Ćao, Anonimni posetioče
Stranice: 1 ... 9 10 11 [12] 13 14 15 ... 1466
Štampaj
Autor Tema: Sta stampa stampa  (Pročitano 1921333 puta)
0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.
farbach
Iskusni pozer
****

Van mreže Van mreže
 Facebook: Poseti
Poruke: 2237
Kvalitet: +2309 (103%)
Zahvalnice: 152

Odgovor #220 - 14 Januar, 2012, 19:26 Ocena: 0
Ignoriši

Шокантно откриће Д. Живојиновића
новембар 29, 2011

Из докумената до којих је дошао познати историчар јасно се види да је у Првом светском рату Енглеска све чинила да нестане наша држава

Тек објављено капитално дело академика др Драгољуба Живојиновића „Невољни ратници, велике силе и Солунски фронт” озбиљно је уздрмала читаву и не само нашу савремену историографију. Документацијом шокантне садржине ова књига непроцењиве вредности у парампарчад разнела је досадашње тезе о нашим савезницима и пријатељима. Открила српске илузије и заблуде и упрла прстом у Енглеску, земљу која је од самог напада Аустроуграске 1914. године, у Првом светском рату, свесрдно радила на уништењу Срба и српске државе.

Занимљиво је да је овакву архивску грађу академик Живојиновић почео да открива управо у лондонском архиву пре тридесет три године и то сасвим случајно, бавећи се Ватиканом и Србима. Такође, треба истаћи и чињеницу, академик Живојиновић је први открио у Лондону ту грађу и први је саопштио свету.

Скоро век у заблуди

Од завршетка Првог светског рата па све до појаве ове књиге, српски народ живео је у заблуди, називајући и Енглезе својим савезницима и чак пријатељима.

- Нема дилеме, Срби су творци свих тих заблуда везаних за савезништва и пријатељства. Срби су творци и других заблуда са којима ће се тек срести. А ове илузије које су потхрањиване готово један век биле су у служби очувања пријатељства са Французима као јединим пријатељима у Првом светском рату. А у страну гурана једина истина да нам је Русија била једини пријатељ све до њеног слома.

• Први сте открили ту грађу, први је саопштили свету, како то објашњавате?-

- Претпостављам, ту нетакнуту, нефризирану, нечишћену грађу, коју до мене нико није користио, избегавали су историчари или због тога што је неповољно говорила о онима који су је оставили, или што је веома ружно приказивала лоше односе међу савезницима током Првог светског рата. Друго, та недирнута грађа, недвосмислено је разбила наше илузије о савезницима и искреним пријатељима. До сада нисмо знали праву истину да нисмо имали правих пријатеља до једне силе током читаве те трагедије. Ти документи открили су сурову истину да чак и наша историографија није знала шта се све радило иза наших леђа. На крају открила је да су Срби изнели главни терет Првог светског рата.

• Рекли сте, имали смо само једног пријатеља, о којој земљи је реч?

- Говорим о Русији, земљи на коју се нисмо ослањали. Напротив, били смо бастион, барикада против ширења њеног утицаја на Балкану. А већ од јулске кризе 1914. могло се видети ко нам је прави пријатељ или савезник. Русија је тих дана одмах заузела јасан став. Децидно је рекла и савезницима и нашим непријатељима да неће дозволити да Србија буде поражена и покорена и да ће Србији пружити сваку врсту помоћи.

• Како се Француска држала?

- Француска је имала нешто другачији став. Нашла се на удару Немаца и због тога била је везана за Русију, али имала је и својих интереса на Балкану, а на Блиском истоку имала велики уложени капитал. Но, највише због Русије Французи су Србији пружили савезничку руку.

Ултиматум Француза

Једног тренутка енглеске подметачине, разбијачке намере и работе дозлогрдиле су и француским генералима који су почели отворено да протестују.

- Након отворене енглеске опструкције на Солунском фронту и последње енглеске претње да ће повући своје трупе реаговала је и влада Француске. Упутила је Енглеској ултиматум, да уколико и даље њене трупе буду минирале покретање офанзиве, Француска ће се повући из рата. Енглези су се тада заиста уплашили, попустили су, али су и даље иза леђа радили против тог фронта. После тога своје елитне јединице повукли су из Грчке, а увели ешалоне довучене из Индије потпуно неспособне за ратовање на Балкану.

• До данашњих дана у нашој историји до краја није објашњено држање Енглеске?

- Енглези су све друго били само не пријатељи Србије. Дакле, никада пријатељи. Напротив, Србе органски не воле, ни њихово јавно мњење ни њихов естаблишмент. О нама су те 1914. писали најгоре, говорили најружније. Није било ни дневног листа, ни готово политичара, ни генерала иоле наклоњеног Србима. Тако су писали и према нама се односили још од 1903. године. У нашој најтрагичнијој ситуацији водили су хајку против Србије, отворено су је и у најтрагичнијим тренуцима уцењивали и оптуживали за почетак Првог светског рата. Да је светска кланица управо настала због нас.

• Како су онда Енглези постали и наши савезници?

- Из интереса. Прво због Француске и Белгије према којој су имали уговорну обавезу још из 1830. године. Друго, са бриљантним победама српске војске на Церу и Колубари Србија није покорена, а војнички је опстала. Значи, постали смо фактор, потребан савезницима.

Отерали руску бригаду

Колико су Енглези све чинили да поткопају и ослабе Србију академик Живојиновић износи још један пример.

- На Солунском фронту налазила се и једна руска бригада коју је цар Николај послао у помоћ српској војсци. Енглезима је та бригада страшно сметала, непријатељски се према њој односила. Њени генерали сматрали су је претњом њиховим интересима. Нису се смирили све док нису издејствовали њено уклањање са Солунског фронта. Ту руску бригаду послали су чак на исток Грчке како не би имала било какав контакт са српском војском.

• Да ли се после тих битака енглески став према Србији променио?

- Управо тада енглеско непријатељство према Србима ступило је на сцену у најокрутнијем облику. Британци су кренули са најподлијим уценама. У најтежем тренутку тражили смо од њих финансијску помоћ од 800 хиљада фунти у виду кредита за обнову наоружања, лекова и санитетског материјала. Одговорили су уценом - добићете зајам, под условом да се одрекнете своје територије у источној Македонији у корист Бугара. Тај документ први сам открио у свету.

• Како је Влада Србије реаговала на ту болну уцену?

- Децидно је одбијен тај ултиматум. Енглези су ладно одговорили - „онда вам не дамо кредит”. И нису дали. Што је најгоре, Енглези се нису зауставили на тој уцени. Током читаве мучне 1915. године појачавали су притисак на Србију. Своје ултиматуме заснивали су на нашој немоћи и бескрупулозно користили српску зависност од савезника. Свакаквих притисака је било.

И Мишић жртвован

Да су Срби били жртве и сопствених заблуда примера је безброј. Но, против тих илузија понајвише су се борили војсковође попут војводе Живојина Мишића.

- Никола Пашић и регент Александар Карађорђевић били су заговорници уједињења јужних Словена. Томе се отворено супротстављао војвода Живојин Мишић. Говорио је да нико не може да тера српске војнике да гину за ослобођење Хрвата и Словенаца, већ да до слободе они морају доћи сами. Мишић је убрзо отеран у пензију.

• Значи и такву Србију крвљем заливену су кажњавали?

- Не само да су ладно одбацивали све наше молбе за војном помоћи, већ су иза леђа радили на слабљењу наших положаја. Одустали су од солунског искрцавања. Одустали су од обезбеђења коридора Ниш - Солун, а потом дозволили Бугарима да прекину тај коридор, срушивши тако и последњу наду спаса за српску војску и српски народ. Казнили су тако подмукло Србију на најсуровији начин, онемогућивши јој чак прилив лекова и хране. А када им је Никола Пашић у очају одговорио да ће српска војска положити оружје и капитулирати, у Енглеској је кренула нова лавина увреда на рачун Срба. После тога Пашић је коначно схватио да је Србија остала сама.

• Открили сте још један детаљ дуго скриван од српске јавности?

- По доласку српске војске и избеглица на албанско море, тек је кренуло кажњавање. Грчки краљ Константин био је антисрбин кога су до последњег тренутка подржавали Енглези. И таман када су Французи после много играрија пристали на пребацивање Срба на Крф, стигло је најшокантније изненађење. Грчка влада забранила је улазак српске војске на њену територију, а самим тим и пребацивање нашег народа на Крф. Тек када је руски цар Николај оштро припретио да ће склопити сепаратни мир са Немцима сломљен је енглески отпор, а Французи нису више Грке ни питали. Но, ни тада Енглези нису послали своје бродове. И то је била једна од њихових уцена. Први сам и ту истину обелоданио.

• И на Крфу је било подваљивачких иницијатива?

- Кренуло се са још једном подвалом. Под плаштом реорганизације, тражено је од наше команде да се српска војска распореди у шест дивизија и да се оне пошаљу не на Солунски, већ на западни фронт свака за себе. Наравно и та подвала и тај паклени план је одбачен, а Енглези су буквално побеснели. Њени генерали током читаве 1916. године слали су у Лондон најружније извештаје о српској војсци, називали је најпогрднијим именима. Енглески генерали непрестано су радили против Србије и на Солунском фронту. Минирали су свако кретање у офанзиву, сваки покушај напада на непријатеља. Стално су уцењивали и претили да ће повући своје трупе. Током читаве 1917. године непрестано су радили иза леђа Србији. Радили на очувању Аустријске монархије, подржавали Италијане око Далмације и Истре, подстрекавали Румуне да узму Банат, Бугаре да узму српске територије северно од Македоније. А када је Русија изашла из рата, изгледало је да Србији нема спаса. Но, тада је дошло до француског заокрета. На челу њене војске долазе одлични познаваоци балканских прилика Клемансо, Гиом и Депере и исход је био познат...

ostatak na:
http://www.scribd.com/doc/73949673/Sokantno-Otkrice-Dragoljuba-Zivojinovica-u-Londonu
Tihi_ZR
Pozer
***

Van mreže Van mreže
 Motor:
Suzuki GSR 600 k8 Suzuki GS500f k6
 Facebook: Poseti
Lokacija: Novi Sad
Poruke: 953
Kvalitet: +195 (20%)
Zahvalnice: 6

Odgovor #221 - 15 Januar, 2012, 00:01 Ocena: 0
Ignoriši

Na neki nacin je to javn tajna. Engleze su i ostali narodi optuzivali za razne podvale. Poljski oficiri su govorili posle Drugog svetskog rata da nisu videli nista gore nego ponasanje Engleza dok su ovi bili smesteni u Engleskoj posle napada Nemacke.
Ili kada su Cercila pitali da li ce stvarno dozvoliti da Balkan padne pod komunizam, on je rekao:"Ja ne zivim tamo."
A odnos u Prvom ratu je zbog majskog prevrata. Zato je odrzan i Solunski proces.
Gašpar
Moto Manijak
*******

Van mreže Van mreže
 Facebook: Poseti
Jedan je Japan

Lokacija: Beograd
Poruke: 15468
Kvalitet: +3797 (24%)
Zahvalnice: 373

WWW
Odgovor #222 - 15 Januar, 2012, 01:18 Ocena: 0
Ignoriši

Otkazan sajam automobila u Beogradu - BG Car Show 2012!   23.12.2011


Prvi put posle sedam decenija postojanja, sledeće godine neće biti održan sajam automobila u Beogradu. Tako je jednoglasno odlučila Asocijacija uvoznika vozila Srbije, koja je ovaj potez prokomentarisala lošom materijalnom situacijom u kojoj su se našli prodavci automobila - objavio je večeras Dnevnik 2 Radio-televizije Srbije...

Uvoznici su danas izneli podatak, da je prodaja u Srbiji pala sa prošlogodišnjih 43 hiljade na svega 29 hiljada automobila i lakih dostavnih vozila, koliko je prodato ove godine. Otkada je počela kriza, otpušteno je nekoliko hiljada zaposlenih u tom sektoru, a zbog ekonomske krize, zarada po automobilu svela se na nekoliko stotina evra. U međuvremenu, država je uvela i ekološke takse, koje za uvezene automobile dostižu i do 120 evra po toni, prenosi RTS.


"Mi smo jednoglasno doneli odluku da članovi srpske asocijacije, a 97 procenata svih automobilskih uvoznika na tržištu su članovi naše acocijacije, ove godine ne učestvuju na beogradskom BG Car Show 2012." - izjavio je Miloš Petrović, predsednik Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova.

Beogradski sajam žali zbog ovakve odluke i kaže da je sajam posećivalo od 100 do 150 hiljada ljubitelja automobila, i da su baš na njemu uvoznici prodavali najviše. Na sajmu kažu da ove godine nisu došli do pregovora o ceni prostora, a da su uvoznici unapred otkazali.

"Očigledno je da su ostali troškovi sajamskog nastupa predstavljali problem u ovom trenutku i u ovoj krizi u automobilskoj industriji, za uvoznike i distributere, jer su procenili da ukupne troškove neće moći da servisiraju." - za Dnevnik 2 je izjavio Zoran Lupšić, projekt menadžer Salona automobila u Beogradu.

Najozbiljniji pad u prodaji ove godine, imao je i domaći Punto, koji je sa 12 hiljada prodatih automobila prošle godine, pao na svega 5 hiljada ove, što je pokazatelj da se i subvencionisani automobili loše prodaju. Uvoznici kažu da će već sada početi razgovori sa sajmom, za nastup tek 2013. godine, kada će za to dobiti pomoć stranih fabrika.

Izvor: Dvevnik 2 RTS

Tihi_ZR
Pozer
***

Van mreže Van mreže
 Motor:
Suzuki GSR 600 k8 Suzuki GS500f k6
 Facebook: Poseti
Lokacija: Novi Sad
Poruke: 953
Kvalitet: +195 (20%)
Zahvalnice: 6

Odgovor #223 - 15 Januar, 2012, 01:54 Ocena: 0
Ignoriši

Lokalna atkacija:
Šta čini Srbiju boljom turističkom destinacijom od ostalih mesta? Lepe devojke, hrana, pivo, jeftin život, gostoprimljivi ljudi... Upravo to je "nateralo" Amerikanca Čarlsa Ketera da u našoj zemlji boravi sedam meseci i da na Jutjubu kaže da je oduševljen svime što je video i doživeo... I nije štedeo lepe reči za Srbiju! Zanimljivo je da je ovaj mladi Amerikanac stavio Srbiju ispred Australije kada su putovanja u pitanju.
http://www.vesti-online.com/Vesti/Zanimljivosti/194539/Amerikanac-koji-obozava-Srbiju-
Gašpar
Moto Manijak
*******

Van mreže Van mreže
 Facebook: Poseti
Jedan je Japan

Lokacija: Beograd
Poruke: 15468
Kvalitet: +3797 (24%)
Zahvalnice: 373

WWW
Odgovor #224 - 15 Januar, 2012, 23:51 Ocena: 0
Ignoriši

PONUDILA GUZU KAKO BI PLATILA RAČUNE!
Nezaposlena devojka došla je na ideju kako da zaradi novac za račune.
Oglasom "vaša tetovaža na mojoj zadnjici" nezaposlena Novozelanđanka pozvala je majstore tetovaže na licitaciju, a pobediće onaj koji ponudi najviše novca koji je devojci potreban da bi platila režije. Tina Beznec ponudila je svoju guzu kao idealno mesto za oglašavanje bračnih ponuda ili poslovnih promocija, ali i izložbeni prostor ukoliko imate umetničke sklonosti, prenosi Index.hr.

Prošao je tek jedan dan, a Tina je dobila ponudu od više od 10 hiljada novozelandskih dolara. Ona će deo novca dati u humanitarne svrhe, a ostatak uzeti. Naime, u godini dana dva puta je ostala bez posla. Njena akcija nije ostala nezapažena. Odmah je isto to uradila i jedna samohrana majka, takođe da bi platila režije. Iz istog razloga, guzu je ponudio i jedan muškarac.http://www.smedia.rs/zabava/vest/20016/Zanimljivosti-Seksi-Guza-Oglas-Reklama-Ponudila-guzu-kako-bi-platila-racune.html

zmiya
Iskusni bajker
******

Van mreže Van mreže
 Motor:
Honda vfr750f
Lokacija: Beograd
Poruke: 7092
Kvalitet: +3009 (42%)
Zahvalnice: 116

Odgovor #225 - 16 Januar, 2012, 13:30 Ocena: 0
Ignoriši

                                                                  Pljačka pod maskom patriotizma


Činjenice: Broj zaposlenih u lokalnoj samoupravi od 2004. do danas porastao za 30 odsto. EPS plaća 6.000 ljudi koji uopšte ne rade u toj kompaniji.

Od 2004. do danas, broj radnika u lokalnoj samoupravi na Kosovu i Metohiji koji su plaćeni iz srpskog budžeta uvećan je za gotovo 30 odsto, odnosno 1.000 ljudi, pa ih na KiM trenutno ima više od 5.300.
Ovo je samo jedan od načina na koji je godinama iz budžeta ispumpavan i olako trošen novac namenjen za Kosmet. Nije nikakva tajna da je od 2000. godine do danas za Srbe na KiM otišlo šest milijardi evra, odnosno 500 miliona evra godišnje. Nažalost, veliki deo tog novca nije ni stigao tamo gde treba, pa se opravdano sumnja da su ogromne svote završile u džepovima pojedinaca.

Ni logike, ni kontrole

Da je bilo kontrole i logike u trošenju tog novca, 100.000 Srba koji žive na severu KiM danas bi živelo u blagostanju, a taj deo bi ličio na Švajcarsku, umesto što jedva sastavljaju kraj sa krajem. Velike sume utrošene su na ljude koji više ne žive tamo, na višestruke plate državnih službenika, sa foteljama u Beogradu, kao i na izgradnju i rekonstrukciju raznih objekata u projektima koji uopšte nisu realizovani. A i oni koji jesu, neuporedivo su manje koštali nego što je prikazivano.

Tekući rashodi od 60 miliona evra

Uz pomoć Centra za praktičnu politiku, koji se bavio ovom problematikom, došli smo do podatka da su gotovo sva ministarstva Vlade Srbije imala određene budžete za KiM. Iz Ministarstva prosvete je tako na ime „tekućih rashoda" samo u 2009. godini dato čak šest milijardi dinara (60 miliona evra) za KiM. Godinu dana ranije, to ministarstvo je za KiM odrešilo kesu za gotovo sedam milijardi dinara (70 miliona evra).
Pomenuto uvećavanje broja službenika vrlo je lako dokazati prostim poređenjem. Tako na primer, u Gračanici i lokalnim selima, gde ne živi više od 30.000 ljudi, u lokalnoj administraciji radi gotovo 900 zaposlenih, dok Novi Sad, sa 360.000 stanovnika, što je 12 puta više, ima 1.050 zaposlenih u gradskoj administraciji i sasvim dobro funkcioniše. Ili u Kosovskoj Mitrovici, u kojoj živi nešto više od 20.000 stanovnika, ima 611 zaposlenih, a u Kruševcu, sa 127.000 stanovnika, svega 290 radnika u administraciji.
Poznato je, takođe, da zaposleni koji žive i rade na teritoriji KiM primaju zaradu uvećanu za 50 odsto. Dok oni koji žive na području Srbije, a rade na KiM dobijaju uvećanje od 12,5 odsto. Izabrana i postavljena lica koja žive na području Srbije, a rade na KiM, primaju zaradu uvećanu za pet odsto. Deset odsto veća plata pripada onima koji žive i rade na KiM. Ekonomski analitičari izračunali su da bi budžetska kasa Srbije, ukoliko bi se ukinuo procenat uvećanja plata, uštedela bi oko 3,7 milijardi dinara godišnje (nešto manje od tri odsto ukupnog budžetskog deficita).

Zarade duplo veće

Pored ovoga, posebna priča su i zaposleni u prosveti i zdravstvu na Kosovu i Metohiji, gde radi oko 10.000 ljudi. Pored plata koje redovno ostvaruju, kako pokazuju zvanični podaci, primaju i posebne nadoknade, pa na primer nastavnik u Lešku mesečno zaradi i do 900 evra, dok nastavnik u Kuršumliji prima oko 400 evra. Za mnoge profesore i lekare visina zarade možda i ne bi bila sporna da se ne otvara pitanje ko od njih stvarno živi i radi na KiM.
Mnogo toga nelogičnog ima i po pitanju zaposlenih u javnim preduzećima. Tako, EPS plaća kao svoje radnike čak 6.000 ljudi koji žive u Srbiji, a sa Kosova su. To su uglavnom bivši radnici TE „Obilić" koji sada nemaju nikakav posao, ali primaju plate kao da rade.
U periodu od 1999. do 2010. godine EPS je dao čak 24 milijarde dinara (240 miliona evra) na njihove plate.

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/vesti_dana/story/198011/Novi+serijal+Pressa+-+Plja%C4%8Dka+pod+maskom+patriotizma.html
pit
Nafuwana mawa
Iskusni bajker
******

Van mreže Van mreže
 Motor:
Tdm900,Xt 600 e
 Facebook: Poseti
Lokacija: Nis
Poruke: 5995
Kvalitet: +846 (14%)
Zahvalnice: 82

Odgovor #226 - 16 Januar, 2012, 15:40 Ocena: 0
Ignoriši              E EE ali xzato su na kurvinski nacin poskupeli struju za 2 x u zadnjih nekoliko godina iako deklerativno mozda 50%
zemunboy
Lock 'N' Load
Vikend bajker
*****

Van mreže Van mreže
 Motor:
Kawasaki Ol'Dirty Bastard KDX250R MX/SM evil         Tomos Young Gun MC50  pobednik
Team Green

Lokacija: Zemun
Poruke: 2733
Kvalitet: +881 (32%)
Zahvalnice: 63

Odgovor #227 - 16 Januar, 2012, 18:29 Ocena: +2
Ignoriši

Crni Borisa, sta to ucini huh?huh?

Krava kod Čačka otelila ljubičasto tele
Autor: Beta 16.01.2012. - 17:16 Komentara (0)
U domaćinstvu Radmile Glavonjić u čačanskom selu Jezdini, krava je otelila muško tele čija je boja gotovo ljubičasta.

Glavonjić je istakla da tele odlično napreduje bez obzira na nesvakidašnju boju.
 
- Bili smo iznenađeni kada smo videli tele ovakve boje. Do sada ova krava na sve nije donosila telad ovakve boje - naglasila je Glavonjić.http://www.24sata.rs/vesti/aktuelno/vest/krava-kod-cacka-otelila-ljubicasto-tele/25668.phtml

Tihi_ZR
Pozer
***

Van mreže Van mreže
 Motor:
Suzuki GSR 600 k8 Suzuki GS500f k6
 Facebook: Poseti
Lokacija: Novi Sad
Poruke: 953
Kvalitet: +195 (20%)
Zahvalnice: 6

Odgovor #228 - 16 Januar, 2012, 18:32 Ocena: +1
Ignoriši

Da se krava nije prejela Milke slucajno?
AndreyRR
ŠabanRR
Iskusni bajker
******

Van mreže Van mreže
 Motor:
Honda CBR900RR fireblade,CB900 boldor
Lokacija: Beograd Crveni Krst
Poruke: 8153
Kvalitet: +2007 (24%)
Zahvalnice: 102

Odgovor #229 - 16 Januar, 2012, 19:01 Ocena: +2
Ignoriši

Sad mogu da je iznajmljuju za snimanje reklama
mkt
Moto Manijak
*******

Van mreže Van mreže
 Motor:
dignuti branici i rogljaste gume
Lokacija: BGD
Poruke: 18959
Kvalitet: +10220 (53%)
Zahvalnice: 159

Odgovor #230 - 17 Januar, 2012, 17:05 Ocena: 0
Ignoriši

nije nasa stampa al   Shocked
http://brkajrabota.mk/vesti/svet/12953-makedonec-pogreban-vo-zlaten-kovcek-vo-avstralija
zmiya
Iskusni bajker
******

Van mreže Van mreže
 Motor:
Honda vfr750f
Lokacija: Beograd
Poruke: 7092
Kvalitet: +3009 (42%)
Zahvalnice: 116

Odgovor #231 - 18 Januar, 2012, 22:32 Ocena: 0
Ignoriši

                             
                                                 ANĐELINA ŽOLI TRAŽI UKIDANJE REPUBLIKE SRPSKE!

Posle premijere filma „U zemlji krvi i meda“, u kojem su Srbi predstavljeni kao koljači i silovatelji, glumica i rediteljka najavila akciju protiv „genocidne tvorevine“

BEOGRAD - Diplomatski skandal!
Anđelina Žoli, glumica, rediteljka i ambasador UN, počela je da promoviše svoj film „U zemlji krvi i meda“, pa je specijalnu premijeru u Sarajevu zakazala za 17. februar, a u Beogradu za 23. Kako stvari stoje, Bošnjaci će uživati u Anđinom ostvarenju, dok će se retko koji Beograđanin odlučiti da odgleda novo holivudsko blaćenje Srba. Anđelina u filmu tvrdi da je u ratu u Bosni ubijeno 300.000 muslimana, a silovano 50.000 muslimanki?! Ali tu nije kraj naučnoj fantastici: glumica ima nameru da zatraži ukidanje Republike Srpske.

To otkriva Obrad Bubić, sekretar Saveza logoraša RS.
- Poslala mi je poziv da prisustvujem pres konferenciji koju će u maju održati u Banjaluci sa izvesnim Arčibaldom Klajnom. Ona planira da se aktivira i da zatraži da se „kao genocidna tvorevina ukine Republika Srpska“! Sve ovo naručila je ekstremna islamska politika, da bi Srbi bili prikazani, normalno, kao zločinci, koljači, ubice i silovatelji. I da bi se predstavilo da su jedine žrtve muslimani, što je gnusna laž. Odgovorio sam da je to bruka i sramota i da je još gore to što promociju laži prave u Banjaluci! Ako misle da ruše ono što smo mi stekli krvlju, grdno su se prevarili! - kaže Bubić.

U kabinetu predsednika RS Milorada Dodika rečeno nam je da zasad nemaju komentar.
- Ne možemo komentarisati ono što se nije desilo. Sačekajmo tu konferenciju, pa ćemo videti - poručuju iz Dodikovog kabineta.

Međutim, Petar Đokić, ministar za rad i boračko-invalidsku zaštitu RS, za Kurir kaže da je jasno da je na delu novi napad na RS.

- Ali s novim pristupom! Anđelinu koriste kako bi i dalje atakovali na nas. Toga je bilo i biće. Počev od OHR i drugih međunarodnih organizacija, uvek im je cilj bio - da razvale RS, pa čak i da je ukinu. A sad, kad nisu uspeli, pokušavaju oprobanim metodama, preko umetnosti. Holivudski film trebalo bi da animira svetsku javnost i da Srbi opet budu na stubu srama. Ipak su to jalovi pokušaji, ali ćemo mi reagovati ako se budu iznosili lažni podaci. Kako je moguće da Srbi u sopstvenoj kući budu zločinci i agresori? Očigledno je da je Anđelina primila veliki novac da to uradi, da je sve orkestrirano!

Šta je sadržaj filma

Na početku filma Ajla se sprema za sastanak sa srpskim policajcem. U sledećoj sceni oni plešu u sarajevskom noćnom klubu, kad eksplodira bomba, koja narušava mir u ovom multietničkom gradu. Bombu su, naravno, postavili Srbi.

U sledećoj sceni žene odvlače u autobus, koji ih vodi u srpski kamp, gde ih siluju! Srpski policajac baca jednu od žena na haubu automobila i siluje je. Policajac grabi Ajlu da i nju siluje, ali ga zaustavlja Danijel, „njen“ Srbin, koji je štiti od silovanja i poručuje da nju niko ne sme da dotakne. Ajla preživljava tako što je zaključana u sobi u kojoj spava samo s Danijelom. Razlog zbog kojeg bi neko proveo ceo rat braneći ženu s kojom je imao samo jedan sastanak ostaje nepoznat.

Istoričari: Fama o Indijancima s Balkana!

Istoričar Srđan Cvetković sa Instituta za savremenu istoriju za Kurir kaže da u Anđelininom filmu nema ničeg novog.

- To je danak nasleđu i stereotipima iz 90-ih, ostaci zapadne propagande koji još ostavljaju posledice. Crno-bela slika nije se promenila pa i dalje vlada fama o dobrim i lošim momcima, kaubojima i Indijancima na Balkanu. Nisam ga gledao, ali po onome što čitam, vidim da film nije otišao dalje od toga. Možda je ideja bila dobra, ali izvedba nije. Isti je slučaj i s filmom „Nemoguća misija“ s Tomom Kruzom. Novo bi bilo da su ispitali postojeće stavove, ali ovo je samo produžetak kampanje - kaže Cvetković.

http://www.kurir-info.rs/vesti/drustvo/andjelina-zoli-trazi-ukidanje-republike-srpske-172288.php
zmiya
Iskusni bajker
******

Van mreže Van mreže
 Motor:
Honda vfr750f
Lokacija: Beograd
Poruke: 7092
Kvalitet: +3009 (42%)
Zahvalnice: 116

Odgovor #232 - 18 Januar, 2012, 22:35 Ocena: +1
Ignoriši

U toku je spamovanje trailera za ovaj film..


Pantela
Начи ово е сад спемовање врсте битно илити од националног интереса, можда е и Пантела допринео да нас не воли дрољица шо има болести из катеогире полних, кацам одбио да е плодим, ал ћене Пантела да фасуе трипере херпесе и хламидие.
Исписивање историе нека се настави, призивам АСГР да заспамуе ко никад, начи КАПСЛОК ЋИРИЛИЦА И МАИКА СРБИА!

Boriša
Moto Manijak
*******

Van mreže Van mreže
 Motor:
Husky CR250 2003
Poruke: 12127
Kvalitet: +1336 (11%)
Zahvalnice: 94

Odgovor #233 - 19 Januar, 2012, 01:07 Ocena: 0
Ignoriši

Radnici TENT-a stupili u štrajk. Predstavnici sindikata Termoelektrane "Nikola Tesla" blokirali Upravnu zgradu TENT-a.

Radnici Termo elektrane "Nikola Tesla" u Obrenovcu stupili blokirali su u sredu veče upravnu zgradu TENT-a nezadovoljni zato što im nije obračunato uvećanje plata po osnovu smenskog rada od 26 odsto.
Radnici tvrde da će, ukoliko im palte ne budu povećane na osnovu noćnog i smenskog rada, radikalizovati prtest. Kako su objasnili, biće dobrovolji davaoci krvi što im omogućava da po zakonu dobiju dva slobodna dana i ostanu kod kuće.
Prema informacijama B92 u uptravnoj zgradi je oko 400 radnika.
Škundrić: Očekujem pozitivne ishode tendera za Kolubaru i TENT
Mrakić: Novi model za TENT i Kolubaru B
-Danas smo pregovarali s poslovodstvom TENTA i ponudili da mirno reše ovu situaciju. Kad su rekli da ne mogu da reše, mi smo ušli u Upravnu zgradu i nećemo se pomeriti odatle dok god ne budemo rešili naš smenski rad, odnosno pravo uvećanja na smenski rad, kaže Dragoslav Ljubičić, predsedmik Sindikata smenskih radnika TENT-a.
Direktor nije "zarobljen"
Ljubičić je potvrdio da je u Upravnoj zgradi i direktor Privrednog društva termoelektrane "Nikola Tesla" Petar Knežević. Prema njegovim rečima on pokušava da zajedno sa radnicima pronađe rešenje za novonastalu situaciju.
Nezadovoljni radnici tvrde da im je direktor EPS-a rekao da će im se sutra obratiti ministar Milutin Mrkonjić.
Prava o isplati uvećanja radnicima TENT-a zagarantovana su još 2005. godine. Ali, osim obećanja radnici nisu dobili ništa, kažu u sindikatu.
Ukoliko rad TE "Nikola Tesla" u Obrenovcu bude ugrožen Srbija bi mgla da se suoči sa problemom u snabdevanju električnom energijom.

http://www.smedia.rs/vesti/vest/84677/TE-Nikola-Tesla-TENT-Strajk-u-TE-Nikola-Tesla-Radnici-TENT-a-u-strajku-blokirana-Upravna-zgrada.html

UFF
***********
Administrator
Mega Moto Manijak
**********

Van mreže Van mreže
 Motor:
Honda CB600F Hornet '03
Yamaha FZ6 Fazer '04
Suzuki DL650V-Strom '05
Honda CBR600F4i '06
Yamaha MT-03 '07
KTM 690SM '08
Yamaha YZF-R1 '08
Honda CRF250L '13
Honda CB1000RA '09

Lokacija: Belgrade
Poruke: 43992
Kvalitet: +12169 (27%)
Zahvalnice: 1021

Odgovor #234 - 19 Januar, 2012, 09:35 Ocena: 0

A jel to postoji neki ubrzani kurs koji glumce pretvara u rezisere?
Odjednom svi prestali da glume i poceli svoje filmove da snimaju

Tom Hanks, Ben Affleck, George Clooney, Kevin Costner, Danny DeVito, Clint Eastwood, Mel Gibson, Jodie Foster, Dennis Hopper, Sean Penn, Robert Redford, Sylvester Stallone, Denzel Washington, Robert De Niro, Kevin Spacey i sad i Angelina Jolie ?

Misle da je njihovo dosadasnje iskustvo glumca dovoljno da reziraju kako treba ili misle da imaju dovoljno $ da plate nekog da im ispravi sve greske a oni samo da se potpisu?
zmiya
Iskusni bajker
******

Van mreže Van mreže
 Motor:
Honda vfr750f
Lokacija: Beograd
Poruke: 7092
Kvalitet: +3009 (42%)
Zahvalnice: 116

Odgovor #235 - 19 Januar, 2012, 09:39 Ocena: 0
Ignoriši

Počeli svi da ti otimaju leb od usta..
farbach
Iskusni pozer
****

Van mreže Van mreže
 Facebook: Poseti
Poruke: 2237
Kvalitet: +2309 (103%)
Zahvalnice: 152

Odgovor #236 - 19 Januar, 2012, 09:43 Ocena: 0
Ignoriši

Zavera neslućenih razmera!
Nikolu Teslu, možda i najvećeg naučnika svih vremena, 6. januara je zadavio Oto Skorcenji, elitni ubica Adolfa Hitlera, vođe nacističke Nemačke!

Ovo tvrdi američki autor Don Nikolof, koji se bavio istorijom Trećeg rajha i vezom američkih predratnih industrijalaca s nacistima.

On piše i da su mnogi Teslini patenti, među kojima i čuveni „zraci smrti“, kojima je, navodno, mogao s neba da obara avione kao od šale, dospeli u ruke nacista, preko njihovih bogatih simpatizera u SAD.

Smrt

Poslednji čovek koji viđen u poseti Nikoli Tesli bio je njegov asistent Džordž Šerf, koji je u hotelu „Valdorf-Astorija“, gde je srpski naučnik živeo, bio 4. januara 1943. godine. Genije je pronađen mrtav četiri dana kasnije, 8. januara 1943.

Međutim, Šerf nije bio poslednji čovek koji je video ostarelog naučnika. Bio je to Oto Skorcenji, elitni Hitlerov ubica, koji je u sobu ušao 6. januara i navukao jastuk preko glave Tesle, držeći ga tako sve dok ovaj nije prestao da diše! Sa Skorcenjijem je u sobi bio niko drugi nego Rajnhard Gelen, visoki Hitlerov obaveštajac i jedan od nacista koji je posle rata dobio nemačko državljanstvo.

„Pre nego što smo ga ubili, pričali smo s njim o njegovim najrazvijenijim tehnologijama. Onda smo uzeli nacrte njegovih izuma“, pričao je Skorcenji pre smrti 1999. godine.

Misteriozni saradnik

Ko je bio pomenuti Džordž Šerf, jedan od najbližih Teslinih saradnika u poslednjim godinama njegovog života? Prema tvrdnji autora Nikolofa, Šerf nije bio niko drugi nego otac kasnijeg šefa CIA i potom 41. predsednika SAD - Džordža Buša starijeg!
Šerf (Buš?) je često plaćao boravak Nikoli Tesli u hotelu „Valdorf-Astorija“ i bavio se pravnim i finansijskim poslovima naučnika.

Prema svedočanstvima Teslinih prijatelja, Srbin se često žalio da mu Šerfov sin - Džordž (rođen 1924), često pretura po laboratoriji i uznemirava ga. Džordž, koji je kasnih tridesetih mogao da ima petnaestak godina, nije niko drugi nego kasniji predsednik SAD - Buš.

„Uhvatio sam ga kako mi pretura po knjigama. Krao mi je stvari“.
Tesla je 41. predsedniku SAD zbog ovog dao nadimak „radoznali Džordž“ i „nestašni majmunčić“.

Prema tvrdnji Nikolofa, pravo ime Džordža Buša bilo je Džordž Šerf, a njegov otac bio je blizak saradnik nacista pre drugog svetskog rata, da bi posle i jednom i drugom američka vlada dala novi identitet, kao i mnogim drugim nacistima.

Ispovest dželata

„Tesla je mrzeo mlađeg Šerfa“, rekao je u samrtnoj ispovesti Skorcenji.
I Hitlerov dželat je potvrdio da je pravi identitet Džordža Buša - „Georg Šerf junior, sin imigranta iz Nemačke, računovođe Georga Šerfa seniora. On je bio saradnik funkcionera nacista“.

Skorcenji je za svoje tvrdnje imao i dokaz - fotografiju na kojoj su on, Jozef Mengele, Martin Borman, Rajnhard Gelen i porodica Šerf.

„Georg Šerf junior je bio naučen da bude špijun i sa zadatkom poslat u SAD“, rekao je Skorcenji. „Kasnije je ga je tamo usvojio i dao mu lažne papire američki senator Džordž Preskot Buš. Posle rata, ja sam pomogao Šerfu (Bušu) da osnuje CIA“.
AndreyRR
ŠabanRR
Iskusni bajker
******

Van mreže Van mreže
 Motor:
Honda CBR900RR fireblade,CB900 boldor
Lokacija: Beograd Crveni Krst
Poruke: 8153
Kvalitet: +2007 (24%)
Zahvalnice: 102

Odgovor #237 - 19 Januar, 2012, 10:03 Ocena: 0
Ignoriši

A jel to postoji neki ubrzani kurs koji glumce pretvara u rezisere?
Odjednom svi prestali da glume i poceli svoje filmove da snimaju

Tom Hanks, Ben Affleck, George Clooney, Kevin Costner, Danny DeVito, Clint Eastwood, Mel Gibson, Jodie Foster, Dennis Hopper, Sean Penn, Robert Redford, Sylvester Stallone, Denzel Washington, Robert De Niro, Kevin Spacey i sad i Angelina Jolie ?

Misle da je njihovo dosadasnje iskustvo glumca dovoljno da reziraju kako treba ili misle da imaju dovoljno $ da plate nekog da im ispravi sve greske a oni samo da se potpisu?
U Americi je sve moguce ako imas kes
Major
Moto Manijak
*******

Van mreže Van mreže
 Motor:
Ducati Monster 1200s
Red Beast

Lokacija: Beograd
Poruke: 15323
Kvalitet: +2038 (13%)
Zahvalnice: 123

Odgovor #238 - 19 Januar, 2012, 10:15 Ocena: 0
Ignoriši

Ako imas kes i ako drzavi placas porez na vreme namigujem

AndreyRR
ŠabanRR
Iskusni bajker
******

Van mreže Van mreže
 Motor:
Honda CBR900RR fireblade,CB900 boldor
Lokacija: Beograd Crveni Krst
Poruke: 8153
Kvalitet: +2007 (24%)
Zahvalnice: 102

Odgovor #239 - 19 Januar, 2012, 10:20 Ocena: 0
Ignoriši

I plus ako znas nekog kongresmena  Grin Grin
Stranice: 1 ... 9 10 11 [12] 13 14 15 ... 1466
Štampaj
Moto Manijaci  |  Opšte teme  |  Ostale teme  |  Tema: Sta stampa stampa