Glavni meni

R.I.P. Simon Andrews

Započeo Radanovic, 19 Maj, 2014, 21:20

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Radanovic

Simon Andrews danas preminuo u bolnici nakon posljedica pada u trci klase Stock1000 na North West-u.


Radanovic

Citat: Radanovic poslato 12 Februar, 2014, 01:46

Simon Andrews , koji se pro¹le godine , vozeæi za Honda TT Legends ekipu , polomio na 24h Le Mana ( slomljene noge , ruka , vratni pr¹ljenovi , rebra , i nekoliko dana provedenih u komi ) , ove godine æe voziti za Penz13.com BMW ekipu ( za ovu ekipu je na trci 24h Bol'D Or 2011. vozio ®eljko Stanièiæ ) .

Kada ga je doktor na rehabilitaciji upitao ¹ta mu je plan , s obzirom na povrede koje je imao , on je odgovorio da jedva èeka april 2014. da se ponovo trka . Doktor ga je pitao za blan B , a on je rekao da plan B ne postoji .


Takoðe prije nekoliko godina imao je te¾ak prelom noge , èak su je doktori htjeli amputirati , meðutim vratio se na stazu i na TT Manu do¾ivio novi pad .
Opet slomljena noga , zglob , rame ...evo ovde sam pisao kakve je povrede imao tokom karijere

Radanovic


bigbad86

Jebem li ti sunce ko krpena lutka odlete. I taj zvuk udarca... Uzas...

VR 46

Twist of wrist!

Radanovic

jbt kad sam pisao ovaj gore tekst , ovo o povredama koje je imao do sad , htjeo sam na kraju napisati kakav ga pad èeka ove godine ???


Nevjerovatno koliko je te¹kih padova imao tokom karijere , pored ovih gore nabrojanih , jo¹ je imao onaj te¾ak pad kad je do¹ao da vozi Kawasaki u svjetskom Superbikeu u Valencii , pa kad je u prvom krugu pao i bila je crvena zastava .Zatim onaj te¾ak pad u Snettertonu u prvenstvu Britanije 2011. kad je ''samo'' slomio nogu.I pre dve sedmice je imao te¾ak pad na trci BSB-a u Outlon Parku ... premotajte na 3:10
https://www.youtube.com/watch?v=aXCy4wrDo5c

Major


eclipse4

zalosno....zajsta zalosno :(

Radanovic

Uvijek mi je ¾ao kad pogine neko od ''pravih'' trkaèa (Simoncelli,Kato,Tomizawa,Antonelli,Jones) ...  ali ovih  [nono]
Pored ovoliko svjetskih staza , oni se na¹li trkati na nekakvim ulicama [glavazid]


Ono kao , imaju muda do zemlje ... nemaju muda , veæ nemaju ni malo mozga .
Moto sport je ionako sam od sebe opasan , a oni se na¹li izlagati dodatnom riziku trkajuæi se izmeðu bandera,semafora,iviènjaka,saobraæajnih znakova,drveæa ....  èemu to  [neampojma] [neampojma] [neampojma] [neampojma] [neampojma]
Vozi se kao za nekakvu slavu i presti¾ , jebem ti tu slavu ako æe¹ biti 2 metra ispod zemlje .
I Andrews je 2011. bio rookie godine na TT-u , i navukao se na Road Racing trke ( do tad je vozio iskljuèivo stazu ) , pa gdje se sad ??

vlada_dee

Mislim da to nema veze sa slavom i prestizom...osim negde u mozgu! Zasto svi mi vozimo motore? Neko zbog svoje licne egzistencije, neko leci komplekse, krizu srednjih godina... Mislim da ove trke voze iz neobjasnjivih razloga, nama nepoznatim. 99,99999% ne bi moglo da sedne opet na motor posle takvih povreda. Ne bi bilo u stanju da radi osnovne radnje -gas, kvacilo, menjac, kocnica-. Mislim da je to i njega sad ubilo... Na IOM trkama se vode nekim drugacijim idealima, nama ne shvatljivim!

Hohštapler

#10
...a ko smo mi da nekom sudimo...?
Ni jedan vid moto trka nije bezbedan, ni jedan jedini, ni jedan nije stvar koju æe racionalan i "normalan" èovek raditi.
Èinjenica je da SVI vozaèi to znaju, prihvataju i ¾ive sa tim. Kao i svako od nas. Znamo svi da rizikujemo time ¹to sedamo na motor, svakih par dana se otvori nova tema u "crnoj hronici" i sva¹ta smo tamo èitali, ali ne¹to ne vidim da je iko od nas odustao?!

Ono ¹to sam hteo da ka¾em za Sajmona, je èinjenica da neko ko ima toliko tako te¹kih padova nije "materijal" ¹ampiona. Mo¾da vam ovo zvuèi grubo, ali to je zaista istorijska èinjenica, da su svi ¹ampioni i najveæa imena i u GPu i u Road Racing-u bili ljudi koji nisu imali puno padova, ali ih je najèe¹æe veliki pad penzionisao.
Sajmon je u poslednjih 3 godine imao previ¹e ba¹ ba¹ te¹kih padova, ¹to govori da je imao hrabrosti da zavrne gas, ali mo¾da ne i ve¹tinu da vlada ma¹inom.

Nije mi cilj da ga vreðam, da osporavam njegov talenat, zaista mi je ¾ao èoveka.
Slava mu.
Motoklasik: Sta da joj objasnjavam, kad ne razume. Ona to broji na komade.