Ćao, Anonimni posetioče
Stranice: [1]
Štampaj
Autor Tema: Transilvanija 2017 – for girls only!  (Pročitano 7832 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Silvana
Iskusni pozer
****

Van mreže Van mreže
 Motor:
Bandit 007
 Facebook: Poseti
Lokacija: Ban. Novo Selo
Poruke: 1301
Kvalitet: +531 (40%)
Zahvalnice: 55

23 Jul, 2017, 13:01 Ocena: +15
Ignoriši

Ima već nekoliko godina kako sanjam da prođem ono što su mnogi iz mog društva već prošli: Transilvanija. Već sam u nekoliko navrata bila u Rumuniji, jednom čak dva dana, sa Tamarom (Bgd), a noćile smo u delu nacionalnog parka Semenik, koji leži na tri jezera i zove se, shodno tome, Trei Ape (Tri vode; o tome v. putopis na linku http://www.motomanijaci.com/index.php/topic,20015.0.html ).
Tamo sam okusila dobre puteve, dobre ljude i divnu prirodu, i odlučila da Rumuniju bolje upoznam. Otuda je Transilvanija samo produbljivanje lektire  Cool, a poznato je da su Transalpina i Transfagarašan nezaobilazni u životu svakog bajkeriste  rofl.
Planovi su načelno osmišljeni još prošle godine, okvirno utvrđen polazak za početak jula, još samo da skockamo smene i druge obaveze. Polovinom juna smo utvrdile tačan datum: 5. jula Marina (Obrenovac) izlazi iz treće smene u 7, malo se odmori i u 10.30 ona i Tamara kreću sa Gazproma kod Pančevačkog mosta.
Ovo je Tamara, R6.Makica, strom 650.Mene ugl. znate, bandit 650.U sredu 5. jula krenule smo iz Banatskog Novog Sela oko 11.30, pravac Arad. Evro je 4,5 leje. Gorivo je 4,5 leje. Vinjeta nije potrebna za motocikle. Zeleni karton i međunarodna vozačka takođe. Imamo osiguranje: putno i AMSS-ovo za inostranstvo, za svaki slučaj.Idemo malo neuobičajenom rutom, preko Temišvara i Arada, iako uglavnom svi idu preko Đerdapa i polazna tačka za Transfagarašan im je Kurtja de Arđeš (Curtea de Argeş), s juga na sever, pa u povratku idu preko Transalpine sa severa na jug. Mi smo, kao i sve žene, okrenule sve naopako: iz Arada, gde će nas sačekati drugarica Rumunka Roksana, idemo za Devu tj. Hunedoaru i prvo ćemo se spustiti u Bumbešti Žiju (Bumbeşti Jiu) da prođemo Transalpinu odozdo.  Mapa tog prvog dana izgledala je ovako:Susrele smo se s Roksanom ispred restorana Vinga, tu ručale, a Makica je malo još odspavala.Ovo je Roksi, CBR 1000 RR.Klopa vrhunska: čorba od škembića (ciorba de burta) odlična , bugarska salata je dovoljna kao čitav obrok, ovaj slatkiš su palačinke sa čokoladom i pavlakom a količina dovoljna za troje. Cene vrlo umerene, i sve to je plaćeno negde oko 60 leja, sa pićem.U Aradu:Odatle smo krenule u Haceg (Haţeg). Roksanina drugarica Korina nas je pozvala da prespavamo u njenom stanu, i takvo gostoprimstvo se pamti zauvek. Kad čujete ženu da kaže: „Ovde vam je šminka, a ovde su vam parfemi“, jasno vam je da ono Mia casa es tu casa ovde zaista živi i znači to što kaže. Tako nas je Korina dočekala i poslednje večeri u stanu u Devi, u povratku.
Ovo je Korina; vozila ranije R6.Pošto smo u Devu stigle oko 7.30 (Rumunija ide sat ispred nas), požurile smo da stignemo na Tvrđavu. Gore se ide liftom po šinama, a pogled na grad i okolinu je spektakularan.
A pošto smo se pentrale po zidovima, došli su s policijom da nas opomenu.SmileyU četvrtak 6. jula krenule smo dalje. Doručkovale smo u Petrošaniju (Petroşani). Put iz Hacega dotle je nov i krivudav, fantazija za otvaranje apetita  yahoo Kao u svim gradovima, trg je ogroman.

Plan je sledeći:Odatle smo krenule za Bumbešti Žiju, a onda prečicom ka mestu Novać (Novaci). Put gdegde oštećen i ima rizle, ali je dobra priprema za prilaz Transalpini. Tu smo natočile gorivo i naoštrile se.
Ono zbog čega smo došle upravo treba da počne. Osećanja izmešana. Mene su toliko naplašili serpentinama da sam maltene premirala od straha koliko i od uzbuđenja. A kad je krenulo ludilo... ludilo.
Asfalt fantastičan, potpuno nov, znam da je tek pretprošle godine potpuno obeležen i postavljena je zaštitna ograda. Transalpina (put DN67C) jeste perverzija od puta zvana „Đavolji drum“, duga tridesetak kilometara (prilazni putevi daju ukupno 145 km) s prevojem na visini od 2.145 metara. Dah stane kad se popneš na vrh. U stvari, to je južni krak Karpata, a planina koja se prelazi precizno se zove Parang (Parâng). Prevoj je Urdele (Pasul Urdele). A svega pet dana pošto smo prošle, na Transalpini je pao sneg. Zato je najbolje, kažu, ići u avgustu, mada mi smatramo da smo imale sreće i ovako  CheesyKad smo sišle sa Transalpine, sele smo u restoran na raskršću i tu nas začas opkole oblaci: kiša. Najavili su pljusak za 4, a mi treba da stignemo u Sibiu na konak. Oko 5 smo obukle kišna odela, ali se pljusak ipak opet spustio i oko 6. Čim je prošao sele smo na motore i krenule prema Sebešu, preciznije u mesto Šugag (Şugag) i odatle ćemo preko mesta Žina (Jina) preprečiti u Sibiu. Putem nas opet uhvati kiša, a u tih pedesetak kilometara i grad! Ipak, vozilo se kako treba. Putevi su svi u krivinama, a ako su negde i oštećeni, očekujte da ćete naleteti i na radove. Kao da ne puštaju da se potpuno razruju, što je kod nas normalno.Naravno, kako smo se odmakle i sunce je provirilo, te smo u Sibiu stigle po suvom asfaltu. Ogroman grad. Smeštaj nam je ranije našao Roksanin drugar Đorđe (Jorj), u privatnoj kući, sa posebnim ulazom i ogromnom baštom; dvosobni četvorokrevetni apartman sa uključenim radijatorima kako bismo osušile opremu ili stvari iz torbi  nemam pojma. Cena: 50 evra, dakle 12,5 po osobi. Naravno, uveče smo izašle u grad, pod punim mesecom, i shvatile da je i ovde trg ogroman, da je grad prelep i pun istorije. Nedostajao nam je jedan dan samo za njega. Ali neka smo mi probile led. Transilvanija u planu i sledeće godine, koliko ja vidim sa dodacima.


U petak 7. jula krenule smo ka mestu Karcišoara (Carţişoara), jer odatle počinje prilaz Transfagarašanu. Mnogi idu suprotno, s juga na sever, a mi smo rešile da se spustimo u Kurtja de Arđeš, odatle u Brašov (Braşov) i tamo noćimo. Znamo za Jankovićev pansion u Kurtja de Arđešu, čovek bajkerima daje prenoćište za 6 evra, ali drugačije smo planirale i to nam ne znači mnogo. Tu u Karcišoari opraštamo se od Đorđa, a za to vreme shvatimo da su pored nas prošli mnogi motociklisti i biciklisti, i čujemo da će put od jezera B'la lak (Bâlea Lac) na vrhu biti zatvoren zbog trke. Roksana pokušava da sazna kad, i na koju stranu, ali nas to sve ne uznemirava. Put će biti zatvoren samo dva sata, eto prilike da malo uživamo na vrhu. Ni sad ne znam je li bilo zatvoreno prema Karcišoari ili prema Kurtja de Arđešu. Ipak je ovo poseban dan.

 « Poslednja izmena: 23 Jul, 2017, 14:21 Silvana »

I can go from 0 to BITCH in 2,5 sec.
Silvana
Iskusni pozer
****

Van mreže Van mreže
 Motor:
Bandit 007
 Facebook: Poseti
Lokacija: Ban. Novo Selo
Poruke: 1301
Kvalitet: +531 (40%)
Zahvalnice: 55

Odgovor #1 - 23 Jul, 2017, 13:47 Ocena: +3
Ignoriši

Transfagarašan (Transfagaraşan) jeste devedesetak kilometara dug put (DN7C) preko Južnih Karpata, tačnije masiva Fagaraš, i povezuje Transilvaniju i Vlašku. Izgradio ga je Čaušesku kao vojnu odstupnicu posle sukoba sa Čehoslovačkom 1968, a gradio ga je skoro pet godina (dec. 1969 – sept. 1974) sa 50 tona eksploziva i uz zvanično 40 žrtava, vojnika i civila; tela mnogih nikad nisu nađena. Niži je od Transalpine, 2034 metra, i drugi najviši asfaltirani put u Rumuniji. Ima 27 mostova i vijadukta, 5 tunela. Glavni tunel se zatvara 1. septembra i otvara 1. jula i nemoguće je proći tuda bilo kad osim leti. Put nema namenu osim kao turistička atrakcija. I jeste atrakcija, mada je asfalt loš i pun je rupa, kako pre jezera B'la tako i posle, do brane i jezera Vidraru. Ali i tu smo vozile kako treba. Mada stičem utisak da se svi tu više slikaju.

Ovo je mapa tog dana:


Na Guglu je nemoguće ucrtati prelaz preko Transfagarašana, zato sam ga zaokružila. To je verovatno zato što nije komercijalni put i nije stalno otvoren.

Kaže Tamara da je Transalpina za vožnju, a Transfagarašan za fotkanje   I slažem se. A sledeće godine ćemo ova dva puta proći sa suprotnih strana, da vidimo s koje strane je lepše  andjeo I dodaćemo posetu Mara Murešu, rudniku soli Turda i Veselom groblju u Bukovini.

Pauzu u Kurtja de Arđešu obeležila je nervoza, najviše jer se u grad slila reka automobila i kolona je prolazila kroz ceo grad. Vrućina i sparina su ipak zanemarene kad smo pošle prema Brašovu. Putevi su opet za krivinarenje, mada je dosta i radova na putu. Ipak, motor tu lako i bez čekanja prođe.  Vožnja opet fenomenalna, putevi odlični, vidikovci.Pošto smo zakasnile u zamak Bran, koji nam je bio usput ali otvoren je od 10 do 18, otišle smo pravo u Brašov. Prenoćište smo našle preko Bukinga dok smo čekale večeru u restoranu, a gazdarica se obradovala što vidi same žene na motorima. I zaista, ne sećam se da je tom trasom, trofejem za bajkere, prošla neka čisto ženska ekipa. Mada, verujem da bi se dotle i muški posle svega umorili. Nismo imale volje da izlazimo pa smo ostale bez razgledanja Brašova uveče. Malo smo videle grad ujutro, kad nam je Roksanin drugar Andrej pokazao gde se može doručkovati, ali smo nameračile da subotu posvetimo zamkovima.

U subotu 8. jula pošle smo da vidimo čuveni zamak Peleš u Sinaji i Bran, poznat kao dvorac grofa Vlada Cepeša (Vlad Ţepeş), to jest Drakule.

Plan:Peleš je plemićki zamak iz 19. veka, bogato ukrašen duborezom, srebrom i zlatom, galerijama sa 2000 slika, oružjem i predmetima sa svih strana sveta, dvorac sa sistemom za ventilaciju, centralnim grejanjem i strujom, srebrnim kadama sa hladnom i toplom vodom. Darovi mnogih carskih i vlastelinskih porodica kraljevskom paru Karlu I i Elizabeti Hoencolern ostali su da svedoče o svetskoj kulturi i običajima. Bogatstvo nemerljivo. Zanatski savršeno, ovo mesto svedoči o svemu što je Rumunija imala pre Čaušeskua. Mada, opet su pojedinci bili nosioci velikog imetka, ali u Rumuniji koju je vodio Čaušesku siromaštvo je bilo sveopšte. Ovaj dvorac nije nikad vraćen kraljevskoj porodici već je ostao muzej. Karte su dvojake, jeftinije za razgledanje prizemlja, 20 leja, i skuplje za posetu spratu, 30 leja. Dozvola za fotografisanje košta 35 leja. Mi smo stigle subotom, a to znači čekanje u redu za karte i ulazak, tako da je bolje doći radnim danom ili obezbediti karte preko neta.
 
Bran je pravi srednjovekovni dvorac, a do njega se stiže prečicom pri povratku iz Sinaje u Brašov. Na mapi se vidi, od mesta Predeal postoji skretanje, jasno obeleženo, ka tvrđavi Ržnov (Râşnov)i ka Branu. Ržnov nismo stigle da obiđemo; opet ostaje nešto za sledeću godinu   plesemNa ovom mestu je još u 13. veku postojalo utvrđenje koje su od drveta podigli tevtonski vitezovi, a razorili ga Mongoli 1242. Kasnije je podignut dvorac 1377; u njemu je u 20. veku, posle mnogih vladara, boravila i kraljica Marija Edinburška, rumunska vladarka iz habzburške dinastije, majka kasnije kraljice Marije Karađorđević. Mnoge sobe odišu njihovim prisustvom, dok je Drakula iskorišćen za marketing. Zna se da Vlad Cepeš nikad nije kročio u Bran, ali postoje odaje koje govore samo o njemu i Bremu Stokeru, zamislite, koji je prvi napisao  roman o Drakuli.  Sam Stoker nije nikad ni video niti je spomenuo Bran u romanu. Novac vlada svetom. A mi smo shvatile da je od novca još vrednije vreme, jer nismo uspele da vidimo Ržnov, a ova dva dvorca bismo mogle uvek iznova gledati i otkrivati stalno nešto novo. Međutim, ponestaje nam vremena.
Po povratku u Brašov, spakovale smo se i pošle u Devu. Cilj je bio da se domognemo tog grada jer od njega imamo još oko 400 km do Beograda, a Makica u nedelju 9. jula opet ide u treću smenu. Od Brašova do Sibiua išle smo magistralnim putem, krajnje solidnim. Do Deve smo od Sibiua stigle potpuno novim auto-putem, noću. Ostale smo na konaku opet kod Korine i ujutro pošle za Temišvar, auto-putem, da dobijemo malo na vremenu. U Temišvaru, naravno, pauza, i tamo smo se oprostile od Roksane.Kući smo stigle na vreme, sa mnogo utisaka koje sam ja lično slagala čitavu nedelju, a verujem da je tako bilo i sa mojim prijateljicama. Ostavile smo iza sebe u Rumuniji četiri prijatelja: Roksanu, Korinu, Đorđa i Andreja. Hvala im na društvu i pomoći, a naravno da smo ih pozvale da nas posete.

Cena putovanja, sa gorivom, hranom, pićem, dva plaćena noćenja i ulaznicama za zamkove: 200 evra.
Pređenih kilometara: 1.800.
Iskustvo: neprocenjivo.


« Poslednja izmena: 23 Jul, 2017, 14:19 Silvana »

I can go from 0 to BITCH in 2,5 sec.
Boriša
Moto Manijak
*******

Van mreže Van mreže
 Motor:
Husky CR250 2003
Poruke: 12127
Kvalitet: +1336 (11%)
Zahvalnice: 94

Odgovor #2 - 23 Jul, 2017, 13:59 Ocena: 0
Ignoriši

ja sam odusevljen roksanom samoubistvo
MIGE
Iskusni bajker
******

Van mreže Van mreže
 Motor:
X9 500ccm
 Facebook: Poseti
Lokacija: beograd ,banovo brdo
Poruke: 6767
Kvalitet: +1426 (21%)
Zahvalnice: 127

Odgovor #3 - 23 Jul, 2017, 14:26 Ocena: +1
Ignoriši

devojke,svaka cast  palac gore palac gore palac gore Klanjam se kralj

goranvojska
Grebenar
Iskusni bajker
******

Van mreže Van mreže
 Motor:
suzuki bandit 1200s yamaha xj550 baba 82
 Facebook: Poseti
ja ne bi o tome a i moglo bi ako treba

Lokacija: 130km od bg pored Morave
Poruke: 6342
Kvalitet: +2023 (31%)
Zahvalnice: 250

Odgovor #4 - 23 Jul, 2017, 14:27 Ocena: +1
Ignoriši

 clapp clapp clapp clapp palac gore palac gore palac gore
eclipse4
Moto Manijak
*******

Van mreže Van mreže
 Motor:
puma patike
Lokacija: Moesia Superior
Poruke: 11833
Kvalitet: +3975 (33%)
Zahvalnice: 125

Odgovor #5 - 23 Jul, 2017, 14:54 Ocena: +1
Ignoriši

svaka cast curama Smiley
ninja66
Iskusni pozer
****

Na mreži Na mreži
 Motor:
FJR 1300 , TTR 600
Poruke: 1113
Kvalitet: +372 (33%)
Zahvalnice: 28

Odgovor #6 - 24 Jul, 2017, 11:27 Ocena: +1
Ignoriši

 palac gore clapp clapp clapp

mali_zmaj
Iskusni bajker
******

Van mreže Van mreže
 Motor:
Keeway Cruiser 250,Kawasaki Kle 500,Bmw K75,Kawasaki Zephyr 750,Honda Cbf 1000 GT
Lokacija: Banja Luka
Poruke: 5817
Kvalitet: +1578 (27%)
Zahvalnice: 66

Odgovor #7 - 24 Jul, 2017, 14:03 Ocena: +1
Ignoriši

 palac gore   clapp

jin-jang
Hurricane
Jeb'o vas plin
Iskusni bajker
******

Van mreže Van mreže
 Motor:
Suzy Minaj
 Facebook: Poseti
Lokacija: Beograd
Poruke: 7315
Kvalitet: +2435 (33%)
Zahvalnice: 157

Odgovor #8 - 24 Jul, 2017, 14:12 Ocena: 0
Ignoriši

..bravo za putopis, čista 10-ka!!

a za podvig, sta reći, objasnile

 clapp
MIGE
Iskusni bajker
******

Van mreže Van mreže
 Motor:
X9 500ccm
 Facebook: Poseti
Lokacija: beograd ,banovo brdo
Poruke: 6767
Kvalitet: +1426 (21%)
Zahvalnice: 127

Odgovor #9 - 24 Jul, 2017, 17:39 Ocena: +1
Ignoriši

ja sam odusevljen roksanom samoubistvo
jesi horny?

Boriša
Moto Manijak
*******

Van mreže Van mreže
 Motor:
Husky CR250 2003
Poruke: 12127
Kvalitet: +1336 (11%)
Zahvalnice: 94

Odgovor #10 - 24 Jul, 2017, 18:58 Ocena: 0
Ignoriši

jesi horny?

ihhh sramota me da je dodam za prijatelja
UFF
***********
Administrator
Mega Moto Manijak
**********

Van mreže Van mreže
 Motor:
Honda CB600F Hornet '03
Yamaha FZ6 Fazer '04
Suzuki DL650V-Strom '05
Honda CBR600F4i '06
Yamaha MT-03 '07
KTM 690SM '08
Yamaha YZF-R1 '08
Honda CRF250L '13
Honda CB1000RA '09

Lokacija: Belgrade
Poruke: 43665
Kvalitet: +12062 (27%)
Zahvalnice: 1018

Odgovor #11 - 24 Jul, 2017, 23:51 Ocena: 0

onda dodaj horny-a sa foruma
megaidiot
Iskusni pozer
****

Van mreže Van mreže
 Motor:
R1150GS
Poruke: 2470
Kvalitet: +869 (35%)
Zahvalnice: 37

Odgovor #12 - 25 Jul, 2017, 08:14 Ocena: 0
Ignoriši

lep putopis, lepe slike.  palac gore
cela ta oblast je fenomenalna za vozanje i ima svasta da se vidi, da covek odvoji i 10 dana ne bi bilo dosadno, a mozda i ne bi sve video.
iz Arada, gde će nas sačekati drugarica Rumunka Roksana, idemo za Devu tj. Hunedoaru i prvo ćemo se spustiti u Bumbešti Žiju (Bumbeşti Jiu) da prođemo Transalpinu odozdo.  Mapa tog prvog dana izgledala je ovako:kakav je taj put od arada do deve? moze li da se vozi lepo ili je smaranje sa kamionima?
juce sam stao na raskrsnicu kod mosta gde biras da li da ides na lugos do nastavka autoputa ili na taj put. i krenuo ja tuda do prve kafane ('disko nesto' u sred nigde, ispred kafane stoji rumunka u fluorescentnom disko izdanju i priziva sve koji prolaze da stanu, jako smesno, vama je bila s leve strane pre mosta) pa okrenuo nazad na lugos posto sam imao mnogo da vozim do kuce, a taj do autoputa znam i dobar je kad nema kamiona, a bilo ih je.

Citat
Mene su toliko naplašili serpentinama da sam maltene premirala od straha koliko i od uzbuđenja. A kad je krenulo ludilo... ludilo.


mislim da je tamo i rastinje upilo smrad lamele na isdisaju, oseca se i kad nema vozila Grin

Citat
Transfagarašan (Transfagaraşan) jeste devedesetak kilometara dug put (DN7C) preko Južnih Karpata, tačnije masiva Fagaraš, i povezuje Transilvaniju i Vlašku. Izgradio ga je Čaušesku kao vojnu odstupnicu posle sukoba sa Čehoslovačkom 1968, a gradio ga je skoro pet godina (dec. 1969 – sept. 1974) sa 50 tona eksploziva i uz zvanično 40 žrtava, vojnika i civila


onaj spomenik na brani, ako ne gresim, to je dignuto u cast tih ljudi jel tako? verovatno gresim, nisam nasao nista o spomeniku, pa sam ga krstio elektrorumun.
ovaj put je bilo obezbedjenje sa kalasima tamo gde se penjes do spomenika tako da niko nije mogao da ode gore da slika, a odatle je pogled fenomenalan.
Major
Moto Manijak
*******

Van mreže Van mreže
 Motor:
Ducati Monster 1200s
Red Beast

Lokacija: Beograd
Poruke: 15323
Kvalitet: +2038 (13%)
Zahvalnice: 123

Odgovor #13 - 25 Jul, 2017, 09:30 Ocena: +1
Ignoriši

clapp

castor
Vikend bajker
*****

Van mreže Van mreže
 Motor:
ZeRcov 3/4 litre
Lokacija: Beograd
Poruke: 3479
Kvalitet: +874 (25%)
Zahvalnice: 77

Odgovor #14 - 25 Jul, 2017, 23:33 Ocena: +1
Ignoriši

Bravo!

It's the ride that matters, not the bike…
Hattrick
Vikend bajker
*****

Van mreže Van mreže
 Motor:
Suzuki GSX 1300 R
Lokacija: Karaburma
Poruke: 3475
Kvalitet: +1471 (42%)
Zahvalnice: 39

Odgovor #15 - 26 Jul, 2017, 03:06 Ocena: 0
Ignoriši

Polako bre, sta ste navrle, nije Arapin vise tamo  Smiley
JovanaDjo
Voajer


Van mreže Van mreže
 Motor:
Honda Hornet 600
Helouuuuu.... :)

Lokacija: Vienna
Poruke: 92
Kvalitet: +31 (33%)
Zahvalnice: 19

Odgovor #16 - 30 Jul, 2017, 21:57 Ocena: +1
Ignoriši

Fantazija zenske Smiley

Poslano sa mog SM-A510F koristeći Tapatalk
misa-pei
Vikend bajker
*****

Van mreže Van mreže
 Motor:
Honda CBR 1000 f- Bedevija
Lokacija: Trešnja
Poruke: 3106
Kvalitet: +1480 (47%)
Zahvalnice: 103

Odgovor #17 - 31 Jul, 2017, 00:59 Ocena: +1
Ignoriši

Sjajno. Baš sam uživao čitajući.

Država je najveći neprijatelj naroda
navajo
Pozer
***

Van mreže Van mreže
 Motor:
Suzuki GN 125 & GSX 750 Inazuma Djolence & Debela
Poruke: 563
Kvalitet: +276 (49%)
Zahvalnice: 14

Odgovor #18 - 02 Avgust, 2017, 23:11 Ocena: +1
Ignoriši

Uzivala sam citajuci, mada sam redovno pratila fotke i desavanja na grupi....bicu vredna kao pcelica, vozicu do sledeceg leta sto vise kilometara, pa da vam se i ja pridruzim na sledecem putesestviju sa Debelom:)
boki68
Voajer


Van mreže Van mreže
 Motor:
yamaha fjr 1300
Lokacija: Novi Becej
Poruke: 62
Kvalitet: +33 (53%)
Zahvalnice: 7

Odgovor #19 - 11 Avgust, 2017, 09:25 Ocena: +1
Ignoriši

lep putopis cestitam na izboru vozio sam bas ovakvu turu doduse malo duze ali u sustini ovo ,lepa tura svakome treba preporuciti da vidi  i provoza motor po Rumuniji .
Stranice: [1]
Štampaj
Moto Manijaci  |  Putovanja, izleti, skupovi, klubovi  |  Putopisi (Urednik: Andreja)  |  Tema: Transilvanija 2017 – for girls only!