Glavni meni

Savet i preporuka za kupovinu naked-a

Započeo acosa, 07 Jul, 2014, 09:12

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

acosa

Pozdrav. Zadnjih par dana sam u velikoj dilemi. Kupio bi nekog naked-a. Najvise mi se svidja Hondin model CB1000 i ima jedan u oglasima.
http://www.polovniautomobili.com/oglas4886353/honda_cb_1000_super_four/
Cini mi se da je cena jaka i da nije u dobrom stanju. Dao bi te pare za odrzavan motor.
Alternativa je Suzuki GSX1100G kojem je cena dobra, izgleda bas ocuvano, ali mi se ne svidja rep motora.
http://www.motomanijaci.com/index.php/topic,17601.0.html
i kao treci je Kawasaki ZRX koji lepo izgleda, ali mi svi govore da ga ne kupujem (kazu Kawasaki, :)  )
http://www.polovniautomobili.com/oglas4906304/kawasaki_zrx/

Znaci naked, oko 1000cc, da se ne vrti na visokim obrtajima, clasic izgled i da je do 2500 evra.
Sta mislite?

Ivicat

Mislim da je ovaj poslednji prodat.

ts.marko

Ovaj drugi, naravno. Znam lika ¹to ga prodaje.. :D

UFF

ts.marko

Boki-KG

Ja sam kupio ovog zadnjeg. Ako nisi entuziasta i ne voli¹ sam da popravlja¹, zeznuo bi se jer je spisak delova za zamenu i popravku predugaèak.
Za sad sam promenio 15-ak delova na motoru i to nije kraj. Motor ba¹ fino radi ali je dugo stajao i nije bio odr¾avan zadnjih godinu, dve. Samo je menjano ulje i vo¾eno.

Ako bi pak i dalje ZRX-a rado bih ti ga ustupio.
Kakva bi ti¹ina nastala kad bi ljudi govorili samo ono ¹to znaju.
Èapek

¾arko1983

Citat: Boki-KG poslato 14 Jul, 2014, 07:35
Ja sam kupio ovog zadnjeg. Ako nisi entuziasta i ne voli¹ sam da popravlja¹, zeznuo bi se jer je spisak delova za zamenu i popravku predugaèak.
Za sad sam promenio 15-ak delova na motoru i to nije kraj. Motor ba¹ fino radi ali je dugo stajao i nije bio odr¾avan zadnjih godinu, dve. Samo je menjano ulje i vo¾eno.

Boki uvek ide do perfekcije....znam coveka sto je najgore kad sredi sve on proda motor.

Kostić

za onu hondu pi¹e da je solidna, a za poslednji da je tiptot. kupi ti suzuki, zlatna sredina ;)

Boki-KG

Citat: ¾arko1983 poslato 14 Jul, 2014, 07:42
Citat: Boki-KG poslato 14 Jul, 2014, 07:35

Boki uvek ide do perfekcije....znam coveka sto je najgore kad sredi sve on proda motor.
Ti si kupio motor od mene a nisi ni ti ni¹ta bolji.

ZRX je imao problema sa karburatorima, bio je airbox pun goriva, curelo je sa flan¹i.
Sipao sam punu sintetiku Silkolene, promenio filter ulja, antifriz Silkolene, prednja guma je bila toliko izdeformisana da se volan tresao i motor takoreæi nije mogao da se vozi, zadnja guma skroz æelava, semerinzi prednje vilju¹ke popustili solidno, stavio Athenu i novo ulje Motul, le¾ajevi toèkova popustili, ulje u koènicama i kvaèilu bili crni, hladnjak popustio pa sam sreðivao, auspuh jo¹ uvek nisam sredio ali je pregrada u kolektoru grane koja je punktovana otpala je, tako da radi kao traktor pa moram celu granu da menjam, top Laser progoreo i raspao se, nije bio registrovan motor, ulje na dekliju menjaèa curi (naruèio drugi dihtung), obruè fara pogreban i jedan migavac o¹teæen, kofer je dosta lo¹ jer se jedva otvara i zatvara itd. Ne mogu svega ni da se setim ¹ta sam menjao za ovih par nedelja ali spisak je podugaèak.
Preko 500e ulaganje u startu.

Ono ¹to je dobro na motoru je to da nije nigde ogreban (par ogrebotinica na prednjem braniku), ploèice i filter za vazduh su bili novi, ostalo sve pred smrt osim motora koji dosta dobro radi (zato ga i uzeh).
Sad treba ulo¾iti jo¹ bar 200e u granu.
Dobrog ZRX-a nema za ispod 2500e nigde (da ja znam) a idu i dosta iznad toga. Ovaj je bio ispod cene ali sa dobrim razlogom tj. vi¹e razloga.

Ja volim sam da sreðujem a imam i dobrog prijatelja mehanièara (Mr. Racer) tako da mi nije bio problem da kupim ovakav motor. Neko drugi ko bi sve to regularno plaæao majstorima da rade verovatno bi ga ovaj motor ko¹tao 3500e na kraju. Ja se nadam da meni na kraju neæe prebaciti 2700e ali æu bar znati kakav motor imam.
Èapek

srbac

Taj GSX 1100G je odlicna kupovina. Mali je potrosac, rasterecen a i ima kardan, sto je dobro !!!! Takodje je ubedljivo najjeftiniji. Ja isto nesto gledam tog GSXa !!!!

srbac

Boki-KG

Koliko te Marko plaæa za reklamu?

Nov sa 20+ godina, 1550e, jadne performanse za tu kubika¾u u kombinaciji sa skupom registracijom, te¾inom, koènicama, ogibljenjem itd.

I jedna subjektivna izjava - ru¾an je u poreðenju sa bilo èim iz te klase.

Ja ne razumem.
Èapek

¾arko1983

Lazic

Citat: Boki-KG poslato 14 Jul, 2014, 17:58

Nov sa 20+ godina, 1550e, jadne performanse za tu kubika¾u u kombinaciji sa skupom registracijom, te¾inom, koènicama, ogibljenjem itd.

Ja ne razumem.
Mene Marko ne plaæa ni¹ta, èak sam èesto ostajao du¾an za sva¹ta, neka je ru¾an, neka je star 20 godina, veruj mi neæe¹ se pokajati, ono bre ©vajcarac vozio u mestu....:o ;D [cheers]

http://s29.postimg.org/usylrhfg7/Picture_011.jpg

Darko

Citat: acosa poslato 07 Jul, 2014, 09:12
ali mi svi govore da ga ne kupujem (kazu Kawasaki, :)  )

jezim se od ovoga...to su sve vrsni poznavaoci motora...opasni bajkeri...

UFF

ne moras da budes poznavaoc da bi dosao do zakljucka da fima koja daje navise snage za najmanje $ mora to da uradi na ustrb kvaliteta
dovoljan je samo zdrav razum  :P

Darko

pa da imas 12 godina i da mi to kazes pa i da razumem , ali ovako....

na ustrb kog kvaliteta konkretno ?!?

srbac

Citat: Boki-KG poslato 14 Jul, 2014, 17:58

Ja ne razumem.

Za razumevanje potreban je razum  [rofl] [rofl] [rofl] [rofl]

Darko

Lazic

Tema je ba¹ obeæavala dobro zezanje...:(