Glavni meni

da bi motor bolje isao - treba da budete laksi

Započeo SSZGO, 23 Oktobar, 2010, 01:12

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

SSZGO

dobra stvar je da stalno zapisujete svoju kilazu  i obime

tako znate na cemu ste tokom vremena

ili slikate slike

evo jedne umetnicke slike koju sam nazvao

sszgo- kroz vekove i danas

paznja - veliki fajl

Reci nesto pametno i svi ce te pamtiti - Nepoznati autor

despic

matori, svaka cast...
a sta je sa nama koji hocemo "weight gain"!?
jos jos jos!
jel si koristio neki whey ,da li mozes nesto da preporucis!?
kombinaciji posle treninga plazma-mleko!?
i imam jos pitanja al polako ;)
klasican divljak

UFF

he he

plazma+melko je dobro za rast ali kad imas 5 godina  ;)

whey koji spominjes je samo jedna od obaveznih sitnica...

HoochieMan

Citat: sszgo poslato 24 Oktobar, 2010, 11:49
posto je legalno , dovodi se u pitanje efikasnost ovih tableta

Replika na citirano- ovo je proma¹en kriterijum.

Gubljenje masti do neke normalne granice (recimo 15%body-fat) nije problem, lak¹e je skinuti 10kg masti nego izgraditi 1 kg kvalitetnog mesa. Sszgo i xtreme forum æe vam pomoæi da pronaðete dijetu i trening, treba samo investirati dovoljno vremena u èitanje i razumevanje ljudske fiziologije i metabolizma. Za skidanje do 15%bf (recimo da ste tada vitki, da niste odrani ali se trbu¹njaci lepo ocrtavaju) nije potrebna pomoæ farmacije. Ona mo¾e ubrzati proces, ali ne revolucionarno. Su¹tinu je rekao sszgo- kalorijski deficit, puno proteina, obroci na 3h... 

Poèetkom godine sam svukao 16kg. Tempo je 1kg nedeljno, sreðena ishrana i trening. Meseèno sam i¹ao na dif, u zavod za medicinu sporta, na antropometrijsko merenje (%bf, %mi¹iæa, %kosti, %vode itd), da pratim ¹ta se de¹ava sa organizmom. Ukupno je oti¹lo oko 20 kg masnoæe i do¹lo 4 kg mi¹iæa za 16 nedelja.

©to se tièe graðenja mesa... to je jebena tema, okrvavljena marketingom. Body building je marketing. Fitness je marketing. 99% suplemenata je marketing. Èak je i xtreme forum marketing. Ovo jeste izjava koja podbada, ali æu stati iza nje ako postoji interesovanje za argumentaciju i razgovor. Prirodni nivoi hormona nisu ni pribli¾no dovoljni da istrpe Weiderovu filozofiju treninga, ni pribli¾no potentni da podr¾e moderni bb trening, i previ¹e osetljivi na seèenje masti u redovnoj ishrani... Sve efikasno, u skladu sa prirodnim nivoima hormona reèeno je do kraja '60-ih, u presteroidnoj eri, ali to ne omoguæava konstantnu zaradu brojnim magazinima, proizvodnji supsa, "poslednjem i jedino efikasnom sistemu izgradnje mi¹iæa za 99.99$" .... Zbog politike xtreme-a (gumica ako se ne uklapa¹ u op¹te uèenje) , zavr¹io sam upuæujuæi preko pp odreðeni broj naturalaca koji su primenom dijeta i saveta sa foruma potopili test i nisu uspevali da se oporave, i obraæali su se za pomoæ. Oporavili su se, vratili test. Naèinom koji ne donosi novac dymatizeu, labradi, twinlabu i ekipi. Forum vi¹e ne poseæujem.SSZGO

ako hoces da rastes trebas da iskombinujes par stvari

1. da se kvalitetno hranis, dosta mesa ribe i slozenih ugljenih hidrata iz recimo makarona hleba i rize
2. da treniras maksimalno jako 3-4 puta nedeljno, kratke pauze bez price
3. da uspes da se odmoris
4. da imas dobru hormonalnu sliku ili da koristis vestacke hormone
5. da znas kako da treniras i pravilno treniras

to je sad jako velika tema, ali ja cu te uputiti na ovaj 70 strana veliki link, gde sam ja tokom godina pisao sta sam radio i kako

http://forum.teretana.net/viewtopic.php?t=6430
Reci nesto pametno i svi ce te pamtiti - Nepoznati autor

despic

citao sam razne forume fitnesi i ostalo
ali nista konkretno nisam mogao da izvucem sta da radim a sta ne.
Prvo, sto svi pisu razlicito...jedino se oko ishrane, unosa proteina i vode svi slazu!
coveku dodje da ili batali sve ili da radi po svom...
ja isao u teretanu 3 meseca, video da nema leba i batalio

sad sam kupio gladijator i tegove, trenutno nisam u mogucnosti da vezbam ali cu za jedno mesec dana moci...
jos jedno pitanje...
kad je bolje vezbati ujutru ili uvece!? (uvece pred spavanje)

i sta mislis pod pravilno treniranje!?
kombinacije grudi- biceps...ledja-triceps!?ili nesto drugo!?

klasican divljak

HoochieMan

Split je kao filozofija treninga nastao relativno skoro, sedamdesetih godina. Uvoðenje anabolika u igru je omoguæilo sumanutu moguænost oporavka (pojedinaènog mi¹iæa, i organizma u celini od treninga) i asimilacije gradivnih materija u mi¹iæ. Do tada, u preanabolièkoj eri, recept je bio bio full-body trening, kako su trenirali Reg Park, Steve Reeve, èak i olimpijskih kolos poput Doug Hepburna. Split su koristili samo tokom faze priprema za nastup, kada je trebalo skinuti masnoæu (poveæati kalorijsku potro¹nju). Jedan te¾ak full body trening nedeljno je ono ¹to mu¹ki hormonalni sistem mo¾e da podnese. Drugi, i eventualno treæi treining su niskog intenziteta, feeder trening (mali intenzitet u cilju oporavka) i trening nervnog sistema. Sve ve¾be koje se u koriste su slo¾ene, te¹ke ve¾be, koje nisu izolacione- èuèanj, mrtvo, benè, zgib, ohp, propadanje... Ostalim ve¾bama, izolacionog tipa, nalazim smisao samo kao asistentima ovih ve¾bi- ukoliko postoji neravnote¾a ili slaba karika u kinetièkom lancu kompleksnog pokreta.

Naravno, full body nije pravilo za natural ve¾baèe. Postoji puno varijacija, metodologijom koja vodi poreklo iz treninga olimpijskog i powerlifting dizanja. Za poèetnike, mo¾da za celu prvu godinu, investirao bih u uèenje i izvoðenje te¹kih kompleksne pokrete, rad sa sopstvenom te¾inom (svojevremeno, Rusi nisu dozvoljavali rad sa tegovima nekome ko nije mogao da uradi 10 zgibova, dovoljno propadanja itd, i sla¾em se sa tim). Ta vrsta te¹ka¹kog treninga je potrebna za indukciju proizvodnje testosterona. A ako nema¹ testosteron, neæe¹ imati ni kvalitetno meso.

da imas dobru hormonalnu sliku ili da koristis vestacke hormone (sszgo)

Ovo je kljuè. Menad¾ment hormona.

SSZGO

evo jednog odlicnog teksta koji je napisao Vedran Jaksic


1 kg potko¾nog masnog tkiva = 7700 kcal
1 kg mi¹iæa = 1360 kcal

Ostvari li se kalorijski deficit:
(kalorijski deficit = bazalni metabolizam + utro¹ak energije kroz dnevne aktivnosti - unos energije hranom)
od (npr.) 700 kcal na idealno dobar naèin (tj. ako je 100% kalorijskog deficita nastalo potro¹njom potko¾nog masnog tkiva) izgubiti æe se 100 g potko¾nog masnog tkiva

Ostvari li jednako veliki kalorijski deficit (od 700 kcal)
na idealno lo¹ naèin (tj. ako je 100% kalorijskog deficita nastalo potro¹njom mi¹iæa) izgubiti æe se èak 580 g mi¹iæa!

To je razlog zbog kojega onaj, koji zapoène s predrastiènom redukcijskom dijetom, u prvim danima ostvari "veliko smanjenje tjelesne te¾ine", a malo smanjenje tjelesnog volumena! (gubitak tjelesne te¾ine, izazvan smanjenjem mi¹iæne mase, skoro je 6 puta veæi od gubitka tjelesne te¾ine izazvanog smanjenjem potko¾nog masnog tkiva).

Zbog toga je mjerodavni pokazatelj napretka ogledalo (u nedostatku ureðaja za mjerenje postotka potko¾nog masnog tkiva), prije nego vaga!

U stvarnom ¾ivotu, niti se potro¹nja energije odvija 100% na raèun potko¾nog masnog tkiva, niti 100% na raèun mi¹iæa, nego je realni broj uvijek negdje izmeðu. Zato je svaki gubitak potko¾nog masnog tkiva uvijek popraæen i izvjesnim gubitkom mi¹iænog tkiva, ali treba napraviti sve ¹to se mo¾e da taj omjer bude ¹to povoljniji.

®elimo li pak poveæati mi¹iænu masu, trebamo ostvariti kalorijski suficit (zbroj bazalnog metabolizma i utro¹ka energije kroz dnevne aktivnosti = manji od unosa energije hranom).

Pri tom æe uvijek doæi i do poveæanja kolièine potko¾nog masnog tkiva. Opet, treba napraviti sve ¹to se mo¾e da taj omjer bude ¹to povoljniji.

Za bolji izgled mu¹karca (a takoðer i za bolji izgled ¾ene; ne raèunajuæi "tipièno ¾enska mjesta"), bolje je imati manje potko¾nog masnog tkiva (bf)!

Gdje èovjek ima vi¹e, a gdje manje, potko¾nog masnog tkiva; ovisi o pojedincu (inaèe bismo oblikom bili vrlo slièni; samo netko manji, netko veæi!)

Pri smanjivanju potko¾nog masnog tkiva, ono odlazi sa svih dijelova tijela!

Samo, popularnost potko¾nog masnog tkiva nije jednaka na svim dijelovima tijela!

Ima li netko dosta potko¾nog masnog tkiva na nogama, to se, u svakodnevnom ¾ivotu ka¾e : "ima jake noge"!
Ima li netko dosta potko¾nog masnog tkiva na rukama, to se, u svakodnevnom ¾ivotu ka¾e: "ima jake ruke"!
Ima li netko dosta potko¾nog masnog tkiva na licu, to se, u svakodnevnom ¾ivotu ka¾e: "ima baby face" (ili slièno!)
Ali...
Ima li netko dosta potko¾nog masnog tkiva na trbuhu, to se, u svakodnevnom ¾ivotu ka¾e: "debeo/la je"!
I on/ona ka¾e "Ma sa svime sam zadovolj/an/na, ... , samo da mi je skinuti ovo salo s trbuha!"

Jasno nam je veæ da salo, na bilo kojem dijelu tijela, nije "vlasni¹tvo" tog dijela tijela, nego je sve to na¹e vlasni¹tvo, bilo gdje nam se na tijelu nalazilo!

U na¹em sportu (naravno, i ako se radi o rekreativnom bavljenju), potko¾no masno tkivo je ralièitito popularno na razlièitim dijelovima tijela.
Veæina vje¾baèa nikad ne ostvari potpuno cilj (svjesno ili nesvjesno) oblikovanja simetriènog tijela, jer (opet: svjesno ili nesvjesno) "uzgaja" potko¾no masno tkivo, izbjegavajuæi njegovo smanjenje na nekim mjestima!
Radi, i u ime; "boljeg izgleda"!

Izbjegavajuæi (svjesno ili nesvjesno) njegovo smanjenje na nekim mjestima, oèito onemoguæavamo njegovo smanjenje na svim mjestima!
Da nam se ne dogodi da nam se smanji
...volumen ruku
nogu, ili bilo kojeg; nama "bitnog", dijela tijela!

Jedino, kad nam se smanji volumen struka, sretni smo, bez iznimke!

A sve je to i uvijek je "na¹e" potko¾no masno tkivo!

Dakle, smanjimo li potko¾no masno tkivo, a mi¹iæ nam ostane jednako veliki:
- biti æemo mi¹iæaviji
- izgledati æemo kao da imamo veæe mi¹iæe nego prije smanjenja potko¾nog masnog tkiva
- volumeni svega æe nam biti manji! (volumen kojeg ima 1 kg sala, bitno je veæi od volumena kojeg ima 1 kg mi¹iæa)
- "dizati æemo" manje, iako nam je mi¹iæ jednako velik = jednakom silom raspola¾e (jer salo mijenja kuteve djelovanja mi¹iæa, "pobolj¹ava" poluge i omoguæuje nam da "di¾emo" vi¹e)

Da ne bi, u "dugoj hladnoj zimi", opet napravili gre¹ku, preslikati æemo istu prièu u razdoblje "poveæanja mase".

Dakle, poveæamo li potko¾no masno tkivo, a mi¹iæ nam ostane jednako veliki:
- biti æemo "masivniji"
- izgledati æemo (na vagi, i samo na vagi!) kao da imamo veæe mi¹iæe, nego prije poveæanja potko¾nog masnog tkiva
- volumeni svega æe nam biti veæi!
- "dizati æemo" vi¹e, iako nam je mi¹iæ jednako velik = jednakom silom raspola¾e (jer salo mijenja kuteve djelovanja mi¹iæa, "pobolj¹ava" poluge i omoguæuje nam da "di¾emo" vi¹e!)
Reci nesto pametno i svi ce te pamtiti - Nepoznati autor

HoochieMan

Dobar tekst, vrlo sa¾et i op¹teobrazovni. I dobar poèetak za dalje razmi¹ljanje. Odlièan naèin za skidanje masti je izgradnja mesa, 1g mi¹iæa, koliko se seæam, tro¹i 7x vi¹e energije (kalorija) za svoje odr¾avanje od 1g sala. Izgradnjom dovoljno mi¹iæa, postaje se ma¹ina za potro¹nju energije. Mi¹iæ je, sa aspekta metabolizma, vrlo "skupo" tkivo, veliki potro¹aè. I tu je zamka koja je naèeta u tekstu u postu iznad- ako se mnogo saseèe dnevni kalorijski unos, telo se oslobaða najveæeg potro¹aèa. Mi¹iæa. Metabolizam je programiran da omoguæi opstanak, i prilagodi se okru¾enju (u ovom sluèaju kolièini energije koju dobijamo iz hrane), oèuvavajuæi vitalne funkcije (srce, CNS, termogeneza itd). Mi¹iæ nije vitalni organ... a vrlo je skup. Oslobaðanjem od mi¹iæa se najefikasnije sni¾ava bazalna potro¹nja energije (bazalni metabolizam- koliko se potro¹i samo ako le¾i¹ i di¹e¹).

Oprez sa bu¹enjem ka¹ike. Kalorijski unos, u cilju "tesanja" od vi¹ka sebe,  ne treba iskasapiti, veæ umereno u¹tinuti.

Citat: sszgo poslato 29 Oktobar, 2010, 12:29
- "dizati æemo" vi¹e, iako nam je mi¹iæ jednako velik = jednakom silom raspola¾e (jer salo mijenja kuteve djelovanja mi¹iæa, "pobolj¹ava" poluge i omoguæuje nam da "di¾emo" vi¹e!)

Bilo mi je jako interesantno za¹to je veæina powerliftera (u apsolutnoj kategoriji) toliko debela da te¹ko da mo¾e da zave¾e pertle. Najlep¹e obja¹njenje je (dao ga je Jim Wiendler)- balonèina od stomaka omoguæava da se lep¹e "odbije" iz dna èuènja  [yahoo]

Dzigi Boy

Ajde sszgo nam malo otvori oci, krenuo sam u teretanu pa daj neke linkove da malo obrazujemo????? Ako neko zna ti znas!!!!

Msm. kojim redom, koje grupe misica....i neke korisne savete za vezbanje....

SSZGO

prebacio sam ti poruku u ovu temu...

sto se tice linkova, ima dosta specijalizovanih foruma

mislim da najbolji info moze da se nadje na

http://forum.teretana.net ali tamo ne moze da se pise, samo da se cita

za postavljanje pitanja probajte http://realx3mforum.com mada tamo ima dosta bolida a medju prvima admin grupa...
Reci nesto pametno i svi ce te pamtiti - Nepoznati autor

Dzigi Boy

 nisam video svaka cast.....sad sam na pravom mestu:))))))

Panta Zemunac

Nemojte se ljutiti ali moram da dodam koju laièku reè jer, vidim i da se vi laici ovde pre.... kao da ste doktori te se usuðujete jo¹ i nekoga nagovarati!
Prvo, srtuènjaci niste, ¹kole te struke nemate a jedino æime raspola¾ete, to su ¹tiva koja ste do sada i¹èitali i njih se, koliko vidim slepo pridr¾avate!

Prvo, dokazano je da bilderi a i ostali koji koriste te ''preparate'' da ne ka¾em, dobro ne ispitane elemente, jer da bi se ne¹to ispitalo, recimo, novi lek, potrebne su ne godine, veè decenije...NE ®IVE i NISU ZDRAVIJI od drugih ljudi...èak ¹ta vi¹e, pa ne bore se protiv te hemije badava ceo ¹kolovani svet.
Dokazano je i da profi sport i bez kori¹èenja te hemije, nije zdrav a kamoli sa njom...Gde nas sve odvede novac, majko moja...menjamo prirodne tokove i jo¹ druge ubeðujemo kako je to kool!!
Gde je Petar èelik danas..kako izgleda?  Kako izgledaju biv¹ei bilderi sa 50+kusur godina?

©ta radite sa tom hemijom ljudi moji!?! ©to ru¹ite prirodni sled u svom organizmu...pa nije vas tata stvarao uz pomoæ epruvete veæ su vam roditelji prirodnim putem dali ¾ivot!

E pa ovako...hajdemo malo sa istinom...Kada su se, onaj poznati putnik sa BBCa i dr. spremali za expedicijuna severni pol...kada su se, onaj Amer i onaj Englez spremali na put po Africi, sa BMWima ''Long Way Down''...kada su se na¹i spremali za Mont everest...ma kada su se svi spremali na naporan put, prvo su pregledani od STRUÈNIH LICA, izmereno im je masno tkivo u odnosu na mi¹ièno...odreðene su im specijalne ishrane i treninzi a bez i jedne jedine tablete, sve prirodno, sve putem voèa, povrèa, mesa, ribe i dr. Dovedeni su u top stanje, kako psihièko, tako i fizièko..

A vi sada palamudite kako se bez te hemije ne mo¾e, kako je, malte ne zdrava tj nije ¹tetna...pa se malo igrate reèima i to sve da bi tamo neki pravili na vama biznis koji se meri milijardama dolara!

Neko 20-30 godina teto¹i svoj organizam a vi æe te ga za 6 meseci uz pomoæ hemije oporaviti..ma ne budite sme¹ni i lakoverni! Saèuvajte malo svojeg zdravlja prirodnim putem a ne hemijom...

Ako ste gledali onu emisiju o ljudima sa pola tone..kada su ih doce dovodile do te¾ine od 200, 150, 100kg a bez i jedne tablete...samo laganim treninzima (ne tegovima) i redukovanom ishranom!
Pa jesu li svi svetski doktori budale, pa ne koriste te preparate...neznalice, diletanti?

A i SSZGO ove fotke ¹to si postavio...molim te, nemoj samo mene, Gremlina i jo¹ po neke koji se i malo razumeju u fotografiju ubeðivati da su one prve fotke ''buca na slikama'' originali...mr¹ava glava na debelo telo, ma daj..pali ove joji se ne razumeju..Ne ka¾em za ostale fotke, samo one prve!! Sada ima¹ foto ¹op sa veèim moguènostima pa ih bolje ''uradi''!!

Radi sa sobom ¹to ti je volja  ali nije u redu ¹to i ako NISI STRUÈNO LICE, svaetuje¹ i ubeðuje¹ druge u ne¹to, veoma ¹tetno!!

Dzigi Boy

Cuj Zemunac neki ljudi vise veruji hemiji i to je tako jbg. svako cini sto mu je volje, a ima mnogo istine u tome sto si rekao.....

Nego kad si spomenuo tu temu imam Amino 2000 da li je on imalo stetan i kako se pije????

Imam i Animal cuts ali njega necu da pijem iako znam da je " cudesan " preparat

SSZGO

Citat: Panta Zemunac poslato 17 Januar, 2011, 15:27
A i SSZGO ove fotke ¹to si postavio...molim te, nemoj samo mene, Gremlina i jo¹ po neke koji se i malo razumeju u fotografiju ubeðivati da su one prve fotke ''buca na slikama'' originali...mr¹ava glava na debelo telo, ma daj..pali ove joji se ne razumeju..Ne ka¾em za ostale fotke, samo one prve!! Sada ima¹ foto ¹op sa veèim moguènostima pa ih bolje ''uradi''!!


nije ti dobro? :)
Reci nesto pametno i svi ce te pamtiti - Nepoznati autor

HoochieMan

Citat: Panta Zemunac poslato 17 Januar, 2011, 15:27
Nemojte se ljutiti ali moram da dodam koju laièku reè jer, vidim i da se vi laici ovde pre.... kao da ste doktori te se usuðujete jo¹ i nekoga nagovarati!
Prvo, srtuènjaci niste, ¹kole te struke nemate a jedino æime raspola¾ete, to su ¹tiva koja ste do sada i¹èitali i njih se, koliko vidim slepo pridr¾avate!

Zemunac, ti opet nisi proèitao temu. I opet, koliko si postova i redova u njima preskoèio? Vidim da koristi¹ plural u obraæanju, a znam da je jedino sszgo u ovoj temi kao sredstvo za rast preporuèio upotrebu hormona. I to na vrlo korektan naèin, bez nagovaranja. A mogao je da bude iskren, i da ka¾e da je plafon prirodne mi¹iæne mase kod ljudi vrlo, vrlo nizak.

Drugo, nismo ni svi laici, po¹to si opet upotrebio plural. ©kolu te struke, recimo, imam ja. I zakon ka¾e da sam struèno lice- zdravstveni radnik. To je i jedan od segmenata mog posla, da imam sva znanja i informacije, i da lièno omoguæavam njihov protok do lekara i klinièara, sa kojima sam u komunikaciji.  Znam vi¹e toga nego ¹to bih voleo da znam, o hemiji, farmaciji, medicini, marketingu.

Ipak, razumem za¹to si tako odreagovao. I u pravu si za mnoge stvari koje si, laièki, napisao.


Nadalina

@ Zemunac
Da bi se neko razumeo u nesto, nije nuzno da on zavrsi 'skole' za to i to sto neko nije lekar, tj. nije diplomirao medicinu ne znaci da se ne razume u nesto u vezi sa medicinom. I, ne znaci da su lekari uvek u pravu. I, jos jedna bitna stvar- svi lekari znaju koliko su cigarete stetne, a vecina njih su pusaci. ;) Tako da, ta teorija otpada...

Posto sam zaludna i imam viska vremena, pored motora, moj hobi je i nutricionizam, pravilna ishrana i sve to... I, poprilicno sam edukovana u tom polju. Ne kazem da se ja licno pridrzavam svega toga, ali sebe smatram skoro pa kvalifikovanom da dajem savete u vezi sa tim.
Sve sto je Ivan napisao, ima smisla i vise je nego delotvorno.

A, sam termin hemija ima mali milion znacenja.... Hemija su i antibiotici koje pijemo kad se prehladimo i brufen je hemija i sve to je hemija.... Proteini su hemija, vitamini su hemija, sumece tablete su hemija, steroidi su hemija...
Ti pod terminom hemija verovatno mislis na steroide- i tu se slazem sa tobom... Ali, isto tako, svako ima pravo da radi sa svojim zivotom sta god zeli i savrseno me ne zanima da li neko veruje u neciju izjavu kao da je to sve i svja. Ako mi je nesto sumnjivo i ne verujem bas u to, ja cu lepo da se raspitam o tome- kako kod ljudi koji su merodavni, tako i na internetu, a tako i kod ljudi koji su to probali... I, da... Internet jeste zlo gde ima obilje i pogresnih informacija, ali isto tako- svako dovoljno razuman ce naci ono sto ga zanima.

Covek da bi uneo u organizam sve ono sto mu je potrebno bi trebao da jede kilograme i kilograme voca dnevno, kilograme mesa, mleka, jaja, zitarica... A, to je sve, jelte, nemoguce iz vise razloga- prvo, covek ne moze to da pojede a ni organizam ne moze to sve da prevari i sve ce to da se 'ostavi za kasnije varenje' do kog nece doci i sve to se lepo talozi kao salo...
Zato, Bog ziveo multivitamine- jedna tableta mi nadoknadi sve to... Da, to jeste hemija, hemija koju su lekari razvili kako bi nam omogucili da unosimo sve suplemente potrebne organizmu...
Zatim, whey i proteinski sejkovi i ta cudesa... Normalno je da svako ko iole ozbiljnije trenira to uzima jer organizam dozivljava dodatni 'stres' samim treninzima, a protein je ono sto mu je potrebno da bi misic rastao i da bi organizam se vratio u normalu... I sama planiram da pocnem da pijem neke sejkove kad pocnem da treniram ozbiljnije...
Onda, na red dolaze i sagorevaci masti iliti fat burner-i... Isto tako, funkcija njih je da pomognu organizmu kako bi sagoreo sve te godinama talozene masti. Znam, sad ce neko da kaze- nisu one dosle preko noci, pa ne mogu tako ni nestati. To je tacno, i potpuno se slazem sa tim, ali sto da se ne pomogne organizmu, kad je vec to izvodljivo- ako vec neko zeli brze rezultate... Naravno, i ovde postoje jaci i slabiji sagorevaci, postoje i oni koji imaju i sada vec nedozvoljene supstance.. Svaki covek ima pravo da izabere sta ce uzeti da koristi, ako uopste uzme nesto da koristi... Isto, ako neko ne ume da se lepo informise o necemu pre nego pocne sa tim, e pa onda sta da mu ja ili ti radimo...

a, ako mislite da je hemija losija od svega sto unosimo kao hranu u organizam- grdno se varate... Slave, rodjendani, proslave, teska hrana, masna hrana, rafinisani secer, svaki neizbalansirani obrok- sve je to ogroman shok za organizam i organizam se svakodnevno muci sa tim... a, niko, vidim, nema nista protiv slavskog ili svadbenog rucka gde se ljudi ozderu i kao: Uh, kako sam se lepo najeo. E, to je veci stres za organizam nego svi suplementi zajedno...
Mogu i o tome da vam napisem esej, ali to cu drugi put... da ne bude kako vas davim kao zmija zabu! ;D

EDIT: HoochieMan je bio brzi od mene... ili je samo njegov odgovor kraci... :D
Dzukela u podznaku

Dzigi Boy

Jebemu misa cemu sada ova nepotrebna rasprava??????

Trazim po netu odgovor ko budala umesto da nam sszgo kaze jer covek zna, a ti Zemunac prices bez veze...msm nije u redu....

Bolje ocistite temu i bacite suvisne postove u smece...

DebeliZmaj

citam temu i urlam od smeha ...
nikako da neko napishe .. al da bi bolje vozio
morash biti inteligentniji ... :) nekako mi ta hemija
nikako ne ide sa povecanjem ili makar odrzanjem
trenutnog IQ :) ...
Sloboda je pravo da se
ljudima kaze ono sto oni
ne zele da cuju.

George Orwell

bajone

pozdrav!

pitanje za sszgo-a po¹to vidim da je èovek profi:

moj pa¹a (da tako ka¾em  :D ) i ja planiramo da napravimo benè jer je on profesionalni varilac i ka¾e da æe mu trebati tipa 2 sata da napravi èudo. napravili bismo najjednostavniju varijantu tipa ovako ne¹to:to nas neæe izaæi skupo. sada sam gledao tegove ¹ipke i tegove na netu i brate, tegovi uop¹te nisu jeftini. hteo sam da te pitam neka okvirna pitanja tipa koliko dugaèka treba da bude ¹ipka jer vidim da se prodaju u razlièitim dimenzijama? u stvari, koliko otprilike treba da ¹ipka "viri" sa svake strane onog dr¾aèa da bismo znali koliko treba klupa da bude ¹iroka. onako, èisto odokativno da ne napravimo ba¹ neko sranje. zatim, da li postoji neki forum ili ne¹to tako gde ljudi prodaju polovne tegove? koju cenu da oèekujem ako mi recimo treba 50 kila tegova? koliko je ¹ipka inaèe te¹ka?

bavio sam se sportom ceo ¾ivot i poèeo sam opet da trèim i radim zgibove i sklekove ali u teretani sam bio jednom, ortak me je preforsirao namerno i sutra sam mislio da sam postao invalid tako da nemam pojma ni¹ta o svemu tome ali mislim da jedan benè u dvori¹tu bi valjalo imati. hvala i pozdrav!
Æuti i saraðuj..