Drage kolege na dva točka, dozvolite mi da sa Vama podelim jedno malo putovanje realizovano u režiji
alexanto ekipe.
Ideja je bila da obiđemo deo Homolja i obiđemo neke od zanimljivosti koje tamo postoje.
Zadnji dani aprila su iskorišćeni za naše putešestvije...
"Osedlali" smo Atlantica i krenuli preko Titela za Pančevo.

U Pančevu sam "rutinski" umesto za Bavanište skrenuo za Banatsko Novo Selo.
Duvao je takav vetar da smo tu pravolinijsku deonicu vozili pod nagibom od skoro 45 stepeni - i Rossi bi nam pozavideo...
Posle B.N.Sela produžili smo za Devojački Bunar i preko Banatskog Karlovca i Deliblata
stigli konačno do Kovina. Put kojim smo prošli je pokazao da Atlantic ima off-road potencijala...
Prvo stajanje je bilo u Banji Ždrelo. Simpatično mestašce na samom ulasku u Gornjačku klisuru.

Vetar je i dalje šibao a iz ovog jezerceta izađe čiča u šortsu! Smrz'o sam se kad sam ga video.

Nismo se dugo zadržavali pa smo krenuli put Gornjačke klisure.

Vožnja kroz klisuru je prava uživancija, tek nam je vetar koji je i dalje "divljao" kvario potpun ugođaj. Stigosmo i pred manastir Gornjak.
Sam manastir i njegov okoliš su jedno prelepo mesto koje odiše mirom i spokojem. Tu smo napravili malu pauzu da klopamo i obiđemo manastir.

Uz sam manastir protiče Mlava i pravo je uživanje biti tik uz obalu prelepe rečice a još kad se upristoji i mali piknik - eto sreće!

Posle klope obišli smo manastir. Simpatična je crkvica "u steni" koja se nalazi tik iznad "glavne" crkve.

Bilo je vreme da se krene dalje i ovu svetinju smo ostavili iza nas.

Nastavak sledi posle reklama...