Ćao, Anonimni posetioče
Stranice: [1]
Štampaj
Autor Tema: Ženska vožnja kroz Srbiju u tri dana i 1.000 km 2014.  (Pročitano 2854 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Silvana
Iskusni pozer
****

Van mreže Van mreže
 Motor:
Bandit 007
 Facebook: Poseti
Lokacija: Ban. Novo Selo
Poruke: 1301
Kvalitet: +531 (40%)
Zahvalnice: 55

20 Avgust, 2014, 01:07 Ocena: +11
Ignoriši

Pre mesec dana odlučile smo da se malo provozamo – Makica iz Obrenovca na hondi NTV 650 revere, i ja na banditu. Plan se menjao i dopunjavao, i na kraju je izgledao okvirno ovako: od 14. do 16. avgusta, dva noćenja, veliki krug.
Prvi dan


Drugi dan


Treći dan
Pošle smo na vreme: u sedam ujutro, kad je Makica izašla iz noćne smene, ka Avalskom putu.


Do Kragujevca smo došle brzo, pa rešile da doručkujemo. Tu nam priđe čova na F 650, pa zovne na kafu uz obilazak spomen-parka. Treba poštovati dobre ljude, zar ne? Otud mi na stratištu u Kragujevcu:Pođemo na kafu na jezeru, pa sve uz neki kamenjar, gde ja odustanem: kako da siđem niz taj krš? A Zoki, naš domaćin, reši da proveri drugi put, i dovede nas do ogromnog zida, a u zidu stepenice. Kad mi uz njih, a tamo...Kafić u nekoliko nivoa, restoran, tuševi na pesku, svlačionica sa ormarićima, i ... bazen. Pa dakle. Život počinje.


I Makica je malo odspavala.
Posle skoro tri sata, pođemo za Kraljevo, i Makica se seti da je u nekim našim planovima postojala Vrnjačka Banja. Doduše, u onom prvobitnom, gde bismo tek u povratku otišle tamo na kupanje, ali... ona ne odustaje. I rešimo da svratimo. Pomenem ja da imamo tamo MM forumaša, a pri ulasku primetim i njegov bar. Naravno, okrenemo se i vratimo, pa parkiramo ispred. A Đole skontao da smo sa MM, pa nas dočekuje na stepenicama. Posedeli smo kod njega, popričali, pa nas dve rešimo da odemo opet na bazen. Vrućina, bre.

Samo što smo odmakle od kafea, meni se bandit ugasi u vožnji. Neke svetlice rade, far i žmigavci isto, ali displej mrtav, pumpa samo na tren zujne i... umre. Kuku. Zovi Đoleta. On brzinski dobavi majstor Nebojšu i posle neke zapetljancije ustanovi se da zbog pumpe izbacuje osigurač. Opet u kafe. Meni seva 500 evra pred očima, sa sve krilima, kako odleće u pravcu oblaka zvanog EBAY. Majstor otvori rezervoar, a tamo samo malo prikleštena žičica, pa zbog probijene izolacije struja tuče pumpu i iskaču osigurači. Delovi koštali 90 dinara (tri osigurača, od čega dva stoje sad u rezervi), a majstor nije hteo ni da čuje da naplati. Na onakvoj vrućini, tolika pomoć nije mala stvar. Hvala mu đe čuo i đe ne čuo.Sad su nam se planovi već ozbiljno poremetili. Trebalo je već da budemo u Sjenici, na Uvcu. Ili na putu ka Kokinom Brodu. A mi tek ulazimo u Dolinu jogovana oko 18.30. Ipak, stalno tud vozim i mislim se šta da je žičica rešila da me upropasti tu. Vrnjačka Banja bila skretanje sa trase, ali srećan slučaj, i spas. Dobro, brčkanje u Kragujevcu jeste samo oduzelo vreme, ali je i to bilo full, što bi rekla deca.
U Novi Pazar ulazimo u 8 uveče. Sad nemamo kud, moramo da jedemo, to smo zaboravile, i da se obučemo – čeka nas noć na visoravni. A u Pazaru kao na Baščaršiji. I ćevapi, naravno.Put za Sjenicu počinje užasnim krpežom: propast. Tako je skoro do Sjenice. A nisam smela da stanem da fotkam, još samo fali da mi izađe neki medved. Serpentine nismo baš videle, samo smo slutile kuda vozimo. Nema linije, bankina rizla, pa pevaj. A nismo ni jedine kojima je ovaj put pao na pamet, tako da nije baš pusto.
Kad smo se jedva nekako dokopale boljeg asfalta, Sjenica. I pumpa na kojoj ne daju da se leži na travi dok fotkaš sopstveni motor. Prvo je Marinu opomenuo neki čovek s detetom: sipa gorivo i raspravlja se s njom. Kaže zabranjeno fotografisanje. Pumpadžija kaže da je zabranjeno i ležanje na rezervoarima, pa kad smo se mi zainatile i zakavžile, on zvao pomoć. Kaže, ''ležu na tankovi ovi neki...'' I došla kola, otvaraju se sva vrata kao u ''Skarfejsu'', izlaze četiri namrgođena klinca i hodaju kao da su im metle u dupetu... kao gorile . Kuku. Sad će da nas biju. Sreća pa konačno vide da su ti koji prave ''haos'' po pumpi dve žene: starija gospođa tj. ja, i nindžeta Marina. Ja čekam kad će nindžeta da razbaca decu po pumpi, pumpadžija čeka da deca isprebijaju žene pa se osokolio kad je stigla pomoć, a deca zinula i u nebranom su grožđu. Kažu Makici: ''Ti si nama zapamtila lice, a mi tebi nismo!'' A ova odgovara kao iz bunara: ''Tako i treba.'' Kad se nisam izvrnula od smeha. Nije svejedno kad ti nindža zapamti lice, a?

Kad smo konačno pošle za Novu Varoš, i put se popravio. Smejala sam se klincima s pumpe sve dok nismo usput naišle na konje. Lutaju, sami, po visoravni. Može čovek da se ubije. Nismo videle ništa niti smo mogle da uživamo u vožnji. Desetak minuta od Nove Varoši, Kokin Brod i pet km dalje Radoinja. Tamo nas je čekao Goran. U kuću smo ušle u pola 12.
Tek ujutru smo shvatile šta sve nismo videle. Mora da padne drugačiji krug.

***

Oko 7 ujutru ostavila sam Makicu da spava i izašla u šetnju, na brdo iznad kuće i Radoinjsko jezero, petnaestak minuta odatle.

Pošto smo vrlo lepu deonicu prošle noću, morale smo da se vratimo kuda smo došle, jednim delom.  Cheesy Ipak nismo imale vremena za Uvac, jer je trebalo do noći stići do Zaovina, a tek taj kraj ne poznajemo. Uvac, dakle, silom prilika, zbog bazena u Kragujevcu i kvara u VB ostaje za neku drugu priču. Ali zato je put od Sjenice do Ivanjice suvo peglanje. Malo klizne nekad zadnji točak, no tek u Ivanjici shvatim da nismo stale ni da se slikamo, ni da slikamo ponor ispod. Opet, za drugu priču. Ali iznad Sjenice i Kokinog Broda smo stale.Borova glava, pa Zlatibor.Malo se fotkale na fensi mestima, pa pod teškim oblacima pošle prema Tari. Od kiše već drugi dan ništa, mada su nam javili da je kod nas besneo i vetar i da je padala kiša, i da je dobro zahladnelo. Mi još uspevamo da umaknemo oblacima. Idemo na Zlatibor preko Kremne, iako sam znala da je put preko Kaluđerskih bara propast. Prvobitno smo planirale dužim putem, preko Bajine Bašte i Perućca, pa da se istim putem i vratimo treći dan na Debelo brdo, ali Makica ne bi da ide istim putem. Trebalo je da malo profesorski zagalamim  Cheesy U jednom delu put ne postoji, samo rupe. Kako su mi čitave felne – ne znam.
Taman kad smo stigle na Lazića branu, oko pola 8, kiša prokapljuje. Našle smo ronioce, koji su nam rezervisali smeštaj. Malo smo sedele uveče kod njih, i dogovorile se za zaron ujutro. Pošto smo obe već ronile (Maki jednom, ja dvaput), računale smo da nam nije potreban intro. Tek nam je Tanja objasnila da se svaki zaron bez nekog sertifikata gleda kao intro. Razlika je u pristupu i ceni. Ipak, zaronile smo ujutro. Meni nije baš bilo dobro: nikako nisam mogla da otklonim pritisak u ušima, verovatno zbog nedavne prehlade, dok je Makica – neuobičajeno za početnika, ipak – otišla na dvanaest metara dubine. I naravno, she is hooked. For good. yahoo. Slike stižu sa profila H2O dive group, pa čekamo.

Krenule smo odatle u 2. Malo smo išle off road, ne baš što sam tako htela  angry , ali smo se ipak iskobeljale i pošle sa Tare. Perućac. Oblaci su nas stisli, na Lazića brani kažu da je padala kiša, ali smo mi uspele da pobegnemo.


 
Preko Debelog brda, preko brda preko brega... Valjevo.


U Valjevu smo samo nešto gricnule i pobegle opet. U Obrenovcu smo bile oko 8, kod Makice na roštilju i dve-tri kapi kiše, a u Banatsko Novo Selo sam stigla oko 10.
Tri dana slobode u 1.000 kilometara.

I can go from 0 to BITCH in 2,5 sec.
nesic1
Iskusni pozer
****

Van mreže Van mreže
 Motor:
Keeway Speed 150
Lokacija: Jagodina
Poruke: 1431
Kvalitet: +197 (13%)
Zahvalnice: 10

WWW
Odgovor #1 - 20 Avgust, 2014, 05:11 Ocena: +1
Ignoriši

svaka cast, lepa turica
Ivan1979
Oficijelni Deflorator
Vikend bajker
*****

Van mreže Van mreže
 Motor:
GSX 750 F
Lokacija: Banovci
Poruke: 3115
Kvalitet: +1064 (34%)
Zahvalnice: 51

Odgovor #2 - 20 Avgust, 2014, 07:26 Ocena: +1
Ignoriši

 clapp
goranvojska
Grebenar
Iskusni bajker
******

Van mreže Van mreže
 Motor:
suzuki bandit 1200s yamaha xj550 baba 82
 Facebook: Poseti
ja ne bi o tome a i moglo bi ako treba

Lokacija: 130km od bg pored Morave
Poruke: 6342
Kvalitet: +2023 (31%)
Zahvalnice: 250

Odgovor #3 - 20 Avgust, 2014, 08:50 Ocena: +1
Ignoriši

 clapp clapp clapp palac gore palac gore palac gore
juga
Budz majstor
Moto Doktor
Vikend bajker
***

Van mreže Van mreže
 Motor:
yamaha TDM 850
 Facebook: Poseti
Lokacija: ZEMUN
Poruke: 2852
Kvalitet: +769 (26%)
Zahvalnice: 53

Odgovor #4 - 20 Avgust, 2014, 10:30 Ocena: +1
Ignoriši

Bravo , bravo!!!

volim_slatkise
Voajer


Van mreže Van mreže
Lokacija: beograd/arandjelovac
Poruke: 45
Kvalitet: +9 (20%)
Zahvalnice: 2

Odgovor #5 - 20 Avgust, 2014, 11:22 Ocena: +1
Ignoriši

Brao devojke Smiley
3006
Iskusni pozer
****

Van mreže Van mreže
Poruke: 2451
Kvalitet: +878 (35%)
Zahvalnice: 28

Odgovor #6 - 20 Avgust, 2014, 11:41 Ocena: +1
Ignoriši

 clapp
Ko vidi nindžino lice umreće u najstrašnijim mukama!
mrle
Iskusni bajker
******

Van mreže Van mreže
 Motor:
Kawasaki ZZR600 Rat look
nekrunisani kralj moto cigana

Lokacija: Beograd Banovo brdo
Poruke: 6486
Kvalitet: +1925 (29%)
Zahvalnice: 118

Odgovor #7 - 20 Avgust, 2014, 12:02 Ocena: +1
Ignoriši

prepravi naslov u "prava muška vožnja" Smiley
Silvana
Iskusni pozer
****

Van mreže Van mreže
 Motor:
Bandit 007
 Facebook: Poseti
Lokacija: Ban. Novo Selo
Poruke: 1301
Kvalitet: +531 (40%)
Zahvalnice: 55

Odgovor #8 - 20 Avgust, 2014, 12:14 Ocena: 0
Ignoriši

Nije baš prava, 1. muški ne bi išli toliko po bazenima; 2. verujem i da se ne boje medveda kao ja  panic, i 3. pokušali bi da ih namlate na onoj pumpi  Grin pa kom opanci, kome šljiva na oku...

I can go from 0 to BITCH in 2,5 sec.
castor
Vikend bajker
*****

Van mreže Van mreže
 Motor:
ZeRcov 3/4 litre
Lokacija: Beograd
Poruke: 3495
Kvalitet: +879 (25%)
Zahvalnice: 77

Odgovor #9 - 20 Avgust, 2014, 21:32 Ocena: 0
Ignoriši

Klanjam se Klanjam se Klanjam se

It's the ride that matters, not the bike…
Mik
Iskusni pozer
****

Van mreže Van mreže
 Motor:
GSX-R 750 K8
Poruke: 1676
Kvalitet: +138 (8%)
Zahvalnice: 12

Odgovor #10 - 20 Avgust, 2014, 22:23 Ocena: +1
Ignoriši

E, bogami,  palac gore !
dr32
Iskusni pozer
****

Van mreže Van mreže
 Motor:
CBR 600 FA yahoo
Lokacija: Beograd
Poruke: 1251
Kvalitet: +124 (9%)
Zahvalnice: 15

Odgovor #11 - 20 Avgust, 2014, 22:36 Ocena: +1
Ignoriši

Svaka vama čast  uzdravlje

4 wheels move the body, 2 whells move the soul... enjoy
Popsy
Iskusni pozer
****

Van mreže Van mreže
 Motor:
HTZ 750
Come to the dark side. We have cookies...

Lokacija: Južna Čukarica
Poruke: 1350
Kvalitet: +705 (52%)
Zahvalnice: 23

Odgovor #12 - 20 Avgust, 2014, 22:45 Ocena: +1
Ignoriši

extra tura. svaka čast namigujem

Never underestimate the power of the dark side ... === ***
p0peye
Ucenik
**

Van mreže Van mreže
 Motor:
[руке у џеповима шутира камен]
4 Wheels Move the Body, 2 Wheels Move the Soul...

Lokacija: BG
Poruke: 371
Kvalitet: +107 (28%)
Zahvalnice: 12

Odgovor #13 - 21 Avgust, 2014, 07:01 Ocena: +1
Ignoriši

Pumpadžija kaže da je zabranjeno i ležanje na rezervoarima, pa kad smo se mi zainatile i zakavžile, on zvao pomoć. Kaže zvaću decu:
DECOOOOO, DECOOOO.....
Grin;D;D

Свака част на тури!

+ + Только байкеры знают, почему собака высовывает голову из окна автомобиля + +
bora63
Pozer
***

Van mreže Van mreže
 Motor:
DL1000 - Mrcina
Lokacija: Batajnica
Poruke: 961
Kvalitet: +294 (30%)
Zahvalnice: 19

Odgovor #14 - 21 Avgust, 2014, 10:06 Ocena: +1
Ignoriši

Tura,voznjica,fotkice,zadovoljstvo koje izbija iz teksta....... ?
Hmmmmm,si sigurna da je sve bilo tako lepo? Da ipak vi to jos jednom overite ?
Bravo !  uzdravlje
Kalesin
Pozer
***

Van mreže Van mreže
 Motor:
prgava klavijatura
Lokacija: Beograd
Poruke: 625
Kvalitet: +313 (50%)
Zahvalnice: 61

Odgovor #15 - 22 Avgust, 2014, 11:28 Ocena: +1
Ignoriši

Bravo bravo, svaka cast. Super turica Cheesy

Ive seen things you people wouldnt believe.All those moments will be lost in time like tears in rain
mareskin
Moto Manijak
*******

Van mreže Van mreže
 Motor:
Yamaha XJ600s Diversion
 Facebook: Poseti
Kažu malo blesav...

Lokacija: Kosjerić
Poruke: 11060
Kvalitet: +2657 (24%)
Zahvalnice: 61

Odgovor #16 - 24 Avgust, 2014, 19:02 Ocena: +1
Ignoriši


Odlična vožnja Cheesy

Rešio sam da se malo trgnem iz ove monotonije... I trg`o sam se...
Od danas sedim na ladnom betonu
srbac
Iskusni bajker
******

Van mreže Van mreže
 Motor:
KTM 640 Adventure R
Lokacija: Off on road
Poruke: 5882
Kvalitet: +726 (12%)
Zahvalnice: 99

Odgovor #17 - 22 Septembar, 2014, 13:09 Ocena: +1
Ignoriši

Bravoooooo
Stranice: [1]
Štampaj
Moto Manijaci  |  Putovanja, izleti, skupovi, klubovi  |  Putopisi (Urednik: Andreja)  |  Tema: Ženska vožnja kroz Srbiju u tri dana i 1.000 km 2014.