Dok sam bio na studijama davne 2008. sam počeo da gledam izvesno rijaliti sranje pod nazivom "Orange County Choppers". Kao veliki zaljubljenik u sve vrste motocikala, pa čak i čopere koji su mi najmanje interesantni iz ovog sveta, pomislio sam kako je vrh što postoji neka ovakva emisija. To mišljenje me je držalo dok nisam odgledao 10 minuta 1 epizode, kada sam skontao da se akcenat baca na dranje, urlanje i vređanje Pola Tatula Starijeg prema njegovoj deci (dva debila) i ostalim radnicima. Odgledao sam nakon par dana još jednu epizodu i skontao da to nije za mene.
Inače, jedino što mi se sviđa na OCC motorima su njihovi agregati koji izgledaju moćno i imaju lep zvuk. Uglavnom agregate nabavljaju od firme Harley Davidson i njegovih kooperanata, mada će ugraditi šta god klijent želi (u jednom slučaju su radili motor za neku firmu koja proizvodi motorne kosačice za travu, pa je ta firma malo doterala neki agregat uzet sa traktora-kosačice kako bi mogao da se ugradi na motocikl).
Kontam da OCC motocikli nisu primarno pravljeni da se voze, već su to tematski rađene mašine koje će imati prevashodno ulogu u marketingu, ali po meni, većeg sranja na 2 točka za veću kintu, svet nije video.
Da ne spominjem da ne postoji osnovna signalizacija kao i da većina motocikala nema ni neutral'signalnu lampicu, pa ni brzinomer, a kamoli nešto više. Uglavnom nemaju ni ogibljenje pozadi.