Prosledi na
Ćao,
Anonimni posetioče
Početna
Pretraga
Članovi
Galerija
Kalendar
RSS
Prijavljivanje
Registracija
Moto Manijaci
|
Opšte teme
|
Ostale teme
| Tema:
Kulinarstvo
Stranice: [
1
]
2
3
4
...
13
Autor
Tema: Kulinarstvo (Pročitano 38216 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Panta Zemunac
Iskusni pozer
Van mreže
Motor
:
Super Tenere 750
Facebook
:
Poseti
Lokacija:
Munze Konza
Poruke:
1903
Kvalitet:
+
121 (6%)
Zahvalnice:
15
Kulinarstvo
14 Maj, 2012, 20:43
Ocena:
0
Pored dve do sada otvorene teme; ''ponocni mezetluk'' i ''zdrava ishrana'', moracu otvoriti još jednu, sveobuhvatnu, za nas, hedoniste, uživaoce u dobrom zalogaju, lepim vinima pa i ženama (kako ko!)!
U ovoj temi bi mogli podeliti koji recept, savet ili preporuku. Naime, svako ko je posetio barem jedan skup, imao je priliku da se upozna sa specijalnošću svih skupova, ma, svakog pojedinaćno....NA ŽALOST! Nema Srbina koji ne vole suljpa ali kada ti neko, svake nedelje, isto servira, zapitate se ima li barem jednog kulinara međ' nama! Milion gurmanluka koji se olako spremaju, baš potaman za manje-vece društvance ali mi se uffaćkali za gradištanac kao da je to jedino što postoji...elem i po neki gulaš (s'tim da polovina i ne razlikuje da li je skuvala gulaš iliti paprikaš!
Nisam profi kuvar...živim svega pola veka sam, pa sam milom prilika magistrirao varjacu (šta ću kacam rasan!?!) a i keceljicu!
Recepti ne moraju biti koncizni jer, onaj ko ne kuva badava mu i video snimak a za nas koji se praćakamo sos'kutlaču i smernice su dovoljne..
Koliko je vazna pravilna ishrana, pokazao je Novake sas tj. bec glutena...el takoo?! Pa i nije bas...po meni, više je to spoj svega i ničega po mnogo, što je rezultiralo onako, uspešnu sezonu. I ove ne krćka gluten alu mu ne ide baš kao prošle, no mi mu i dalje držimo
!
Pitam se samo, kako bi naša braća tj. naše bratstvo BROHERHOOD prošlo na ERZBERG RODEU da im papicu, po protokolu za treninge a i za samo takmicenje licno spremam! Šala, nisam, kao što rekoh proff ali, verujte mi na rec, barem 20% uspeha ide na samu klopu!!
Tema je otvorena za sve a tako i za različite recepte, što zdrave, što gurmanske, što veganske itd...uz poneku fotku imaćemo zabavu pa sledeći put, nadam se na skupu manijaka neće se krljati cevap (mislim, nazovi cevap jer i njih treba znati napraviti).
«
Poslednja izmena: 14 Maj, 2012, 23:45 UFF
»
Panta Zemunac
Iskusni pozer
Van mreže
Motor
:
Super Tenere 750
Facebook
:
Poseti
Lokacija:
Munze Konza
Poruke:
1903
Kvalitet:
+
121 (6%)
Zahvalnice:
15
Odg: TEMA O KULINARSTVU
Odgovor #1 -
14 Maj, 2012, 21:10
Ocena:
0
ŠKEMBIĆI...fileke ili tripice...juneći, jagnjećiili svinjski želudac...
škembići u saftu na podrucju Balkana vrh delišes, rame uz rame sa svinjskim papcima u saftu
180rsd/kg...cuj, necu ih kupiti kad'i onako retko na njih naletim...još juneći...
i odmah sam ih oprao u nekoliko hladnih voda, te nalio sa kozjom surutkom (ne mora ali ko nevoli njihov šmek, on ih prelije mlekom ali ja nisam imao), dodao par kašicica sirćeta i po kašicice sode bikarbone. Treba ih ostaviti u friz da cute celu noć. Potom ih isprati, naliti vodom i kuvati na jačoj vatri dok ne provri. Tu vodu baciti, ponovo naliti ali vrelu vodu i dodati luk, zelen, celer, đumbir i paštrnjak...desetak zrna bibera, lovorov list.....i tako, cirka tri i po sata dok ne omekšaju..
U drugu šerpu, kašika svinjske masti pa slaninica..kad porumeni, dodati sitno seckan crni luk, par češnjeva belog i jednu crvenu papriku isečenu na kocke, zatim dodati škembiće koje ste isekli na trakice od 3cm, prekriti kašikom tucane ljute, pa kašikom brašna...pride par kašika paradajz soka....e zatim, nalivati sa onom vodom u kojoj se kuvali škembi. Iz te vode ostao nam zeleniš koji treba propasirati viljuškom pa i njega dodati da još malo zgusne sos. A jedna, lepa, najlepša ljuta papričica...ma Bog da ti oprosti sve grehe (osim ako neste drogiranti kao one moje komše BROTHERHOOD...
prilog, rižoto ili pire krompir ali najbolje krompir obariti u ljusci, preseći uzduž na pola, malo izdubiti, kao čamci i u njih a i okolo, naliti škembe...leleee, mašala!!
«
Poslednja izmena: 14 Maj, 2012, 21:26 Panta Zemunac
»
ЯЭВОЛУТИОН
Moto Doktor
Moto Manijak
Van mreže
Motor
:
zlata, kata i zeka ....babe naravno 35+
Poruke:
21796
Kvalitet:
+
8396 (38%)
Zahvalnice:
718
Odg: Kulinarstvo
Odgovor #2 -
15 Maj, 2012, 09:36
Ocena:
+2
POSRBLJENA pasta
-Dve zdenke
-jaje
-slatka pavlaka
-100 grma sitno seckane slaninice
-100 grama sitno seckane sunke
-persun
-kesica parmezana
-beli luk (sto vise to bolje)
-kisela pavlaka
-testenina
U posudi umutiti dve zdenke,jaje, slatku i kiselu pavlaku , sunku i slaninicu, u homogenu celinu....dodati kesicu parmezana i seckani pesun.
Obariti testeninu "al dente", ocediti je i preliti pripremljenim sosom...vratiti na tihu vatru jos pet minuta....servirati toplo....obici lekara zbog skoka holesterola.
samo na dva dana u godini nemas uticaj...na juce i na sutra...probaj danas 064 117 36 11
Major
Moto Manijak
Van mreže
Motor
:
Ducati Monster 1200s
Galerija
Red Beast
Lokacija:
Beograd
Poruke:
15323
Kvalitet:
+
2038 (13%)
Zahvalnice:
123
Odg: Kulinarstvo
Odgovor #3 -
15 Maj, 2012, 09:51
Ocena:
0
Ova pasta lepo zvuci!
Vlajko
Vikend bajker
Van mreže
Motor
:
Honda CB750f
Yamaha 750 ST
Lokacija:
Dunav na vidiku
Poruke:
3033
Kvalitet:
+
620 (20%)
Zahvalnice:
42
Odg: Kulinarstvo
Odgovor #4 -
15 Maj, 2012, 10:33
Ocena:
0
Ove godine prilično se vezbam sa kotlićem i talandarom..
Klasičan suljpa sam obogatio bukovačama.. u gulaše trpam i razne seckane frikom mešavine i koješta..
Pre neki dan napravio prvi put nešto između riblje čorbe i paprikaša..
A recepti.. pa kuvaš od onoga što imaš..obavezni začini tipa bosiljak, origano, ruzmarin, peršun...crni, beli luk, soja sos..
i kojegod meso da zdrljas na luku..dodaš šta imaš sa začinima , dodaš neku tekućinu i na laganu vatru.. ispada garant dobro..
Zaprška i ne treba.. jedino mi je iz talandare malo premasno.. što se rešava postavljanjem salveta ili nekog papirnog ubrusa ispod parčića..pa recimo soma uvaljanog u krupno kukuruzno brašno ..
Kakve su ti misli takav ti je i život...
Svest je trag – Znanje je pomagalo – Ljubav je odgovor
CBRR1
busolovac
Iskusni bajker
Van mreže
Poruke:
7238
Kvalitet:
+
2385 (32%)
Zahvalnice:
230
Odg: Kulinarstvo
Odgovor #5 -
15 Maj, 2012, 11:16
Ocena:
+1
prvo zagrejati ulje u tiganju,uzmite dva jaja,jednom rukom ih polomite i prospete u tiganj,malo soli preko i dobijate isvrsno ukusna JAJA NA OKO...po sopstvenom ukusu otvorite bocu vina uz to...toliko od mene
mrle
Iskusni bajker
Van mreže
Motor
:
Kawasaki ZZR600 Rat look
Galerija
nekrunisani kralj moto cigana
Lokacija:
Beograd Banovo brdo
Poruke:
6608
Kvalitet:
+
1984 (30%)
Zahvalnice:
119
Odg: Kulinarstvo
Odgovor #6 -
15 Maj, 2012, 12:01
Ocena:
0
Citat: Vlajko 15 Maj, 2012, 10:33
Ove godine prilično se vezbam sa kotlićem i talandarom..
trpam i razne seckane frikom mešavine i koješta..
A recepti.. pa kuvaš od onoga što imaš..obavezni začini tipa bosiljak, origano, ruzmarin, peršun...crni, beli luk, soja sos..
i kojegod meso da zdrljas na luku..dodaš šta imaš sa začinima , dodaš neku tekućinu i na laganu vatru.. ispada garant dobro..
sa ovim se slažem, ostatak je stvar mašte i majstorstva
CBRR1
busolovac
Iskusni bajker
Van mreže
Poruke:
7238
Kvalitet:
+
2385 (32%)
Zahvalnice:
230
Odg: Kulinarstvo
Odgovor #7 -
15 Maj, 2012, 12:03
Ocena:
0
eto minusa,mojne da se ljutis dobices kecelju od mene tj od moje keve
K_A_W_A
Iskusni pozer
Van mreže
Motor
:
YAMAHA FAZER 8 - Race Blue - 2014
Facebook
:
Poseti
Lokacija:
Novi Sad
Poruke:
1522
Kvalitet:
+
1219 (80%)
Zahvalnice:
325
Odg: Kulinarstvo
Odgovor #8 -
15 Maj, 2012, 12:13
Ocena:
+1
Osecam da cu uvek biti gladan kad god dodjem na ovu temu
P.S. Zamolio bih sve koji ovde postavljaju recepte da ne stavljaju i slike jela i hrane
CBRR1
busolovac
Iskusni bajker
Van mreže
Poruke:
7238
Kvalitet:
+
2385 (32%)
Zahvalnice:
230
Odg: Kulinarstvo
Odgovor #9 -
15 Maj, 2012, 12:17
Ocena:
0
Citat: K_A_W_A 15 Maj, 2012, 12:13
Osecam da cu uvek biti gladan kad god dodjem na ovu temu
P.S. Zamolio bih sve koji ovde postavljaju recepte da ne stavljaju i slike jela i hrane
evo ti slika mog jela tj recepta OO
K_A_W_A
Iskusni pozer
Van mreže
Motor
:
YAMAHA FAZER 8 - Race Blue - 2014
Facebook
:
Poseti
Lokacija:
Novi Sad
Poruke:
1522
Kvalitet:
+
1219 (80%)
Zahvalnice:
325
Odg: Kulinarstvo
Odgovor #10 -
15 Maj, 2012, 12:22
Ocena:
+5
Citat: cbrr1 15 Maj, 2012, 12:17
evo ti slika mog jela tj recepta OO
Ako je to tvoje jelo, dacu ti ja i kobaju, pa onda imas komlet bekendeks
Major
Moto Manijak
Van mreže
Motor
:
Ducati Monster 1200s
Galerija
Red Beast
Lokacija:
Beograd
Poruke:
15323
Kvalitet:
+
2038 (13%)
Zahvalnice:
123
Odg: Kulinarstvo
Odgovor #11 -
15 Maj, 2012, 12:34
Ocena:
0
Juce sam pravio spagete sa sosom od tunjevine. Za 15ak minuta se napravi, a bas je ukusno
2 konzerve tunjevine, 2 topljena sir - tost topi sam ja uzeo (mada moze i bilo koji drugi samo da se isece na tanke kriske), pola litre paradajz soka i jedna kisela pavlaka. Sve to staviti u serpu i mesati na malo jacoj temperaturi dok ne provri, onda malo smanjiti temp. i mesati jedno 2-3 minuta. U drugu serpu staviti vodu da provrije, dodati soli i malo ulja i onda spagete (kolicine po izboru). Kuvati spagete jedno 10ak minuta, kad su gotove preliju se sosom i woaallla imate spagete sa sosom od tunjevine
Panta Zemunac
Iskusni pozer
Van mreže
Motor
:
Super Tenere 750
Facebook
:
Poseti
Lokacija:
Munze Konza
Poruke:
1903
Kvalitet:
+
121 (6%)
Zahvalnice:
15
Odg: Kulinarstvo
Odgovor #12 -
15 Maj, 2012, 12:37
Ocena:
0
Hmm, i obicna pašteta dobija sasvim drugi smisao i ukus, kada ste bez iceg drugog gladni u nekoj prirodi!
Ne bih se složio da je dovoljno samo nabacati ''šta se ima'' i da ce neizostavno ta klopa biti vrh.
Naime, skuvajte dva potpuno ista gulaša ali u jedan, po vojvođanski, ubacite nekoliko kocki čokolade za kuvanje a u drugi, po šumadijski, nekoliko suvih šljiva....hmmm, razlike li drasticne!
Još jedan primer....najbolji pasulj u životu sam poceo spremati, onda, kada sam iz njega izbacio sav nepotrebni zeleniš i ostavio samo luk, delić šargarepe, tucane ljute, sušene ljute, list lorbera i bibera. Da, poenta je u mesu...sušena kolenica, malo suve kobaje ili slaninice...I TO JE SVE!
Bili su ukusni i ti, drugi ali ne kao ovaj!
Panta Zemunac
Iskusni pozer
Van mreže
Motor
:
Super Tenere 750
Facebook
:
Poseti
Lokacija:
Munze Konza
Poruke:
1903
Kvalitet:
+
121 (6%)
Zahvalnice:
15
Odg: Kulinarstvo
Odgovor #13 -
15 Maj, 2012, 12:50
Ocena:
0
SAVET ZA LJUBITELJE TESTENINE!
Ako vam je sos po difoltu ređi, koristite bilo koju uvijenu (spiralu) testeninu a ne špagete. Sa špageta lako sklizne.
Prilikom kuvanja testenine, nipošto ne dodavajte ulje...zatvara testeninu te u nju ne prodire sos (ima ukus barene vode)..
Kuvajte 100g (za jednu osobu) u najmanje dve litre vode...držite se minutaže sa pakovanja (all dente) i odmah ih vadite iz te vode. Ako ih baš istog trenutka nećete jesti, prelijte hladnom vodom a vodu u kojoj se testenina kuvala iskoristite za sos (dobro zgušnjava)...
Špageti sa morskim plodovima i šecercem!
Taraba
Naopak mlađi
Iskusni bajker
Van mreže
Motor
:
625 SXC
Facebook
:
Poseti
WWJCD
Lokacija:
Skoro pa Beograd
Poruke:
7309
Kvalitet:
+
3324 (45%)
Zahvalnice:
205
Odg: Kulinarstvo
Odgovor #14 -
15 Maj, 2012, 13:00
Ocena:
0
Panto, predlažem da se ti, kao očigledan poznavalac ukusa i pripreme raznih jela, angažuješ oko pripreme neke klopice za neko od narednih druženja.
Vlajko ima kotlić, a verovatno još neko, pa da nam zbrčkaš jedan gulaš a la Munze.
The band is just fantastic that is really what i think. oh by the way which one's pink?
UFF
***********
Administrator
Mega Moto Manijak
Van mreže
Motor
:
Honda CB600F Hornet
'03
Yamaha FZ6 Fazer
'04
Suzuki DL650V-Strom
'05
Honda CBR600F4i
'06
Yamaha MT-03
'07
KTM 690SM
'08
Yamaha YZF-R1
'08
Honda CRF250L
'13
Honda CB1000RA
'09
Galerija
Lokacija:
Belgrade
Poruke:
43992
Kvalitet:
+
12169 (27%)
Zahvalnice:
1021
Odg: Kulinarstvo
Odgovor #15 -
15 Maj, 2012, 13:06
Ocena:
0
ma kakav bre panta?
on da ume da kuva ne bi bio mrsav
treba nam neko ko debeli zmaj
Taraba
Naopak mlađi
Iskusni bajker
Van mreže
Motor
:
625 SXC
Facebook
:
Poseti
WWJCD
Lokacija:
Skoro pa Beograd
Poruke:
7309
Kvalitet:
+
3324 (45%)
Zahvalnice:
205
Odg: Kulinarstvo
Odgovor #16 -
15 Maj, 2012, 13:10
Ocena:
0
Pa da nas odvede ispred McDonaldsa i kaže "Birajte momci, svako plaća svoje!"
The band is just fantastic that is really what i think. oh by the way which one's pink?
Gašpar
Moto Manijak
Na mreži
Facebook
:
Poseti
Galerija
Jedan je Japan
Lokacija:
Beograd
Poruke:
15468
Kvalitet:
+
3797 (24%)
Zahvalnice:
373
Odg: Kulinarstvo
Odgovor #17 -
15 Maj, 2012, 13:11
Ocena:
0
Citat: UFF 15 Maj, 2012, 13:06
ma kakav bre panta?
on da ume da kuva ne bi bio mrsav
treba nam neko ko debeli zmaj
I obućar nosi pocepane cipele.
DZ ume da izede, ne da napravi
TRKE.rs
UFF
***********
Administrator
Mega Moto Manijak
Van mreže
Motor
:
Honda CB600F Hornet
'03
Yamaha FZ6 Fazer
'04
Suzuki DL650V-Strom
'05
Honda CBR600F4i
'06
Yamaha MT-03
'07
KTM 690SM
'08
Yamaha YZF-R1
'08
Honda CRF250L
'13
Honda CB1000RA
'09
Galerija
Lokacija:
Belgrade
Poruke:
43992
Kvalitet:
+
12169 (27%)
Zahvalnice:
1021
Odg: Kulinarstvo
Odgovor #18 -
15 Maj, 2012, 13:12
Ocena:
+1
bosch je debeo i kuva do 00
prosli put ribu a ovaj suljpa, ja kad mi se dobro jede idem za zrenjanin kod havarisanog na vikendicu
jes da on nije tu ali nema veze dokle bosch dodje da nam skuva
Panta Zemunac
Iskusni pozer
Van mreže
Motor
:
Super Tenere 750
Facebook
:
Poseti
Lokacija:
Munze Konza
Poruke:
1903
Kvalitet:
+
121 (6%)
Zahvalnice:
15
Odg: Kulinarstvo
Odgovor #19 -
15 Maj, 2012, 13:14
Ocena:
0
Loši kuvari se brzo udebljaju...sve im nešto nije potaman, samo probavaju, dodavaju, pa ponovo probavaju...i normalno je da izgledaju kao mecave...5000Cal dnevno je i za međede mnogo!
Ja u klopi uživam, ali baš, baš....tako isto i u slikarstvu a da me pitate koliko sam ulja do sada naslikao...pa, ne bi bilo više od par stotina! (sa ovim godinama trebao bi imati par hiljada)...jbg, kada sam lenja kucka!
Stranice: [
1
]
2
3
4
...
13
Moto Manijaci
|
Opšte teme
|
Ostale teme
| Tema:
Kulinarstvo