Glavni meni

Off/On road tura po Srbiji na 4 točka sa kormanom

Započeo fruitcake, 23 Jun, 2024, 18:22

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

fruitcake

Ponovo sam počeo sa reportažama, ali ovoga puta nisu foto nego video. Ovo je prva tura koja je trebala da traje ukupno šest dana, ali je sticajem okolnosti skraćena na svega tri. Koje su to okolnosti bile, ovekovečene su u trećem i poslednjem videu iz ove ture. Kao što neki članovi foruma znaju ovo je za mene potpuno novi način putovanja. To mi je možda četvrti ili peti put da sam seo na kvad i odlučio sam sa drugarom da napravimo nekoliko reportaža ove godine. I sledeće. I 2026. Ova je, zapravo, uvežbavanje za još dve kraće, ali i za jednu dvonedeljnu u septembru koju ću nazvati "Putevima rimskih imperatora - unum decennium postea". Što će imati posebnu težinu i značaj jer sam pre tačno deset godina radio fotoreportažu "https://www.motomanijaci.com/index.php/topic,17993.0.html". Budući da više volim da fotografišem nego da snimam kada putujem ovaj (za mene) novi koncept je izazov da prenesem atmosferu puta. Dokumentarizam mi nije stran, ali "Roadtrip" forma jeste, tako da su sugestije i kritike (i pozitivne i negativne) i više nego dobrodošle.

Kako to tradicija kod mene nalaže prvi dan je (dakle, tradicionalno) počeo naopako.


fruitcake

Drugi dan je bio daleko bolji i što se vožnje tiče, a i vremena. Krenuli smo ujutru lagano i cilj nam je bio Viminacijum. Taj dan sam mogao malo više da budem kreativan, a uspeo sam čak i na jednom mestu i dron da dignem. Od Smedereva do Viminacijuma nema mnogo da se vozi, ali kada se ide off-om nepoznatim putem, sa kvadovima na koji ste seli možda peti put u životu, i još tokom puta treba razmišljati i o snimanju/baterijama/kamerama/zvuku, onda sve to ukupno ume da bude jedan lep izazov.


fruitcake

I poslednji video iz ove ture. Od planiranih 6 dana uspeli smo da uživamo tri. Nije da smo hteli da skratimo avanturu već smo bili primorani. Dan je fenomenalno krenuo. lepo smo spavali, super smo doručkovali u Viminacijumu, uspeli smo da stignemo i na skelu u Ramu bukvalno u poslednjem trenutku, vreme je bilo fenomenalno, bukvalno je sve bilo tako da bolje ne može biti. Ali, kako to obično biva u takvim situacijama, nas dvojica smo se previše opustili i prepustili uživanju, spustili "bajkerski gard" i desilo se to što se desilo. Ali to ne znači da se neće ponovo organizovati nešto slično opet, i opet... :) Voleo bih da čujem šta vi mislite o videima, i koliko vam je interesantna generalna priča oko kvadova. Meni da je neko rekao pre par godina da bi mi se svideli samo bih uputio pogled teške neverice  :D


Gvozden

Tolika oprema,qvadovi, 360 i ne nosite neck brace? Mislio sam da si skontao onomad sa africom, ja sam se razbio sa jebenog trotineta, kao sa nijednog motora. A kad omatoris, sto to sporo zarasta.. Samo kako kaze onaj pijani Baca na krevetu kad povraca u lavor, pitaju ga: Baca, pa sto pijes toliko!?
..a on..
"Kaad voleeem!!"  ;D  ;D

fruitcake

Citat: Gvozden poslato 05 Jul, 2024, 02:59Tolika oprema,qvadovi, 360 i ne nosite neck brace? Mislio sam da si skontao onomad sa africom, ja sam se razbio sa jebenog trotineta, kao sa nijednog motora. A kad omatoris, sto to sporo zarasta.. Samo kako kaze onaj pijani Baca na krevetu kad povraca u lavor, pitaju ga: Baca, pa sto pijes toliko!?
..a on..
"Kaad voleeem!!"  ;D  ;D

hahah pa bukvalno :) a jos smo pre polaska razmisljali da li da ponesemo one kornjace, i taj dan odustali.