Glavni meni

Anðelove ðakonije i recepti

Započeo Andjelo, 03 Februar, 2015, 20:18

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Andjelo

Perkelt od soma sa domacom slaninom i lukom






Andjelo


Andjelo

Soma malo posoliti i malo vegete na svaku stranu i peci na rostilju .....da ne bi se raspao jednu stranu i kada je vise od pola na mesu promenilo boju drugu stranu , kada pocne da se odvaja od kostiju skida se sa vatre  i marinada .....za marinadu potrebno jedna veza persuna , sok od tri limuna , jedno 5- 6 cena belog luka sitno iseckano i malo maslinovog ulja  , malo soli i vegete ......obavezno kada ribu skinete sa zara prelijete marinadom

Andjelo

Pica kebab ......nista lepse od pice nisam jeo , ovo je u Temisvaru na spratu u Shopingcity


Andjelo

A ovo sam krajem jula pravio na jezeru za neke Beogradjane ....sa ukuvanim makaronama .Kazu da lepsu corbu nisu jeli ni po restoranima


Andjelo

I na kraju od juce smudj porcijas na tanjiraci




El Jefe

Чиста порнографија.
Друштво за заштиту од животиња

¾arko1983

Jel mozes ti da pored slike jela napises i detaljan recept za nas koji bi voleli da pokusamo da spremimo nesto a ne umemo, recimo izbacis jednom nedeljno recept? Inace sve izgleda predivno ali ispada da se samo hvalis a mi balavimo.

Lazic

Citat: Andjelo poslato 21 Septembar, 2019, 16:40
Soma malo posoliti i malo vegete na svaku stranu i peci na rostilju .....da ne bi se raspao jednu stranu i kada je vise od pola na mesu promenilo boju drugu stranu , kada pocne da se odvaja od kostiju skida se sa vatre  i marinada .....za marinadu potrebno jedna veza persuna , sok od tri limuna , jedno 5- 6 cena belog luka sitno iseckano i malo maslinovog ulja  , malo soli i vegete ......obavezno kada ribu skinete sa zara prelijete marinadom
Ovo zvuèi kao recept... ;D

¾arko1983

Citat: Laziæ poslato 23 Septembar, 2019, 09:00
Citat: Andjelo poslato 21 Septembar, 2019, 16:40
Soma malo posoliti i malo vegete na svaku stranu i peci na rostilju .....da ne bi se raspao jednu stranu i kada je vise od pola na mesu promenilo boju drugu stranu , kada pocne da se odvaja od kostiju skida se sa vatre  i marinada .....za marinadu potrebno jedna veza persuna , sok od tri limuna , jedno 5- 6 cena belog luka sitno iseckano i malo maslinovog ulja  , malo soli i vegete ......obavezno kada ribu skinete sa zara prelijete marinadom
Ovo zvuèi kao recept... ;D
Nema kod mene Som u ®agubici, samo pastrmka u velikim kolièinama :)

Lazic


FANTOM

    Pa ko ne zna da spremi marinadu moze komotno sebi da prebije prste  [rofl] [thumb_up]

¾arko1983

Mene vise zanima ovo u kotliæu....

ЯЭВОЛУТИОН

samo na dva dana u godini nemas uticaj...na juce i na sutra...probaj danas   064 117 36 11

Andjelo

Evo recept za Perkelt od soma a najbolji je od stuke .....1kg crnog luka , pola kile domace slanine , 5 kasika slatke mlevene paprike i oko 3kg ribe ocisceni file i oko 1kg sargarepe zelen i celer moze i 1.5kg .....prvo se luk uprzi  , doda se slaninica i kad sr i to uprxi dod se zelenis ....kada je i to uprzeno doda se 5 kasika slatke paprike razmuceno u hladnoj vodi  zatim se doda riba i kuva se jos jedno 40 mib

Andjelo

Po ukusu pobiberiti zaljutiti i posoliti

megaidiot

a sta je razlika izmedju porkolta i gulasa? ja sam po madjarskoj jeo ovo prvo a to ispade kod nas gulas :)

Lazic

Htedoh reæi, ja tako kuvam gula¹... :) I sve ostalo kad razmislim, pasulj, kupus, ¹ta god... ;D

ЯЭВОЛУТИОН

Citat: megaidiot poslato 26 Septembar, 2019, 20:58
a sta je razlika izmedju porkolta i gulasa? ja sam po madjarskoj jeo ovo prvo a to ispade kod nas gulas :)
realno bi gulas trebao da bude uz pire ili testeninu jako gust....porkolt bi trebao da bude gusci paprikas....me sve je to isti kurac kad se dobro spremi.....
samo na dva dana u godini nemas uticaj...na juce i na sutra...probaj danas   064 117 36 11

Andjelo

Perkelt u prevodu sa Madjarskog znaci zapeceno .....i na ovom receptu zadnjem trebao sam upisati da  kada se ubaci riba nalije se voda samo da prekrije ribu i vatru treba podesiti da tiho kljuca uz povremeno dolivanje vode dok se povrce ne rasturi ....oko tri sata kuvanja kada se ubaci riba