Glavni meni

Anðelove ðakonije i recepti

Započeo Andjelo, 03 Februar, 2015, 20:18

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Andjelo

Nakon vi¹e od pola godine napokon da isprobam  Giros ro¹tilj, usolio sam meso juèe i marinirao sa zaèinima koje sam kupio u Nemaèkoj i isprobao, kvalitet mogu da vam kazem  da je za 5- kao kad jedem preko evo i snimka da ne kazete da la¾em, pa PRIJATNO  
Gyros by Homemade Srbija

UFF

sad si u problemu.. treba sve to pojesti :D

Andjelo

Citat: UFF poslato 03 Februar, 2015, 20:21
sad si u problemu.. treba sve to pojesti :D
ma to je najmanji problem  [balavi] [cheers] ...............

makinjo

Zasto si nam ovo stavio  [balavi] [balavi] [balavi] [panic]

Boban_m

Kvalitet moze smo da bude bolji sa svjezim domacim mesom koje si sam birao [thumb_up]

ЯЭВОЛУТИОН

gyros ...mislis razanj.....da is jednom probao pravi a ne elekricni dao bi 2 tom tvom.....

Inace naziv dobio po grckom pojmu za obrtanje.....gyro.....dakle vrti se....izvorno jebio razanj koji se vrti sa slojevima mesa...to se polako cedi a sastrane bije jara od drveta..nista spektakularno.....pre sam ja jagnje ili jare na raznju.....cak i manje prase je mama za gyros....jebo to bez kostiju i masti.....
samo na dva dana u godini nemas uticaj...na juce i na sutra...probaj danas   064 117 36 11

Andjelo

Citat: ЯЭВОЛУТИОН poslato 04 Februar, 2015, 11:54
gyros ...mislis razanj.....da is jednom probao pravi a ne elekricni dao bi 2 tom tvom.....

Inace naziv dobio po grckom pojmu za obrtanje.....gyro.....dakle vrti se....izvorno jebio razanj koji se vrti sa slojevima mesa...to se polako cedi a sastrane bije jara od drveta..nista spektakularno.....pre sam ja jagnje ili jare na raznju.....cak i manje prase je mama za gyros....jebo to bez kostiju i masti.....
pa mogu da ti dam zacin da zacinis to jagnje ili prase i drva da ti dam da podlozis a ti nas  pozoves  posle da probamo [balavi] ............onako masan giros  a ne ovaj posan  kao moj  :)

a pravi srpski giros da ti ne pricam kada ja usolim prase ili jagnje ;D

ЯЭВОЛУТИОН

kilo mesa kilo soli.....na zafali a ida moze da se pije....dok ne padnes pod sto
samo na dva dana u godini nemas uticaj...na juce i na sutra...probaj danas   064 117 36 11

Dukags

Da bi zaokru¾io umjetniĉki dojam gyrosa za isti Je bitna gyro pita i prilozi. Kao za pizzu ¹to mo¾e¹ imati sve ali kad fali origano ili peæka koja razvija pravu temperaturu za istu mo¾e da liĉi ali nije to ba¹ prava pizza. A i tzaziki i buzuki nema¹?
Znaèi mora se to komisijski proveriti makar komisija morala Mythos poneti!

Andjelo

#9
za prilog uz ovaj giros bila je  Tzaziki salata  jer imam pravi recept  od preko  , zatim eisberg salata sa  zacinima iz  Nemacke za salatu i vitaminska  u kojoj ide  kupus  ,praziluk i rendana sargarepa  zatim ukiseljeno i mogu da vam kazem da morate pitati UFF-a za prasetinu i rostilj koji ja spremam

UFF


eclipse4

Citat: Andjelo poslato 04 Februar, 2015, 15:27
za prilog uz ovaj giros bila je  Tzaziki salata  jer imam pravi recept  od preko

u picku mater,zato moja salata nije imala pravi ukus...recept mi nije bio od preko  [neampojma]
masina od preko,recept od preko,zacin od preko,sta tu moze krenuti naopako

:P

Andjelo

Citat: eclipse4 poslato 04 Februar, 2015, 23:14
Citat: Andjelo poslato 04 Februar, 2015, 15:27
za prilog uz ovaj giros bila je  Tzaziki salata  jer imam pravi recept  od preko

u picku mater,zato moja salata nije imala pravi ukus...recept mi nije bio od preko  [neampojma]
masina od preko,recept od preko,zacin od preko,sta tu moze krenuti naopako

:P
recept  je od preko ali od Grga  koji je bio jako dobar sa caletovom i kevinom  prijateljicom a drzao je Imbis  Gyros grill do skoro   :D
a recept  glasi  nije tajna 
1kg feta sira 
1-2 pavlake  u casi 
1 krastavac  za salatu
malo susene mirodjije  a moze i sveze seckane 
malo susenog Vlasca  luka 
2-3 cena belog luka  ili belog luka u prahu
moze  i jedna crvena paprika sveza 
so ,biber i malo vegete 
prvo dobro mora da se  razbije  feta sir  ,zatim se doda pavlaka  i umesa sa sirom ,krastavac i papriku iseckati  na sitne kockice  ali srce krastavca gde je seme ja ne stavljam zato sto to posle pusti vodu  i smesa nakon sto treba da odstoji  bude vodenasta  ,krastavce i papriku usoliti i ostaviti u nekoj plasticnoj kutiji da odstoji 2-3 sata  zatim procedite da vodu odklonite i  to sve dodajte u sir  ali dok to sve odstoji cim ste smutili pavlaku u sir  pozeljno je i zaciniti  doda se malo mirodjije ,vlasca  , belog luka , so ,biber i vegete po ukusu ne valja da se prezacini   i kada odstoji posebno sir  i krastavci i paprika to sve smesajte i  udri  po  Gyrosu

Andjelo


Andjelo

a evo i vlasac  za one sto ne znaju suseni  za tzaziki


Andjelo

razmisljam se vec par godina unazad da otvorim jednu cevapdzijnicu  u kome bi se sluzio  i  Giros  i jos neka specijalna jela sa rostilja  .................u planu mi je da napravim jedan  malo veci giros rostilj pa mozda i neka mini serija   ali videcu ovih dana  problem je samo da se nadju grejaci  koji bi zadovoljili pecenje  a ovo sve nije problem moze od prohroma da se opravi  ,motor od rostilja iz elektricnog sporeta  sa tajmerom i termostatom

eclipse4

e tako bre...pokazi sve lepo da to strano postane domace ;)

balcan girl

uff zna?????? on je bio da jede a nije vodio???? hmmm  [zena] [zena] [zena] [zena] [prebicute] [prebicute] [prebicute] [prebicute] [bejzbolka] [bejzbolka] [bejzbolka] [bejzbolka] [bejzbolka] [bejzbolka] [bejzbolka] [djavo] [djavo] [djavo] [djavo] [djavo] [djavo] [djavo]
UNTIL YOU DIE, LIVE!!!

Andjelo

Citat: balcan girl poslato 05 Februar, 2015, 08:15
uff zna?????? on je bio da jede a nije vodio???? hmmm  [zena] [zena] [zena] [zena] [prebicute] [prebicute] [prebicute] [prebicute] [bejzbolka] [bejzbolka] [bejzbolka] [bejzbolka] [bejzbolka] [bejzbolka] [bejzbolka] [djavo] [djavo] [djavo] [djavo] [djavo] [djavo] [djavo]
Polako  devojka bicete pozvani i vi  kada se ovremeni ..................da ne bude samo uff  probao

Lazic

Ja bi onu moèuuuuuuuuuuuuuuuuu...;D