gips je po meni govno koje ne zelim da vidim nigde u kuci
svaki zid ukljucujuci pod i krov moze biti oblozen samo drvetom ili kamenom
ali ima da se nacekam dok to stignem da uradim
@ slave74 odstupaju, kako su se susili i pomerali tako je usrani gips i pucao
i ja bi radije postavio horizontalno ali sta onda da radim sa ruznim spojem na sredini?
Rostilj ide preko rogova, ne mora bas stafla ukoliko nije velika tezina. Dobro je da su se rogovi osusili i slegli.
Negde sam video brodski pod ili tkz zidnu oblogu od pravog drveta, koje imaju falceve ceono i izgleda spoj jako dobro. Mada je najbolje da nadjes duze daske da nema spoja.
Jos nesto, kad se spoj radi na jednom rogu, tu zna da se pojave najveca odstupanja, nesto kao prelomljeni spoj. Zato se pravi rostilj preko rogova.
Ako imas osnovni alat za drvo, mozes spustiti ceone ivice na daskama i kad se to preklopi bude lepsi spoj. Jos Razdvojis par mm i bude lepo.
Ja sam uradio kosu oblogu u potkrovlju od zidnog laminata, bas za tu svrhu, al nije bas kao drvo lepo jbg.
Hteo sam brzo, jeftino, da se ne mora farbati. Farbanje mi najteze pada od radova.
Daske su imale ceoni spoj, i lepo izgleda sam spoj.
Kuca je u selu i ne mogu da stignem da to odrzavam redovno, tako da biram dugotrajije materijale, koji se ne moraju dodatno odrzavati. Pvc prozore, kineska blind vrata, laminat itd.