi mu je ¾elja sponzora, a ona je prosta, da stigne do cilja.
- Tempo je bio dobar, ali jo¹ uvek to nije Gabor dakar ritam. Takmièenje je tek poèelo i nesmem da pravim gluposti, pa zbog toga moram sporije da vozim. Zadovoljan sam kako je motor funkcionisao, potpuno sam veseo i spreman za nove izazove. Trenutno ne razmi¹ljam o novom danu, jer iskreno govoreæi nisam siguran ni gde se sada taèno nalazim. Znam da sam na cilju brzinca i to je sada najva¾nije, odnosno da lagno stignem u kamp, a tek kada se odmorim pogledaæu, ¹ta me èeka narednog dana – izdeklamovao je Sagmajster u telefonskom raportu.

ANTARA JE SLABA ZA DINE
Èim je isprièao vlastite utiske, Sagmajster se osvrnuo na momke iz Kraljeva u opel antari.
- Postoji jedno dve ili tri opasne taèke koje valja izbeæi, jer u suprotnom ne gine zaglavljivanje. Pla¹im se da antara koju voze Bojan i Darko nije dovoljno sna¾na da ih izvuèe iz takvih situacija. Nadam se da æe izbeæi te zamke i bezbedno stiæi do kampa.

ikomline

Plazma Keks