Moto Manijaci

Opšte teme => Ostale teme => Temu započeo: SSZGO poslato 23 Oktobar, 2010, 01:12

Naslov: da bi motor bolje isao - treba da budete laksi
Poruka od: SSZGO poslato 23 Oktobar, 2010, 01:12
a da biste bili laksi, treba da smrsate na pravi nacin

evo kako, moj stari tekst od pre 5 godina


=>________________________________________________

CEMU SLUZI DIJETA
Cilj dijete je smanjiti naslage masti i sacuvati misic.


STA JE MASNO TKIVO
Masno tkivo je zaliha energije.
1 kg masnog tkiva graðen je od 22% vode, 6% proteina i 72% masti -> Ukupno 7000 kalorija. To je broj kalorija koje moramo potrositi da bismo izgubili 1kg naslaga masti.
Broj potrebnih kalorija trebamo smanjiti za 500-1000 dnevno u odnosu na broj koji je potreban za odrzavanje nase trenutne mase.
500 kalorija dnevno manje = oko 2 kg manje mesecno.
1000 kalorija dnevno manje = oko 4 kg manje mesecno.

Ako se dodatno smanji unos kalorija (manjak > 1000 dnevno) povecavamo rizik gubitka misicne mase i zato ne treba preterivati.

KOLIKO JE KALORIJA POTREBNO U TOKU DANA
Ali, prvo treba da izracunamo potreban broj kalorija u toku dana.
On zavisi od visine, mase, godina, pola, i aktivnosti. Jedan program koji mozemo koristiti za razna merenja je

DIET ORGANIZER, koji mozete skinuti ovde
http://www.dietorganizer.com (http://www.dietorganizer.com)
Program treba registrovati posle 10 dana, ili mozete posetiti http://www.cracks.am (http://www.cracks.am) za free verziju...

Daklem instalirate program i u okviru njega mozete izracunati dnevne potrebe u kalorijama. Takodje na internetu se mogu naci neki kalkulatori, googlajte 'calorie calculator'


SASTAV HRANE
Da biste mogli da izracunate koliko kalorija unosite, morate da znate kolicinu hrane koju jedete, i njen sastav (kolicina kalorija po 100g mase hrane, i dobro je znati i kolicinu proteina, secera i masti) . Isti program sadrzi i tablice za vecinu hrane, a mozete ubacivati i svoju (Ja sam npr dodao svu domacu hranu koju koristim, detalji se uglavnom nalaze na kutiji, ukoliko podaci o hrani ne postoje na kutiji verovatno je u pitanju hrana koju bi trebalo izbegavati.


STA TREBA JESTI
Unos proteina treba biti povecan za vreme dijete, da bi se sto vise smanjio rizik od gubitka misica. Daklem recimo da je za odrzavanje misica kad niste na dijeti i ne trenirate naporno, potrebno svega 0.7 grama proteina po kilogramu mase coveka, kad se planira neki dobitak na masi treba uzeti barem 1.5-2 grama, a za vreme dijete barem 2-2.5 grama. Kolicina proteina se takodje meri iz tablica sastava hrane. Hrana koja sadrzi dosta proteina je : cisto meso (belo meso, pecenica, vesalica, file itd) riba (kod nas je lako uzimati tunjevinu u konzervi ali ne vise od dve nedeljno zbog kolicine zive u tuni, mleko/jogurt (ako vec mozete da birate neki sa manje masti bi bio dobar izbor), belanca itd...

ZASTO VISE PROTEINA
Proteini ucestvuju u izgradnji svih tkiva, i u toku dana proteini se koriste za obnovu dotrajalog tkiva i izgradnju novog. Telo ne moze dugo da skladisti proteine, zavisno od amino kiseline koja gradi protein, delovi proteina mogu da prezive u telu od pola sata do 20 sati. Ukoliko je telu potreban protein a nismo ga uneli hranom, doci ce do razgradnje misicnog tkiva da bi se obezbedio protein. Na dijeti je vazno unositi vece kolicine proteina jer u nedostatku drugog vida energije telo moze razgraditi i protein iz hrane i koristiti ga kao energiju. Dakle, sto vise proteina unesemo, manji je rizik od razgradnje misica za vreme dijete. Licno ciljam na 35-50% kalorija iz proteina za vreme dijete.

KAKO SMANJITI TROSENJE MISICA
treba stimulisati misice za vreme dijete, sto pomaze da se smanji gubitak na misicima - vezbe sa tegovima su najbolji izbor (teretana), 3 puta nedeljno po 45min do 1h ce biti dovoljno. Neko moje nepotrvrdjeno misljenje o treningu sa tegovima za vreme dijete je da time govorimo telu da se misici koriste i da ih treba sto manje koristiti kao energiju a vise trositi zalihe masti.

KADA MOGU VISE DA JEDEM
Unos kalorija moze biti povecan ukoliko se ubaci dodatna aerobna aktivnost (trcanje, preskakanje konopca, klizanje i slicno). Program neveden gore poseduje podatke o potrosnji kalorija za vecinu sportova.


SMANJEN UNOS KALORIJA = SMANJEN UNOS KORISNIH SASTOJAKA HRANE
Dodaci ishrani mogu dosta da znace. Na prvom mestu protein i kombinacija vitamina i minerala. Vitamine i minerale je tesko uneti iz hrane, pogotovo na dijeti pa je najlakse uzeti ih u tabletama. Protein takodje, nekad je tesko uneti sve iz hrane, pa se ubacuju proteinski sejkovi, uglavnom posle treninga i jos ujutru odmah posle budjenja a neko ubacuje jedan pred spavanje. Hrana koja se sporije razgradjuje (meso, belanca) su bolji izbor pred spavanje. Ove dzidza bidze se kupuju u prodavnicama 'za bildere' , tj vitamine i minerale je najbolje uzeti tamo jer su jaci od onih u apoteci. U Beogradu par prodavnica se nalaze: u YUBC centru, u cumicevom sokaku, u enjubu blok 45, banovo brdo city hall itd.

RASPODELITE KALORIJE
Pravilna raspodela hrane u toku dana: sve sto se u jednom trenutku pojede a ne iskoristi se odmah za potrebe organizma, se pretvara u mast i skladisti. Takodje, gore je spomenut kratak zivot proteina u telu, sto cesci unos hrane znaci bolje snabdevanje proteinom. Daklem, treba dobro raspodeliti hranu u toku dana, 5-6 obroka bi bilo idealno, a licno gledam da nijedan obrok nema vise od 700 cal dok traje dijeta. Takodje treba organizovati hranu tako da svaki obrok ima dobru kolicinu proteina. Obrok pred spavanje treba imati sto vise proteina a sto manje masti i ugljenih hidrata (belance ili belo meso je dobar izbor) jer nocu nema potrebe za UH i mastima. Daklem, veca kolicina kalorija (UH i masti) se jede onda kada nam je veca aktivnost u toku dana, a manje pred spavanje.


SUPLEMENTI - SAGOREVACI
Jedan od dodataka ishrani koji moze da pomaze u dijeti tako sto blago ubrzava metabolizam i smanjuje apetit jesu sagorevaci masti. U prodavnicama kod nas mogu da se kupe sagorevaci koji ne sadrze efedrin a uglavnom sadrze kofein. Ako mozete da nabavite efedrin efekat ce biti jaci. U BG legalno efedrin se moze naci u apoteci u obliku kapi za nos. Od klasicnih sagorevaca na nasem trzistu mislim da najbolji odnos kvalitet/cena ima "diet boost" od optimuma, cisto zato sto sadrzi dosta kofeina. Dobri su i Xenadrine, animal cuts, ali im je cena dosta visa... Kofein je tu glavni sastojak a proizvodjaci ubacuju dodatke koji minimalno uticu a dosta kostaju. Licno, kupujem ili diet boost ili cist kofein i ubacujem manju kolicinu efedrina ponekad (12.5 mg 4 puta dnevno, tj cetvrtina tablete od 50mg koja se najcesce moze kupiti) Efedrin se jos moze naci u obliku kapi za nos, u apoteci legalno, rastvor je 2% sto je jednako 20mg efedrina u 1ml rastvora, mada iz licnog iskustva iako pise 2% na kutiji realno je to nekih 1% (barem u Beogradu)

DRUGI 'SUPLEMENTI'
Da spomenemo jos i najcesce koriscene 'nedozvoljene' dodatke o kojima mozete vise da saznate u drugim temama, a cija je uloga da za vreme dijete ocuvaju misic i povecaju snagu: Stanazolol (popularno winstrol) i Clenbuterol. O Clenbuterolu mozete procitati (na eng jeziku) ovde http://forum.teretana.net/viewtopic.php?t=10033, (http://forum.teretana.net/viewtopic.php?t=10033,) par detalja o winstrolu opet na eng ovde: http://www.steroidology.com/steroid-articles/steroid.info/36/Winstrol%C2%AE_(stanozolol).html (http://www.steroidology.com/steroid-articles/steroid.info/36/Winstrol%C2%AE_(stanozolol).html)


naj¹tetnije NAMIRNICE

Zaslaðena gazirana piæa
Napravljena da izazivaju ¾eð. Sva imaju veliku kolièinu ¹eæera.
Èips
Èips je zapravo me¹avina secera, masti i nekih vestackih aditiva koji pobolj¹avaju ukus.
Slatki¹i
Èokolade i slièni slatki¹i imaju dosta ¹eæera i raznih aditiva. Ova visokokalorièna hrana otvara apetit i tera da uzmemo jo¹ vi¹e iste.
Virsle, parizeri, sliène kobasice, mortadele, pa¹tete
Sve te namirnice sadr¾e takozvanu skrivenu mast. Èini se da jedete meso, ali od ukupne kolièine 40 posto odlazi na svinjsku mast, unutrasnju masnoæu i svinjsku ko¾u. Razni aditivi zaslu¾ni su za ovu uspe¹nu prevaru.
Meso s visokim procentom masti
Posebno ako se pr¾i.

Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Dzambo poslato 23 Oktobar, 2010, 01:20
Daj jos! Super text!  [clapp] [clapp] :)
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Vlajko poslato 23 Oktobar, 2010, 09:54
Lepo si sve napisao..
samo kako bataliti pivo?  [cheers]
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Gavrolini poslato 23 Oktobar, 2010, 10:35
mislim da je laksa opcija kupiti jaci motor :)
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Dukags poslato 23 Oktobar, 2010, 11:45
I za one koji idu na du¾e puteve, kad poènu grèevi mi¹iæa nedostatak magnezijuma bi bilo dobro nadoknaditi jednom nezdravom ¹umeæom Mg? El tako doktore [watching]
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: UFF poslato 23 Oktobar, 2010, 13:52
Citat: Gavrolini poslato 23 Oktobar, 2010, 10:35
mislim da je laksa opcija kupiti jaci motor :)

[thumb_up]
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Popsy poslato 23 Oktobar, 2010, 14:58
zanimljivo  :D pratim
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: vitez_koja poslato 23 Oktobar, 2010, 15:27
Теорије има колико хоћеш, али док се кашика не пробуши нема напретка.
Нормално је да ће ефекат бити бржи и бољи кад уз све то додаш и редовну физичку активност.
Све је ово већ излизана прича али другог решења нема.
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: jager poslato 23 Oktobar, 2010, 19:49
Citat: Popsy poslato 23 Oktobar, 2010, 14:58
zanimljivo  :D pratim

Ti i ne treba samo da prati¹, veæ i da praktikuje¹ ;D :P
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: UFF poslato 23 Oktobar, 2010, 21:09
Gledam ja fizicku aktivnost redovno u akcionim filmovima  ;)
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Popsy poslato 24 Oktobar, 2010, 01:18
Citat: vitez_koja poslato 23 Oktobar, 2010, 15:27
Теорије има колико хоћеш, али док се кашика не пробуши нема напретка.
Нормално је да ће ефекат бити бржи и бољи кад уз све то додаш и редовну физичку активност.
Све је ово већ излизана прича али другог решења нема.
d¾aba meni bu¹enje ka¹ike, ja kad se naljutim èorbu mogu i vilju¹kom da jedem  ;)
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: SSZGO poslato 24 Oktobar, 2010, 01:19
ko savlada ovo gore napisano

i ima volje


posetice neke od specijalizovanih foruma

prvo sto mi pade na pamet

http://forum.teretana.net (http://forum.teretana.net)

http://realx3mforum.com (http://realx3mforum.com)

Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: bokilic poslato 24 Oktobar, 2010, 09:19
a da b motor bolje lezao u krivini vozac mora da bude sto tezi  :P :P :P
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Gremlin poslato 24 Oktobar, 2010, 09:25
Citat: bokilic poslato 24 Oktobar, 2010, 09:19
a da b motor bolje lezao u krivini vozac mora da bude sto tezi  :P :P :P

+1...

Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: bokilic poslato 24 Oktobar, 2010, 09:48
covek bez stomaka ko mercedes bez znaka  :D :D :D
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: MIGE poslato 24 Oktobar, 2010, 10:45
Citat: bokilic poslato 24 Oktobar, 2010, 09:48
covek bez stomaka ko mercedes bez znaka  :D :D :D

jebes majstora kome kisne alat  :D :D [yahoo] [yahoo] [clapp]
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: gmum44 poslato 24 Oktobar, 2010, 10:57
Citat: sszgo poslato 24 Oktobar, 2010, 01:19
ko savlada ovo gore napisano

i ima volje


posetice neke od specijalizovanih foruma

prvo sto mi pade na pamet

http://forum.teretana.net (http://forum.teretana.net)

http://realx3mforum.com (http://realx3mforum.com)

vidim da poznajes materiju reci mi sta mislis o tabletama ADIPEKS RETARD???
kazu dobre za mrsavljenje i ja kupio ali se neusudjujem da ih koristim jer na forumu ima svakakvih komentara!
   ILI   !!!trci i trenirtiaj some i skini kilograme(za 3 godine skoro 20 kg sam nabacio ali ne misica kao ti)
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: SSZGO poslato 24 Oktobar, 2010, 11:49
Citat: gmum44 poslato 24 Oktobar, 2010, 10:57
Citat: sszgo poslato 24 Oktobar, 2010, 01:19
ko savlada ovo gore napisano

i ima volje


posetice neke od specijalizovanih foruma

prvo sto mi pade na pamet

http://forum.teretana.net (http://forum.teretana.net)

http://realx3mforum.com (http://realx3mforum.com)

vidim da poznajes materiju reci mi sta mislis o tabletama ADIPEKS RETARD???
kazu dobre za mrsavljenje i ja kupio ali se neusudjujem da ih koristim jer na forumu ima svakakvih komentara!
  ILI   !!!trci i trenirtiaj some i skini kilograme(za 3 godine skoro 20 kg sam nabacio ali ne misica kao ti)


stimulans centralnog nervnog sistema

deluje tako sto smanjuje apetit

posto je legalno , dovodi se u pitanje efikasnost ovih tableta

postoje slicne stvari koje se ne mogu naci u slobodnoj prodaji a koje provereno rade i jace  su od ovoga

efedrin na primerkombinacija dobre ishrane, jakog treninga, i "suplemenata" daje najbolje rezultate
i istrajnost naravno....
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: gmum44 poslato 24 Oktobar, 2010, 12:40
eeeeeeeee taj jak trening me je.. radim od 12-21 ili 22
drugo 39 god a uvatilo me mrzilo .
cucemo se da popricamo na tu temu treninga!!
ok!?
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: vitez_koja poslato 25 Oktobar, 2010, 18:09
Citat: gmum44 poslato 24 Oktobar, 2010, 12:40
eeeeeeeee taj jak trening me je.. radim od 12-21 ili 22
drugo 39 god a uvatilo me mrzilo .
cucemo se da popricamo na tu temu treninga!!
ok!?

39 није 109!
Године нису оправдање, једино неки здравствени проблем може да буде "проблем".
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: SSZGO poslato 27 Oktobar, 2010, 15:21
dobra stvar je da stalno zapisujete svoju kilazu  i obime

tako znate na cemu ste tokom vremena

ili slikate slike

evo jedne umetnicke slike koju sam nazvao

sszgo- kroz vekove i danas

paznja - veliki fajl

(http://xideout.com/files/transf.jpg)
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: despic poslato 27 Oktobar, 2010, 16:38
matori, svaka cast...
a sta je sa nama koji hocemo "weight gain"!?
jos jos jos!
jel si koristio neki whey ,da li mozes nesto da preporucis!?
kombinaciji posle treninga plazma-mleko!?
i imam jos pitanja al polako ;)
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: UFF poslato 27 Oktobar, 2010, 16:44
he he

plazma+melko je dobro za rast ali kad imas 5 godina  ;)

whey koji spominjes je samo jedna od obaveznih sitnica...
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: HoochieMan poslato 27 Oktobar, 2010, 18:45
Citat: sszgo poslato 24 Oktobar, 2010, 11:49
posto je legalno , dovodi se u pitanje efikasnost ovih tableta

Replika na citirano- ovo je proma¹en kriterijum.

Gubljenje masti do neke normalne granice (recimo 15%body-fat) nije problem, lak¹e je skinuti 10kg masti nego izgraditi 1 kg kvalitetnog mesa. Sszgo i xtreme forum æe vam pomoæi da pronaðete dijetu i trening, treba samo investirati dovoljno vremena u èitanje i razumevanje ljudske fiziologije i metabolizma. Za skidanje do 15%bf (recimo da ste tada vitki, da niste odrani ali se trbu¹njaci lepo ocrtavaju) nije potrebna pomoæ farmacije. Ona mo¾e ubrzati proces, ali ne revolucionarno. Su¹tinu je rekao sszgo- kalorijski deficit, puno proteina, obroci na 3h... 

Poèetkom godine sam svukao 16kg. Tempo je 1kg nedeljno, sreðena ishrana i trening. Meseèno sam i¹ao na dif, u zavod za medicinu sporta, na antropometrijsko merenje (%bf, %mi¹iæa, %kosti, %vode itd), da pratim ¹ta se de¹ava sa organizmom. Ukupno je oti¹lo oko 20 kg masnoæe i do¹lo 4 kg mi¹iæa za 16 nedelja.

©to se tièe graðenja mesa... to je jebena tema, okrvavljena marketingom. Body building je marketing. Fitness je marketing. 99% suplemenata je marketing. Èak je i xtreme forum marketing. Ovo jeste izjava koja podbada, ali æu stati iza nje ako postoji interesovanje za argumentaciju i razgovor. Prirodni nivoi hormona nisu ni pribli¾no dovoljni da istrpe Weiderovu filozofiju treninga, ni pribli¾no potentni da podr¾e moderni bb trening, i previ¹e osetljivi na seèenje masti u redovnoj ishrani... Sve efikasno, u skladu sa prirodnim nivoima hormona reèeno je do kraja '60-ih, u presteroidnoj eri, ali to ne omoguæava konstantnu zaradu brojnim magazinima, proizvodnji supsa, "poslednjem i jedino efikasnom sistemu izgradnje mi¹iæa za 99.99$" .... Zbog politike xtreme-a (gumica ako se ne uklapa¹ u op¹te uèenje) , zavr¹io sam upuæujuæi preko pp odreðeni broj naturalaca koji su primenom dijeta i saveta sa foruma potopili test i nisu uspevali da se oporave, i obraæali su se za pomoæ. Oporavili su se, vratili test. Naèinom koji ne donosi novac dymatizeu, labradi, twinlabu i ekipi. Forum vi¹e ne poseæujem.


Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: SSZGO poslato 27 Oktobar, 2010, 18:56
ako hoces da rastes trebas da iskombinujes par stvari

1. da se kvalitetno hranis, dosta mesa ribe i slozenih ugljenih hidrata iz recimo makarona hleba i rize
2. da treniras maksimalno jako 3-4 puta nedeljno, kratke pauze bez price
3. da uspes da se odmoris
4. da imas dobru hormonalnu sliku ili da koristis vestacke hormone
5. da znas kako da treniras i pravilno treniras

to je sad jako velika tema, ali ja cu te uputiti na ovaj 70 strana veliki link, gde sam ja tokom godina pisao sta sam radio i kako

http://forum.teretana.net/viewtopic.php?t=6430 (http://forum.teretana.net/viewtopic.php?t=6430)
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: despic poslato 27 Oktobar, 2010, 19:01
citao sam razne forume fitnesi i ostalo
ali nista konkretno nisam mogao da izvucem sta da radim a sta ne.
Prvo, sto svi pisu razlicito...jedino se oko ishrane, unosa proteina i vode svi slazu!
coveku dodje da ili batali sve ili da radi po svom...
ja isao u teretanu 3 meseca, video da nema leba i batalio

sad sam kupio gladijator i tegove, trenutno nisam u mogucnosti da vezbam ali cu za jedno mesec dana moci...
jos jedno pitanje...
kad je bolje vezbati ujutru ili uvece!? (uvece pred spavanje)

i sta mislis pod pravilno treniranje!?
kombinacije grudi- biceps...ledja-triceps!?ili nesto drugo!?

Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: HoochieMan poslato 27 Oktobar, 2010, 21:27
Split je kao filozofija treninga nastao relativno skoro, sedamdesetih godina. Uvoðenje anabolika u igru je omoguæilo sumanutu moguænost oporavka (pojedinaènog mi¹iæa, i organizma u celini od treninga) i asimilacije gradivnih materija u mi¹iæ. Do tada, u preanabolièkoj eri, recept je bio bio full-body trening, kako su trenirali Reg Park, Steve Reeve, èak i olimpijskih kolos poput Doug Hepburna. Split su koristili samo tokom faze priprema za nastup, kada je trebalo skinuti masnoæu (poveæati kalorijsku potro¹nju). Jedan te¾ak full body trening nedeljno je ono ¹to mu¹ki hormonalni sistem mo¾e da podnese. Drugi, i eventualno treæi treining su niskog intenziteta, feeder trening (mali intenzitet u cilju oporavka) i trening nervnog sistema. Sve ve¾be koje se u koriste su slo¾ene, te¹ke ve¾be, koje nisu izolacione- èuèanj, mrtvo, benè, zgib, ohp, propadanje... Ostalim ve¾bama, izolacionog tipa, nalazim smisao samo kao asistentima ovih ve¾bi- ukoliko postoji neravnote¾a ili slaba karika u kinetièkom lancu kompleksnog pokreta.

Naravno, full body nije pravilo za natural ve¾baèe. Postoji puno varijacija, metodologijom koja vodi poreklo iz treninga olimpijskog i powerlifting dizanja. Za poèetnike, mo¾da za celu prvu godinu, investirao bih u uèenje i izvoðenje te¹kih kompleksne pokrete, rad sa sopstvenom te¾inom (svojevremeno, Rusi nisu dozvoljavali rad sa tegovima nekome ko nije mogao da uradi 10 zgibova, dovoljno propadanja itd, i sla¾em se sa tim). Ta vrsta te¹ka¹kog treninga je potrebna za indukciju proizvodnje testosterona. A ako nema¹ testosteron, neæe¹ imati ni kvalitetno meso.

da imas dobru hormonalnu sliku ili da koristis vestacke hormone (sszgo)

Ovo je kljuè. Menad¾ment hormona.
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: SSZGO poslato 29 Oktobar, 2010, 12:29
evo jednog odlicnog teksta koji je napisao Vedran Jaksic


1 kg potko¾nog masnog tkiva = 7700 kcal
1 kg mi¹iæa = 1360 kcal

Ostvari li se kalorijski deficit:
(kalorijski deficit = bazalni metabolizam + utro¹ak energije kroz dnevne aktivnosti - unos energije hranom)
od (npr.) 700 kcal na idealno dobar naèin (tj. ako je 100% kalorijskog deficita nastalo potro¹njom potko¾nog masnog tkiva) izgubiti æe se 100 g potko¾nog masnog tkiva

Ostvari li jednako veliki kalorijski deficit (od 700 kcal)
na idealno lo¹ naèin (tj. ako je 100% kalorijskog deficita nastalo potro¹njom mi¹iæa) izgubiti æe se èak 580 g mi¹iæa!

To je razlog zbog kojega onaj, koji zapoène s predrastiènom redukcijskom dijetom, u prvim danima ostvari "veliko smanjenje tjelesne te¾ine", a malo smanjenje tjelesnog volumena! (gubitak tjelesne te¾ine, izazvan smanjenjem mi¹iæne mase, skoro je 6 puta veæi od gubitka tjelesne te¾ine izazvanog smanjenjem potko¾nog masnog tkiva).

Zbog toga je mjerodavni pokazatelj napretka ogledalo (u nedostatku ureðaja za mjerenje postotka potko¾nog masnog tkiva), prije nego vaga!

U stvarnom ¾ivotu, niti se potro¹nja energije odvija 100% na raèun potko¾nog masnog tkiva, niti 100% na raèun mi¹iæa, nego je realni broj uvijek negdje izmeðu. Zato je svaki gubitak potko¾nog masnog tkiva uvijek popraæen i izvjesnim gubitkom mi¹iænog tkiva, ali treba napraviti sve ¹to se mo¾e da taj omjer bude ¹to povoljniji.

®elimo li pak poveæati mi¹iænu masu, trebamo ostvariti kalorijski suficit (zbroj bazalnog metabolizma i utro¹ka energije kroz dnevne aktivnosti = manji od unosa energije hranom).

Pri tom æe uvijek doæi i do poveæanja kolièine potko¾nog masnog tkiva. Opet, treba napraviti sve ¹to se mo¾e da taj omjer bude ¹to povoljniji.

Za bolji izgled mu¹karca (a takoðer i za bolji izgled ¾ene; ne raèunajuæi "tipièno ¾enska mjesta"), bolje je imati manje potko¾nog masnog tkiva (bf)!

Gdje èovjek ima vi¹e, a gdje manje, potko¾nog masnog tkiva; ovisi o pojedincu (inaèe bismo oblikom bili vrlo slièni; samo netko manji, netko veæi!)

Pri smanjivanju potko¾nog masnog tkiva, ono odlazi sa svih dijelova tijela!

Samo, popularnost potko¾nog masnog tkiva nije jednaka na svim dijelovima tijela!

Ima li netko dosta potko¾nog masnog tkiva na nogama, to se, u svakodnevnom ¾ivotu ka¾e : "ima jake noge"!
Ima li netko dosta potko¾nog masnog tkiva na rukama, to se, u svakodnevnom ¾ivotu ka¾e: "ima jake ruke"!
Ima li netko dosta potko¾nog masnog tkiva na licu, to se, u svakodnevnom ¾ivotu ka¾e: "ima baby face" (ili slièno!)
Ali...
Ima li netko dosta potko¾nog masnog tkiva na trbuhu, to se, u svakodnevnom ¾ivotu ka¾e: "debeo/la je"!
I on/ona ka¾e "Ma sa svime sam zadovolj/an/na, ... , samo da mi je skinuti ovo salo s trbuha!"

Jasno nam je veæ da salo, na bilo kojem dijelu tijela, nije "vlasni¹tvo" tog dijela tijela, nego je sve to na¹e vlasni¹tvo, bilo gdje nam se na tijelu nalazilo!

U na¹em sportu (naravno, i ako se radi o rekreativnom bavljenju), potko¾no masno tkivo je ralièitito popularno na razlièitim dijelovima tijela.
Veæina vje¾baèa nikad ne ostvari potpuno cilj (svjesno ili nesvjesno) oblikovanja simetriènog tijela, jer (opet: svjesno ili nesvjesno) "uzgaja" potko¾no masno tkivo, izbjegavajuæi njegovo smanjenje na nekim mjestima!
Radi, i u ime; "boljeg izgleda"!

Izbjegavajuæi (svjesno ili nesvjesno) njegovo smanjenje na nekim mjestima, oèito onemoguæavamo njegovo smanjenje na svim mjestima!
Da nam se ne dogodi da nam se smanji
...volumen ruku
nogu, ili bilo kojeg; nama "bitnog", dijela tijela!

Jedino, kad nam se smanji volumen struka, sretni smo, bez iznimke!

A sve je to i uvijek je "na¹e" potko¾no masno tkivo!

Dakle, smanjimo li potko¾no masno tkivo, a mi¹iæ nam ostane jednako veliki:
- biti æemo mi¹iæaviji
- izgledati æemo kao da imamo veæe mi¹iæe nego prije smanjenja potko¾nog masnog tkiva
- volumeni svega æe nam biti manji! (volumen kojeg ima 1 kg sala, bitno je veæi od volumena kojeg ima 1 kg mi¹iæa)
- "dizati æemo" manje, iako nam je mi¹iæ jednako velik = jednakom silom raspola¾e (jer salo mijenja kuteve djelovanja mi¹iæa, "pobolj¹ava" poluge i omoguæuje nam da "di¾emo" vi¹e)

Da ne bi, u "dugoj hladnoj zimi", opet napravili gre¹ku, preslikati æemo istu prièu u razdoblje "poveæanja mase".

Dakle, poveæamo li potko¾no masno tkivo, a mi¹iæ nam ostane jednako veliki:
- biti æemo "masivniji"
- izgledati æemo (na vagi, i samo na vagi!) kao da imamo veæe mi¹iæe, nego prije poveæanja potko¾nog masnog tkiva
- volumeni svega æe nam biti veæi!
- "dizati æemo" vi¹e, iako nam je mi¹iæ jednako velik = jednakom silom raspola¾e (jer salo mijenja kuteve djelovanja mi¹iæa, "pobolj¹ava" poluge i omoguæuje nam da "di¾emo" vi¹e!)
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: HoochieMan poslato 29 Oktobar, 2010, 14:52
Dobar tekst, vrlo sa¾et i op¹teobrazovni. I dobar poèetak za dalje razmi¹ljanje. Odlièan naèin za skidanje masti je izgradnja mesa, 1g mi¹iæa, koliko se seæam, tro¹i 7x vi¹e energije (kalorija) za svoje odr¾avanje od 1g sala. Izgradnjom dovoljno mi¹iæa, postaje se ma¹ina za potro¹nju energije. Mi¹iæ je, sa aspekta metabolizma, vrlo "skupo" tkivo, veliki potro¹aè. I tu je zamka koja je naèeta u tekstu u postu iznad- ako se mnogo saseèe dnevni kalorijski unos, telo se oslobaða najveæeg potro¹aèa. Mi¹iæa. Metabolizam je programiran da omoguæi opstanak, i prilagodi se okru¾enju (u ovom sluèaju kolièini energije koju dobijamo iz hrane), oèuvavajuæi vitalne funkcije (srce, CNS, termogeneza itd). Mi¹iæ nije vitalni organ... a vrlo je skup. Oslobaðanjem od mi¹iæa se najefikasnije sni¾ava bazalna potro¹nja energije (bazalni metabolizam- koliko se potro¹i samo ako le¾i¹ i di¹e¹).

Oprez sa bu¹enjem ka¹ike. Kalorijski unos, u cilju "tesanja" od vi¹ka sebe,  ne treba iskasapiti, veæ umereno u¹tinuti.

Citat: sszgo poslato 29 Oktobar, 2010, 12:29
- "dizati æemo" vi¹e, iako nam je mi¹iæ jednako velik = jednakom silom raspola¾e (jer salo mijenja kuteve djelovanja mi¹iæa, "pobolj¹ava" poluge i omoguæuje nam da "di¾emo" vi¹e!)

Bilo mi je jako interesantno za¹to je veæina powerliftera (u apsolutnoj kategoriji) toliko debela da te¹ko da mo¾e da zave¾e pertle. Najlep¹e obja¹njenje je (dao ga je Jim Wiendler)- balonèina od stomaka omoguæava da se lep¹e "odbije" iz dna èuènja  [yahoo]
Naslov: Telesno vezbanje.....??????
Poruka od: Dzigi Boy poslato 16 Januar, 2011, 23:16
Ajde sszgo nam malo otvori oci, krenuo sam u teretanu pa daj neke linkove da malo obrazujemo????? Ako neko zna ti znas!!!!

Msm. kojim redom, koje grupe misica....i neke korisne savete za vezbanje....
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: SSZGO poslato 17 Januar, 2011, 01:02
prebacio sam ti poruku u ovu temu...

sto se tice linkova, ima dosta specijalizovanih foruma

mislim da najbolji info moze da se nadje na

http://forum.teretana.net (http://forum.teretana.net) ali tamo ne moze da se pise, samo da se cita

za postavljanje pitanja probajte http://realx3mforum.com (http://realx3mforum.com) mada tamo ima dosta bolida a medju prvima admin grupa...
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Dzigi Boy poslato 17 Januar, 2011, 01:17
 nisam video svaka cast.....sad sam na pravom mestu:))))))
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Panta Zemunac poslato 17 Januar, 2011, 15:27
Nemojte se ljutiti ali moram da dodam koju laièku reè jer, vidim i da se vi laici ovde pre.... kao da ste doktori te se usuðujete jo¹ i nekoga nagovarati!
Prvo, srtuènjaci niste, ¹kole te struke nemate a jedino æime raspola¾ete, to su ¹tiva koja ste do sada i¹èitali i njih se, koliko vidim slepo pridr¾avate!

Prvo, dokazano je da bilderi a i ostali koji koriste te ''preparate'' da ne ka¾em, dobro ne ispitane elemente, jer da bi se ne¹to ispitalo, recimo, novi lek, potrebne su ne godine, veè decenije...NE ®IVE i NISU ZDRAVIJI od drugih ljudi...èak ¹ta vi¹e, pa ne bore se protiv te hemije badava ceo ¹kolovani svet.
Dokazano je i da profi sport i bez kori¹èenja te hemije, nije zdrav a kamoli sa njom...Gde nas sve odvede novac, majko moja...menjamo prirodne tokove i jo¹ druge ubeðujemo kako je to kool!!
Gde je Petar èelik danas..kako izgleda?  Kako izgledaju biv¹ei bilderi sa 50+kusur godina?

©ta radite sa tom hemijom ljudi moji!?! ©to ru¹ite prirodni sled u svom organizmu...pa nije vas tata stvarao uz pomoæ epruvete veæ su vam roditelji prirodnim putem dali ¾ivot!

E pa ovako...hajdemo malo sa istinom...Kada su se, onaj poznati putnik sa BBCa i dr. spremali za expedicijuna severni pol...kada su se, onaj Amer i onaj Englez spremali na put po Africi, sa BMWima ''Long Way Down''...kada su se na¹i spremali za Mont everest...ma kada su se svi spremali na naporan put, prvo su pregledani od STRUÈNIH LICA, izmereno im je masno tkivo u odnosu na mi¹ièno...odreðene su im specijalne ishrane i treninzi a bez i jedne jedine tablete, sve prirodno, sve putem voèa, povrèa, mesa, ribe i dr. Dovedeni su u top stanje, kako psihièko, tako i fizièko..

A vi sada palamudite kako se bez te hemije ne mo¾e, kako je, malte ne zdrava tj nije ¹tetna...pa se malo igrate reèima i to sve da bi tamo neki pravili na vama biznis koji se meri milijardama dolara!

Neko 20-30 godina teto¹i svoj organizam a vi æe te ga za 6 meseci uz pomoæ hemije oporaviti..ma ne budite sme¹ni i lakoverni! Saèuvajte malo svojeg zdravlja prirodnim putem a ne hemijom...

Ako ste gledali onu emisiju o ljudima sa pola tone..kada su ih doce dovodile do te¾ine od 200, 150, 100kg a bez i jedne tablete...samo laganim treninzima (ne tegovima) i redukovanom ishranom!
Pa jesu li svi svetski doktori budale, pa ne koriste te preparate...neznalice, diletanti?

A i SSZGO ove fotke ¹to si postavio...molim te, nemoj samo mene, Gremlina i jo¹ po neke koji se i malo razumeju u fotografiju ubeðivati da su one prve fotke ''buca na slikama'' originali...mr¹ava glava na debelo telo, ma daj..pali ove joji se ne razumeju..Ne ka¾em za ostale fotke, samo one prve!! Sada ima¹ foto ¹op sa veèim moguènostima pa ih bolje ''uradi''!!

Radi sa sobom ¹to ti je volja  ali nije u redu ¹to i ako NISI STRUÈNO LICE, svaetuje¹ i ubeðuje¹ druge u ne¹to, veoma ¹tetno!!
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Dzigi Boy poslato 17 Januar, 2011, 16:07
Cuj Zemunac neki ljudi vise veruji hemiji i to je tako jbg. svako cini sto mu je volje, a ima mnogo istine u tome sto si rekao.....

Nego kad si spomenuo tu temu imam Amino 2000 da li je on imalo stetan i kako se pije????

Imam i Animal cuts ali njega necu da pijem iako znam da je " cudesan " preparat
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: SSZGO poslato 17 Januar, 2011, 16:35
Citat: Panta Zemunac poslato 17 Januar, 2011, 15:27
A i SSZGO ove fotke ¹to si postavio...molim te, nemoj samo mene, Gremlina i jo¹ po neke koji se i malo razumeju u fotografiju ubeðivati da su one prve fotke ''buca na slikama'' originali...mr¹ava glava na debelo telo, ma daj..pali ove joji se ne razumeju..Ne ka¾em za ostale fotke, samo one prve!! Sada ima¹ foto ¹op sa veèim moguènostima pa ih bolje ''uradi''!!


nije ti dobro? :)

(http://www.dodaj.rs/f/V/pT/1yiN6G9P/morebudva1.jpg)

(http://www.dodaj.rs/f/2i/H0/2bmM092b/morebudva2.jpg)

(http://www.dodaj.rs/f/3G/e4/2ngw7Lq0/morebudva3.jpg)


Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: HoochieMan poslato 17 Januar, 2011, 16:54
Citat: Panta Zemunac poslato 17 Januar, 2011, 15:27
Nemojte se ljutiti ali moram da dodam koju laièku reè jer, vidim i da se vi laici ovde pre.... kao da ste doktori te se usuðujete jo¹ i nekoga nagovarati!
Prvo, srtuènjaci niste, ¹kole te struke nemate a jedino æime raspola¾ete, to su ¹tiva koja ste do sada i¹èitali i njih se, koliko vidim slepo pridr¾avate!

Zemunac, ti opet nisi proèitao temu. I opet, koliko si postova i redova u njima preskoèio? Vidim da koristi¹ plural u obraæanju, a znam da je jedino sszgo u ovoj temi kao sredstvo za rast preporuèio upotrebu hormona. I to na vrlo korektan naèin, bez nagovaranja. A mogao je da bude iskren, i da ka¾e da je plafon prirodne mi¹iæne mase kod ljudi vrlo, vrlo nizak.

Drugo, nismo ni svi laici, po¹to si opet upotrebio plural. ©kolu te struke, recimo, imam ja. I zakon ka¾e da sam struèno lice- zdravstveni radnik. To je i jedan od segmenata mog posla, da imam sva znanja i informacije, i da lièno omoguæavam njihov protok do lekara i klinièara, sa kojima sam u komunikaciji.  Znam vi¹e toga nego ¹to bih voleo da znam, o hemiji, farmaciji, medicini, marketingu.

Ipak, razumem za¹to si tako odreagovao. I u pravu si za mnoge stvari koje si, laièki, napisao.

Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Nadalina poslato 17 Januar, 2011, 17:04
@ Zemunac
Da bi se neko razumeo u nesto, nije nuzno da on zavrsi 'skole' za to i to sto neko nije lekar, tj. nije diplomirao medicinu ne znaci da se ne razume u nesto u vezi sa medicinom. I, ne znaci da su lekari uvek u pravu. I, jos jedna bitna stvar- svi lekari znaju koliko su cigarete stetne, a vecina njih su pusaci. ;) Tako da, ta teorija otpada...

Posto sam zaludna i imam viska vremena, pored motora, moj hobi je i nutricionizam, pravilna ishrana i sve to... I, poprilicno sam edukovana u tom polju. Ne kazem da se ja licno pridrzavam svega toga, ali sebe smatram skoro pa kvalifikovanom da dajem savete u vezi sa tim.
Sve sto je Ivan napisao, ima smisla i vise je nego delotvorno.

A, sam termin hemija ima mali milion znacenja.... Hemija su i antibiotici koje pijemo kad se prehladimo i brufen je hemija i sve to je hemija.... Proteini su hemija, vitamini su hemija, sumece tablete su hemija, steroidi su hemija...
Ti pod terminom hemija verovatno mislis na steroide- i tu se slazem sa tobom... Ali, isto tako, svako ima pravo da radi sa svojim zivotom sta god zeli i savrseno me ne zanima da li neko veruje u neciju izjavu kao da je to sve i svja. Ako mi je nesto sumnjivo i ne verujem bas u to, ja cu lepo da se raspitam o tome- kako kod ljudi koji su merodavni, tako i na internetu, a tako i kod ljudi koji su to probali... I, da... Internet jeste zlo gde ima obilje i pogresnih informacija, ali isto tako- svako dovoljno razuman ce naci ono sto ga zanima.

Covek da bi uneo u organizam sve ono sto mu je potrebno bi trebao da jede kilograme i kilograme voca dnevno, kilograme mesa, mleka, jaja, zitarica... A, to je sve, jelte, nemoguce iz vise razloga- prvo, covek ne moze to da pojede a ni organizam ne moze to sve da prevari i sve ce to da se 'ostavi za kasnije varenje' do kog nece doci i sve to se lepo talozi kao salo...
Zato, Bog ziveo multivitamine- jedna tableta mi nadoknadi sve to... Da, to jeste hemija, hemija koju su lekari razvili kako bi nam omogucili da unosimo sve suplemente potrebne organizmu...
Zatim, whey i proteinski sejkovi i ta cudesa... Normalno je da svako ko iole ozbiljnije trenira to uzima jer organizam dozivljava dodatni 'stres' samim treninzima, a protein je ono sto mu je potrebno da bi misic rastao i da bi organizam se vratio u normalu... I sama planiram da pocnem da pijem neke sejkove kad pocnem da treniram ozbiljnije...
Onda, na red dolaze i sagorevaci masti iliti fat burner-i... Isto tako, funkcija njih je da pomognu organizmu kako bi sagoreo sve te godinama talozene masti. Znam, sad ce neko da kaze- nisu one dosle preko noci, pa ne mogu tako ni nestati. To je tacno, i potpuno se slazem sa tim, ali sto da se ne pomogne organizmu, kad je vec to izvodljivo- ako vec neko zeli brze rezultate... Naravno, i ovde postoje jaci i slabiji sagorevaci, postoje i oni koji imaju i sada vec nedozvoljene supstance.. Svaki covek ima pravo da izabere sta ce uzeti da koristi, ako uopste uzme nesto da koristi... Isto, ako neko ne ume da se lepo informise o necemu pre nego pocne sa tim, e pa onda sta da mu ja ili ti radimo...

a, ako mislite da je hemija losija od svega sto unosimo kao hranu u organizam- grdno se varate... Slave, rodjendani, proslave, teska hrana, masna hrana, rafinisani secer, svaki neizbalansirani obrok- sve je to ogroman shok za organizam i organizam se svakodnevno muci sa tim... a, niko, vidim, nema nista protiv slavskog ili svadbenog rucka gde se ljudi ozderu i kao: Uh, kako sam se lepo najeo. E, to je veci stres za organizam nego svi suplementi zajedno...
Mogu i o tome da vam napisem esej, ali to cu drugi put... da ne bude kako vas davim kao zmija zabu! ;D

EDIT: HoochieMan je bio brzi od mene... ili je samo njegov odgovor kraci... :D
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Dzigi Boy poslato 17 Januar, 2011, 17:23
Jebemu misa cemu sada ova nepotrebna rasprava??????

Trazim po netu odgovor ko budala umesto da nam sszgo kaze jer covek zna, a ti Zemunac prices bez veze...msm nije u redu....

Bolje ocistite temu i bacite suvisne postove u smece...
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: DebeliZmaj poslato 17 Januar, 2011, 17:48
citam temu i urlam od smeha ...
nikako da neko napishe .. al da bi bolje vozio
morash biti inteligentniji ... :) nekako mi ta hemija
nikako ne ide sa povecanjem ili makar odrzanjem
trenutnog IQ :) ...
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: bajone poslato 17 Januar, 2011, 18:38
pozdrav!

pitanje za sszgo-a po¹to vidim da je èovek profi:

moj pa¹a (da tako ka¾em  :D ) i ja planiramo da napravimo benè jer je on profesionalni varilac i ka¾e da æe mu trebati tipa 2 sata da napravi èudo. napravili bismo najjednostavniju varijantu tipa ovako ne¹to:

(http://www.dodaj.rs/f/44/nm/3nURMraC/weight-lifitng-bench.jpg)

to nas neæe izaæi skupo. sada sam gledao tegove ¹ipke i tegove na netu i brate, tegovi uop¹te nisu jeftini. hteo sam da te pitam neka okvirna pitanja tipa koliko dugaèka treba da bude ¹ipka jer vidim da se prodaju u razlièitim dimenzijama? u stvari, koliko otprilike treba da ¹ipka "viri" sa svake strane onog dr¾aèa da bismo znali koliko treba klupa da bude ¹iroka. onako, èisto odokativno da ne napravimo ba¹ neko sranje. zatim, da li postoji neki forum ili ne¹to tako gde ljudi prodaju polovne tegove? koju cenu da oèekujem ako mi recimo treba 50 kila tegova? koliko je ¹ipka inaèe te¹ka?

bavio sam se sportom ceo ¾ivot i poèeo sam opet da trèim i radim zgibove i sklekove ali u teretani sam bio jednom, ortak me je preforsirao namerno i sutra sam mislio da sam postao invalid tako da nemam pojma ni¹ta o svemu tome ali mislim da jedan benè u dvori¹tu bi valjalo imati. hvala i pozdrav!
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: BANE BROTHERHOOD poslato 17 Januar, 2011, 18:53
HEMIJA JE MAMA!!!one steroid a day and pain goes away!!!!
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: kawa ninja poslato 17 Januar, 2011, 18:57

  Petar Celik ......  za one koji neznaju kako izgleda u svom poznom dobu....


   http://www.youtube.com/watch?v=MukYp2oPepw&feature=related
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Panta Zemunac poslato 17 Januar, 2011, 19:05
Kako mi se ne dopada takvo tretiranje organizma ( ne zameram jer i ja sam svoj doterao 'do duvara'), ne ¾elim da vam spamujem temu, ni ti da vas èinim zaludnim, èitanjem mojih postova. Stoga, udovoljièu vas ovim odgovorom, da ne ispadne kako se 'nismo razumeli' a za dalje...normalno, svako svoj krst nosi, zar ne!?!

Mea pulpa! Pluralizam sam koristio vi¹e figurativno, no u pravu ste, morao bih se ogranièiti na samostalna mi¹ljenja u postovima...inaèe, podrazumeva se da sam prvo i¹èitao temu!

Tokom ¹kolovanja sam uèio o graðevinarstvu ali nisam struènjak za tu oblast...bavim se slikarstvom (hemija je osnov tehnike ulja na platnu i mora se poznavati da bi se uspe¹no gradila kompozicija u 'slojevima') ali nisam struèno lice za hemiju!
Hocieman..to, ja sam zdravstveni radnik mi ne govori da si struèno lice za ovu tematiku...jer i autolimar radi sa kolima pa nema znanje automehanièara i obrnuto...no, kako ne znam koje si specijalnosti, neæu ni¹ta u napred da tvrdim, te ostavljam moguènost gre¹ke!
Pitanje za nedostatak mi¹iène mase kod èoveka glasi...a je li nama i koliko nam je potrebna mi¹ièna masa u 21v. kada od prodavnice idemo kolima ili nekim prevoznim sredstvom, kada nam se sve ¹to je udaljenije od 1km èini daleko. kada se fizièki toliko tro¹imo da nemo¾emo sagoreti ni ovih optimalnih 3500Kal...da, SSZGO nam pokazuje da od nje mo¾emo imati samo estetske koristi (no to je veoma diskutabilno, o ukusima se...) ali uz koliko ¹tete!?! Badava Hajabusi i 310km/h kada mi to nemamo gde razviti i uèestalo koristiti...badava!!..Potreba se vezuje za korist, mi je ovde nemamo!!

Nadalina..¹kolska sprema nije merilo znanja ali za mene je dokaz...ne bih preterano verovao samoukima jer bih onda sebe mogao proizvesti u maestra kulinarstva a samo zato ¹to dobro  spremam, dodu¹e vi¹e jela ali...ne, ja nisam kulinar i NEMAM PRAVA drugima soliti pamet kako da kuvaju!!
To sa doktorima i cigarama...navika je èudo ali oni ZNAJU da je to lo¹e i ne savetuju druge a koriste radi zavisnosti a ne bi, da mogu da ih ostave!
Sve je hemija i natrijum kojeg unosimo (so) i mg ..sve su to hemijski sastojci a ja sam pod terminom hemija, mislio na sintetiku..Dokazano je da svaki organizam ne iskoristi na isti naèin vit. C...a razlika je drastièna kada se koristi recimo sintetièki vitamini koji su zamena prirodnim. Na¹ organizam je stvoren da bi razlagao prirodne sastojke, tako i prirodnu hemiju ali ne i sintetièku...mo¾e i sintetièki ali pitanje je koliko dobro i ima li ¹tete kao nus...,kod bolesnih, ne postoji druga opcija pa uz ovu manju ¹tetu uneæemo veèu korist ali kod zdravih je nerazumljivo...
Da se pomognemo tim proizvodima radi br¾eg uèinka na organizam...ali Nadalina ¹ta je to br¾e...koliko... znaèili nam ne¹to vreme ako gubimo zdravlje...tovimo se 15g a onda bi hteli za 5 meseci dovesti organizam u tip-top stanje...NE MO®E a bez veèe ¹tete, nikako a èesto se de¹ava da ti koji tako ¾ele em se zatruju em ne urade ni¹ta...jbg. zavist od prekomernog uno¹enja namirnica a sve vi¹ak, ¹teti organizmu..da, da, i vitamini ¹tete...raspitajte se koliko ¹tete nanosi vi¹ak vitamina, proteina i aminokiselina...Vi mislite da tek tako to organizam izbaci na mala vrata...pa da ali kada stradaju jetra, bubrezi itd..Kao ¹to postoji A(vitaminoza), postoji i HIPER(vitaminoza) a upravo to HIPER dobijamo besomuènom upotrebom raznih preparata...nepotrebno--
Ka¾e¹ koliko bi mi trebali onda jesti...ne, draga moja, naprotiv...mi se ne tro¹imo i samim tim trebamo napraviti redukovani unos ali balansirani. Pa najdugoveèniji ljudi a samim tim i najzdraviji ne unose tone vitamina, proteina itd...pa ti brðani unose samo sezonsku hranu i prirodnu hemiju, ne sintetièku! Ako ljudima na pripremama pred nastupajuèu fizikaliju (npr. alpinistima) savetuju pojaèanu ishranu a ne dodatnu sintetiku, nemamo mi ¹ta da to osporavamo. Pa vi¹ak proteina (belanèevine) stvara umor kod organizma i zamislite ¹ta bi bilo da im se daju sintetièki proteini! Za¹to bokseri nemaju velike bicepse...pa ¹ta æe im, samo bi usporavali udarac koji se dobija jaèinom tricepsa. Ne znaæi ¹to je veliko da je i dobro.
Ja nesmem da savetujem ali bih rado svima smeo da ka¾em...ne, nemojte unositi brdo hrane (voèa, povrèa itd), da bi ste bili zdravi...naprotiv, neka vam struènjaci izmere sve potrebne mere i videèete da æe te dobiti meni sa mnogo manje hrane, da bi ste bili zdraviji i u formi!!

SSZGO, nisi me ubedio sa fotkama, na ¾alost danas  se sa FS mo¾e sva¹ta...

Znate li ¹ta je lubrikum...e toje ovo, napalite narod kako mu je sve ovo neophodno a onda kada postane pohotan iz neznanja...e onda mu to lepo prodajte!! ©to se tiæe bildovanja to se ne radi radi zdravlja veè estetike tela a i to kod psiholabilnih osoba...zapravo ima vi¹e ¹tete!

Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Panta Zemunac poslato 17 Januar, 2011, 19:14
Mo¾e i ovako, pojednostavljeno..

vi¹ak hrane sa raznim preparatima = vi¹ak vitamina i proteina = hipervitaminoza = bolest bubrega, jetre itd...
vi¹ak proteina/belanèevina = prekomerni umor = veèa te¾ina i mi¹ièna masa...a koji æe nam moj kada ne koristimo tu snagu, nemamo gde...samo je ukras kao i motor od 400ks i 3000cca...koji æe nam, gde to voziti ali mo¾emo se hvaliti..i sve to, manjak para u ðepu, tj vi¹ak dilerima ali sigurno manjak zdravlja
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Nadalina poslato 17 Januar, 2011, 19:48
Kao sto vec rekoh, svako je gospodar svog zivota i samim tim svog i zdravlja i svega...
Pa, nek radi ko sta `oce! Nekome se to svidja, da bude nabildovan, kao sto se nekome i svidja da ima motor! I, tu nema price- o ukusima se ne raspravlja...

'To sa doktorima i cigarama...navika je èudo ali oni ZNAJU da je to lo¹e i ne savetuju druge a koriste radi zavisnosti a ne bi, da mogu da ih ostave!'
E, vidis, ovde se ne slazem kad kazes da ne mogu da ih ostave- mogu ali ne zele... Kao i svi zavisnici, od bilo cega(hrane, kafe, droge, cigareta, alkohola), pre ce ziveti u lazi i obmani da ne mogu bez necega(necega za sta provereno znaju da nije zdravo i da ih ubija)  nego da se potrude i rese se toga... Sve je stvar psihe i cvrstine karaktera.

Zatim, sve ono sto si posle pisao- u nekim stvarima se slazemo, ali isto tako, spominjes na primer alpiniste... Njima se pojacava unos hrane, zato sto se tokom njihovih penjanja trosi mnogo vise kalorija nego sto se trosi u normalnom rezimu zivota- ma kako on bio naporan, ne moze se porediti sa alpinizmom. Znaci, njima ne treba samo vise supelmenata vec i mnogo vise kalorija za sve procese organizma.. I, samim tim, ne moze se ovde izvlaciti paralela alpinista i ostalih smrtnika jer organizam alpiniste koji je na planini radi u drugom 'modu' nego nas organizam.

Isto tako, ne moze se praviti paralela izmedju modernog drustva i tih brdjana koje ti spominjes... Na zdravlje organizma ne utice samo ishrana vec mali milion razlicitih faktora... I ljudi pre 100 godina na planinama su se zdravije hranili i duze ziveli- ne samo zato sto nisu imali industrijski pbradjenu hranu, nego i zato sto nisu imali toliko stresova...

Potpuno si u pravu za hipervitaminozu i previse belancevina u organizmu- to moze imati negativne posledice. Opet bitna stavka ovde je i iskoriscavanje unetih belancevina i svega toga... Znaci, razlikuju se potrebe rekreativca i profesionalca... Zato, valjda, niko normalan se nece ozderavati samo od proteina ako ih nece iskoristiti... Ali, isto tako, negativne posledice imaju i preteran unos masnog, slatkog, ljutog i mnogo vise ljudi umre od toga nego sto umre od koriscenja suplemenata...

Jednostavno, sve ima svoje dobre i lose strane... Onaj ko zna da izbalansira sve to, on ce najbolje proci i to je to.

A, evo, kad vec izvodimo jednacine...
Visak hrane/losa ishrana hranom siromasnom potrebnim nutritientima(znaci, sve ono przeno u ulju, slatko, masno, sa brasnom...) = gojaznost = holesterol, bolesti kardiovaskularnog sistema, secer i sve ostalo...

Sve su to bolesti modernog doba i tu nema price... Svako ce ziveti onako kako on hoce i unositi ili ne unositi u sebe ono sto on zeli ili ne zeli.
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Panta Zemunac poslato 17 Januar, 2011, 20:22
Da, sla¾em se za sve...osim ba¹ za zavisnost jer ¹to ka¾e Farbach, mo¾e se spavati i sa ¾enom od 200 kila...izvodljivo je ali ne i lako..Tako i za zavisnost, gre¹kom u odabiru je stièemo a posle, mo¾e se odbaciti ali je zaista te¹ko.Evo ko pronaðe metod ali zaista uspe¹an, protiv pu¹enja...pa taj æe najmanje dobiti Nobelovu, zar ne!?!

Negde, na ovom forumu sam napisao da smo samo za Novu Godinu u sebe uneli toliko gaziranog smeèa da nam je badava truduiti se oko zdrave hrane...Znam, pa u prodavnicama 90% namirnica su zatrovane raznim aditivima i sve je to ta sintetièka hemija...

Mislim, kada bi se samo obratila pa¾nja na ishranu ali i potro¹nju (neki vid rekreacije)...svima bi bilo bolje i ne bi nam trebali nikakvi dodaci! Ovako, zapustimo se a posle bi sve probali samo da na brzaka izvuæemo iz sebe najbolje...to je te¹ko!

Vidim, ovde je neko pomenuo i Efendrin...pa znate li kakva je to supstanca i koliko se robije mo¾e dobiti za nju...klasièan osnov za gudru, pa od toga se prave ove hemijske droge! Pravite kur¹lus u mozgu da bi se dobilo na tip top formi...da bi se spreèio apetit, majko moja...pa bolje kupiti KOKAIN, jeftiniji je, oslabiæete a i du¾e æe te ¾iveti!!

Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Nadalina poslato 17 Januar, 2011, 20:57
Slazem se, skroooz! :)
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: HoochieMan poslato 17 Januar, 2011, 21:08
Nisi me ubedio da si pa¾ljivo proèitao temu. Ali i dalje nastavlja¹ da je zagu¹uje¹.

Mada. Iskreno, sad sam napregao relikt od mozga u mojoj nerazvijenoj lobanji, i èinjenica je... Previ¹e si bisera prosuo da bi krmak poput mene shvatio u kakvo blago blene. Ali ipak, dobro je da postoji i neko pametan i svestan na forumu, i bitno je da si sve napisao, i glupi ljudi kao ja mogu samo da se nadaju da æe jednog dana biti poput tebe. Zna¹, pre bih crko nego zatvorio usta, iako realno o ovoj temi znam samo ono ¹to sam proèitao u ¹iptarskim dodacima "Blic ¾ena" i "Doktor u kuæi". Takav sam, brate, nedokazan, i volim da zveèim, ali prvi korak ka iskupljenju je priznanje. To nije toliko moj bezobrazluk, veæ èinjenica da su moju majku forsirali vitaminom C i B dok je bila trudna. Dao si mi na poklon putokaz ka zdravlju, i nadam se da prihvata¹ izvinjenje.

Dotle mi ostaje da iz svog korita unosim svojih 7000kcal, i trubim po forumu dok me ne banuju.
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Panta Zemunac poslato 17 Januar, 2011, 22:33
Kao prvo samo mi SSZGO mo¾e reæi da zagu¹ujem temu jer ju je on i otvorio... [djavo]

Kao drugo , ni ti , ni ja se ne nalazimo na forumu  da bi smo se ubeðivali..(a ako ti nije jasno, forum je skup ljudi koji diskutuju o nekoj vezanoj temi),.stvar je prosta, ima¹ svoje mi¹ljenje, ja svoje i taèka. Do ðavola, pa nisam ja vas ubeðivao u svoje mi¹ljenje, samo sam ga istakao a vas sam zapravo kritikovao jer druge ubeðujete, kao ''navodno, struèno lice''... [doh]

Kao treæe, u svakoj temi di¾e¹ nos i a ume¹ i suptilno da vreða¹ samo ako ti se mi¹ljenje ne sla¾e sa dotiènom osobom...dokaz je i Velimje, èovek koji se nikome nije do sada zamerio osim tebi. Tebra ako si toliko iskompleksiran, zavuci dupe u samicu, ¹ta èe¹ meðu ljudima (koji, gle èuda, imaju razliæita mi¹ljenja o razlièitim temama)...tebi oèigledno neko treba da nacrta kako izgleda jedan forum...pa Vujaklija te zove da baci¹ oko na tu reè, halo...i ne pona¹aj se kao razma¾eno deri¹te i mani me se sa tom, kvazi patetikom...ako hoèe¹ diskutovaæemo ako ne, nikom ni¹ta, pa ima nas 6.5 milijardi ljudi na ovom svetu, ne zavisimo ni ti od mene, ni ja od tebe...

majko moja [glavazid] [glavazid] [glavazid] [glavazid]
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: SSZGO poslato 17 Januar, 2011, 23:22
Citat: bajone poslato 17 Januar, 2011, 18:38
pozdrav!

pitanje za sszgo-a po¹to vidim da je èovek profi:

moj pa¹a (da tako ka¾em  :D ) i ja planiramo da napravimo benè jer je on profesionalni varilac i ka¾e da æe mu trebati tipa 2 sata da napravi èudo. napravili bismo najjednostavniju varijantu tipa ovako ne¹to:

(http://www.dodaj.rs/f/44/nm/3nURMraC/weight-lifitng-bench.jpg)

to nas neæe izaæi skupo. sada sam gledao tegove ¹ipke i tegove na netu i brate, tegovi uop¹te nisu jeftini. hteo sam da te pitam neka okvirna pitanja tipa koliko dugaèka treba da bude ¹ipka jer vidim da se prodaju u razlièitim dimenzijama? u stvari, koliko otprilike treba da ¹ipka "viri" sa svake strane onog dr¾aèa da bismo znali koliko treba klupa da bude ¹iroka. onako, èisto odokativno da ne napravimo ba¹ neko sranje. zatim, da li postoji neki forum ili ne¹to tako gde ljudi prodaju polovne tegove? koju cenu da oèekujem ako mi recimo treba 50 kila tegova? koliko je ¹ipka inaèe te¹ka?

bavio sam se sportom ceo ¾ivot i poèeo sam opet da trèim i radim zgibove i sklekove ali u teretani sam bio jednom, ortak me je preforsirao namerno i sutra sam mislio da sam postao invalid tako da nemam pojma ni¹ta o svemu tome ali mislim da jedan benè u dvori¹tu bi valjalo imati. hvala i pozdrav!

odes lepo u teretanu neku bolju i premeris sve

treba ti olimpiska sipka , za takve se pravi vecina tegova

ili mozes u tempu itd da kupis sipku ali obicnu, ona ima drugaciji precnik...
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Dzigi Boy poslato 18 Januar, 2011, 03:40
znaci niste normalni, ne da nisam citao napiseno nego ni u pomisli mi nije..................

a mozete cak i celu temu da obrisete jer mi je jasno da bez rada nema nista pa shodno tome sam i danas otisao u teretanu koji inace drzi moj veliki gari, koji je na drumu samnom vise od 25 godina vozi 999 i nekog naturpijanog monstruma od merdze sa 350 konjica koga smo mi deca Miseluka naravno oprzili po istom posle napornog rada sa teskim gvozdjem hahahhahahahahha...........a u teretani ekipa mala ekipa koja prepricava price iz vremena kada smo sa 16 godina isli na Grobnik da gledamo Mamolu i Reinya..itd.....

E onda dodje i klinac od mog jako dobrog prijatelja koji vozi CRF450 i kada nas je video vice dzigi uzeo sam i K7 aaaaaaaaaaa i onda je nastala vriska i ushicenje..............usput je doneo meni i bord pa sada mogu mrno napustiti " domovinu " i otici na zapad pod Japanskom zastavom da malo bordam....onda malo planinarenja......pa silazak do Jadrana......

Eto to vam je najkraci raport i opis kako se Limanci zajebavaju u ravnici.................

A izlisno je i trositi reci o fizickom napretku koje sam ostvario.....bukavlno ne mogu da prepoznam svoje telo........a stepen zadovoljstva u glavi 10.................

eee sada da se vratim na temu, to da li ce motor ici bolje nemam pojma ali ja idem brze 100%......a vi sada vidite ko hoce da vezba ili cete da se prejebavate preko tastature.......?????????????

Prijatno i laku noc, sad moram odmoriti telo za sutrasnji rad sa gvozdjem...........:))))))))))))))))
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: SSZGO poslato 18 Januar, 2011, 10:25
Tema je ociscena od spama...
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: serbduck poslato 18 Januar, 2011, 12:07


   Citam temu, pa se malo cudim...

   Svi mi imamo pravo na izbor. 

   Elem, ako ja hocu da jedem gloginje - sto to tebi smeta? Ako ja imam potrebu da prenosim kamenje s gomile na gomilu - sto se ti umaras gledajuci me?

   Napisacu vam samo par cinjenica ( naucno dokazanih )...

   -  Svaki sport je ( manje ili vise ) stetan.
   -  Bavljenje ( bilo kojim ) sportom posle 30 godine je pogubno.
   -  Jedan sex od 15 minuta potrosi 2000 kalorija, a penjanje stepenicama na 10-ti sprat -700.

    Sve je stvar licnog izbora.

    Cuvajte se hemije. Moze da bude jako zajebano...

   On topic - vidjao sam neke jako debele ( i teske ) ljude koji mnogo dobro vladaju svojim motorom.

   Off topic - nijedan lekar nikada nije rekao - "ja sam zdravstveni radnik". Izmedju ostalih i spremacica u bolnici je zdravstveni radnik jer je zaposlena u zdravstvu, pa ne postavlja ( ili kako se to vec kaze ) dijagnoze i ne prepisuje terapiju...

   Usko strucno obrazovanje ima svoju svrhu. Postoji predmet Anatomija i na DIF-u, ali to stvarno nema blage veze s Anatomijom na  Medicini...

  Zato - jedan savet - za bilo kakvo misljenje o bilo cemu konsultujte bar tri razlicita izvora...

  ... I na kraju - omiljen citat :

    Farbach - "Ljudska i kereca pamet su slicne, kerovi su za bocu pametniji. Kada nema sta da radi, covek mrsi muda a ker lize svoja jaja. Predlazem mrsomudima da se ugledaju na kerove. Ko nema svog posla neka ga izmisli, nije neophodno da svako o svemu ima svoj stav."


                                                        ;)

P. S. Umal da zaboravim - sszgo - svaka cast na trudu i volji. Ne moze se osporiti da je to lepo. Verovatno bi vecina volela da izgleda kao ti.
        Ipak, to sa voznjom motora nema veze.  Bar ja tako mislim....Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: SSZGO poslato 18 Januar, 2011, 12:17
Citat: serbduck poslato 18 Januar, 2011, 12:07
  -  Jedan sex od 15 minuta potrosi 2000 kalorija, a penjanje stepenicama na 10-ti sprat -700.


to mozda ako opsluzujes 7 amazonki istovremeno...

daj bre, biciklizam uzbrdo ne trosi 2000 kcal na sat a kamoli na 15 min :)
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: serbduck poslato 18 Januar, 2011, 12:50

  Pa to ti kazem... ne moras da mi verujes...

Ima ona narodna izreka - " Jebu se ko mrsave svinje."

... ali  ko ce verovati narodu.... a i ta nauka...

   Tako vreme doslo.... sam sebi da ne verujes...


                             :P


Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Dzigi Boy poslato 18 Januar, 2011, 17:17
Moja iskustav i rezultati su ovakvi......


Pre godinu dana 113kg jucerasnje merenje 95 na 190 cm visine

Do tih 113kg sam stigao posle ostavljanja pusenja sto je rezultiralo neumerenom prezderavanjem, zderanju alkohola itd......

Onda sam reko dosta, i na prvom mestu sam prestao da se prezderavam, smanjio sam alkohol pogotovo pivo, i za godinu dana nisam se ni jednom prezderao, ali ni jednom....

Onda sam aktivirao traku za trcanje koja mi je u sobi i jedan trenig od sat vremena, pri brzini od 3,6 km/h i to sve na usponu od 15% takav trening punih sat vremena trosi 500 cal

Nisam ni mogao da trcim jer su me kolena bolela, pa zato hodam na uzbrdici, jako bitna stavka je sto nosim pojas oko struka pa posle pola sata bukvalno curim po traci, na taj nacin sam unistio stomak, moja procena je da najvise imam 2kg tezine viska, tu mislim na salo.

I malo po malo tezina pada polako ali sigurno, naravno ishranu sam skroz promenio, nejedem smece od hrane niti jedem na ulici, a alkohol sam skro skroz izbacio i samo ponekad pijem fina vina u finom drustvu

Znaci nema zderanja i lokanja piva po moto susretima!!!!!!!!!!!!!!!

Onda sam krenuo u teretanu posle kucnog zagrevanja na tegovima, i posle 5 treninga sam impresioniran sa rezultatima, i naravno nemam nameru da prestanem i uplatio sam teretanu na 3 meseca, ovim tempom cu biti kao Konan ako tako nastavim....

Kad sam dosao na 105kg osetio sam veliko olaksanje i rasterecenje, ali nisam imao snage, koja mi se sada vratilla i osecam se mnogo jacie, zdravije i bolje....

I da poceo sam da pijem Amino 2000, mnogo kvalitetnog meda, mleka ne masnog i jedem bonzitu od slatkih stvari....

To su vam moja iskustva i rezultati dragi moji MotoManijaci, pa vi sada vidite ocete da pijete i zderete ili cete zdravo da se hranite i da vezbate???? jedno i drugo 100% nije moguce...


A sad je jos malo vreme da odem u teretanu......:))))))))))
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Dzigi Boy poslato 18 Januar, 2011, 17:20
7 i po, Onda samo gurash kontejnere! (http://www.youtube.com/watch?v=ZD_dhMSlygY#)
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: bajone poslato 18 Januar, 2011, 17:22
sszgo, nisi mi ne¹to informativan.  :)  da li je moguæe da kilogram tega odnosno ploèe kako to veæ zovu ko¹ta minimum 150din kilo..da li ima negde da se naðe to jeftinije?
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: SSZGO poslato 18 Januar, 2011, 17:28
Tegovi su oko euro kilo bili uvek

jeftinije ima ako nadjes ko prodaje na oglasu, ja sam moje prodao pola eura kilo

@dzigi -

pojas oko struka je nevidjena neopevana glupost

2 kg viska ???  ja na sebi vidim 10 koje mogu da skinem komotno, imam oko 105 a da odem na 95 bilo bi bolje...
kg uvek mozes da skidas sala kolko hoces svuda...

med - i bonzita - mozes slobodno i milku da zabodes u istoj su kategoriji
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Dzigi Boy poslato 18 Januar, 2011, 17:34
Zasto bi kupovao tegove kada je bolje otici u teretanu pa raditi na svim spravama koje nemas sanse da imas???? A da ne pricam da da oprema kosta........ja sam platio teretanu 3000 za 3 meseca, sto znaci da bi za te pare imao 15kg tegova?????????


Zasto je pojas glupost sszgo??? Meni je pomogao, ja kada zavrsim sa treningom na traci i skinem ga bukvalno pljusne znoj sa stomaka, ne kapiram sta je tu lose i zasto???
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: UFF poslato 18 Januar, 2011, 18:12
Dzigi to sto se sa pojasom znojis oko stomaka i sto na primer radis trbusnjake ne znaci da ces da skines salo samo sa stomaka
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: MotoManijak poslato 18 Januar, 2011, 18:14
Citat: Dzigi Boy poslato 18 Januar, 2011, 17:17

i posle 5 treninga sam impresioniran sa rezultatima, i naravno nemam nameru da prestanem i uplatio sam teretanu na 3 meseca, ovim tempom cu biti kao Konan ako tako nastavim....[rofl] [rofl] [rofl] [rofl] [rofl]

Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: bajone poslato 18 Januar, 2011, 18:16
pa zato ¹to ja mogu da sedim u dvori¹tu od 15ari i da u¾ivam na sve¾em vazduhu dok se ti gu¹i¹ sa ostalim bilderima..pored toga, meni nisu potrebne sve sprave veæ samo jedan benè, ostalo mogu sam da postignem ve¾bama koje ne ukljuèuju ma¹ine i sprave. na kraju krajeva, 3000din za 3 meseca mo¾e da bude cena tamo kod tebe 8,679964 zapadno od marsa..
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: UFF poslato 18 Januar, 2011, 18:22
Bajone tu kucnu teretanu ces koristiti samo prvih mesec dana
a onda ce te mrzeti da radis
kao i zene koje kupe kucnu biciklu pa im sluzi da na nju kace ves

u teretanu kad odes svi rade lupaju tegovi na sve strane pa dobijes volju i ti, kuci ces vrlo brzo odustati videces i sam

Pa ces je ona nuditi u zamenu za neki auto ili motor iz oglasa ;)
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Dzigi Boy poslato 18 Januar, 2011, 18:36
Nije bitno to sto ces ti da radis u dvoristu, bitna je volja, moj brat ima sve sprave nove novcijate pa nikad ne vezba jer nema sa kime i boli ga uvo.....

A kada imas ekipu koja vezba onda je drugcije, evo mene je vec zvao gari i dogovor je pao, znaci nema sanse da necu vezbati opet danas.....a i napalio sam se ko pravi manijak...

A ta cena za 3 meseca u svemiru je kada teretanu drzi gari koji je sa nama na drumu ceo zivot, jbg. sta treba da se zalim??????

@ UFF a ovo za pojas me ne mozete razuveriti pogledaj ovu trbusinu juuuuu ko je ovaj covek?? sramota me

110kg   http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs366.snc3/23609_1271363418289_1055993434_30676869_5867977_n.jpg (http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs366.snc3/23609_1271363418289_1055993434_30676869_5867977_n.jpg)

ovde sam na oko 100  http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs196.ash2/45932_1452491506378_1055993434_31078860_8195159_n.jpg (http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs196.ash2/45932_1452491506378_1055993434_31078860_8195159_n.jpg)

A ovde sam ispod 100 http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs793.snc4/67335_1495586303721_1055993434_31157956_5136705_n.jpg (http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs793.snc4/67335_1495586303721_1055993434_31157956_5136705_n.jpg)

A sad imam jos manje:)))))))))))) i uzimam masu...
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: bajone poslato 18 Januar, 2011, 18:40
staviæu benè na sred dvori¹ta da me gleda ¾ena i sexy kom¹inice i poku¹aæu da crpim motivaciju odatle..  ;D 
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Dzigi Boy poslato 18 Januar, 2011, 18:49
 [clapp] [clapp] [clapp] [clapp] to vec ima smisla.....samo napred, treba raditi!!!!
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: SSZGO poslato 18 Januar, 2011, 21:15
Citat: Dzigi Boy poslato 18 Januar, 2011, 17:34
Zasto je pojas glupost sszgo??? Meni je pomogao, ja kada zavrsim sa treningom na traci i skinem ga bukvalno pljusne znoj sa stomaka, ne kapiram sta je tu lose i zasto???

ovako

ne samo da nista ne radi za tebe

vec je kontra produktivan


povecava temperaturu i time povecava znojenje

ako mislis da je znojenje isto sto i gubitak sala GRDNO SE VARAS - ta dva nemaju veze jedno sa drugim
da je tako, mogao bi da sedis u sauni po ceo dan i da skines salo

dakle, pojas ti NECE skinuti salo ali sta je sa kontraefektom - gubitak vode

dakle, voda je extremno vazna za intenzitet treninga - i mal adehidriranost znaci ozbiljan pad performansi
lose performanse = losiji trening = losiji napredak

to sto si ti skinuo kilograme nije do pojasa nego do dijete i treninga

kraj te diskusije
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Dzigi Boy poslato 18 Januar, 2011, 23:28
dobro prihvatam odgovor i zahvaljujem se....:))))))))))

Upravo sam se vratio iz teretane, znaci osecam se kao da sam visi 10cm preporodio sam se.......samo gasssss....

a videcemo sad sta ce se desiti sa stomakom radim svaki dan ali mi je on najslabija tecka, ali jbg. radim sve i ide dobro, nema odustajanja.

Zao mi samo sto nisam se ranije naterao......a razmisljam da odem sutra na bazen, da malo iskuliram u vodi nije to lose....

uglavnom vrh braco manijaci, bezite u teretanu kada je napolju cabar, nema bolje:)))))))))))
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Panta Zemunac poslato 18 Januar, 2011, 23:45
Citat: sszgo poslato 18 Januar, 2011, 21:15
ovako
ne samo da nista ne radi za tebe
vec je kontra produktivan
povecava temperaturu i time povecava znojenje
ako mislis da je znojenje isto sto i gubitak sala GRDNO SE VARAS - ta dva nemaju veze jedno sa drugim
da je tako, mogao bi da sedis u sauni po ceo dan i da skines salo
dakle, pojas ti NECE skinuti salo ali sta je sa kontraefektom - gubitak vode
dakle, voda je extremno vazna za intenzitet treninga - i mal adehidriranost znaci ozbiljan pad performansi
lose performanse = losiji trening = losiji napredak
to sto si ti skinuo kilograme nije do pojasa nego do dijete i treninga
kraj te diskusije

Ova teorija mi ima smisla...Da bi se organizam zagrejao do taèke znojenja, mora potro¹iti odreðenu energiju...Ako tu energiju nismo uneli, organizam æe razgraðivati masti, pretvarajuæi ih u ¹eèer i time hraniti èelije mi¹iæa. Meðutim, ososbe koje treniraju, unose poveèanu energiju kroz namirnice ili preparate, te ne topi mast (salo) a i ve¹taèkim zagrevanjem, uz pomoæ pojasa, organizam ne tro¹i energiju...
Savremenom èoveku bi svakodnevna doza infuzije dobrodo¹la jer dehidriramo previ¹e unosom raznih diuretika...a voda i to èesmovaèa (normalno da nije zatrovana) je najveèi prirodni regenerator zdravlja, ne ne i jedini, na ¾alost!!
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: UFF poslato 19 Januar, 2011, 00:07
Panto zaboravio si jednu stvar
Organizmu je mnogo lakse da razgradi misic i iz njega izvadi i sagori belacevine nego da istopi mast pa se zato desi da ljudi koji su puniji i rade na masi a slabo se hrane da bi ujedno i smrsali zadrze istu kolicinu masti a izgube na misicnoj masi :) suprotno od onog sto su nameravali ;)
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Dzigi Boy poslato 19 Januar, 2011, 00:08
da ima skroz logike, necu ga nositi...
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: SSZGO poslato 19 Januar, 2011, 00:09
energija se trosi ako organizam mora pojacano da radi da stvari normalnu temperaturu

ali ne i ako se umotas u cebe i znojis !!!

ako izadjete u sorcu na ovu zimu, imacete povisenu potrosnju energije  [dunce]


Citat: UFF poslato 19 Januar, 2011, 00:07
Panto zaboravio si jednu stvar
Organizmu je mnogo lakse da razgradi misic i iz njega izvadi i sagori belacevine nego da istopi mast pa se zato desi da ljudi koji su puniji i rade na masi a slabo se hrane da bi ujedno i smrsali zadrze istu kolicinu masti a izgube na misicnoj masi :) suprotno od onog sto su nameravali ;)

ovo je potpuno netacno -  telo NIKADA nece pokusati da gori misice osim ako nije apsolutno neophodno tj u ishrani postoji manjak proteina a velika potraznja za njima...

sto se tice potrosnje energije, seceri i masti cine najveci udeo u potrosnji...

ja bih preporucio ova dva linka -

potrosnja makronutrijenata tj KADA SE I STA TROSI
http://www.exrx.net/Nutrition/Substrates.html (http://www.exrx.net/Nutrition/Substrates.html)

balans energije
http://www.exrx.net/FatLoss/EnergyBalance.html (http://www.exrx.net/FatLoss/EnergyBalance.html)
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: UFF poslato 19 Januar, 2011, 00:18
Oces da kazes da ako ti je prazan glukogen telo ce lakse da sagori mast nego da ragradi misic kad mu je potrebna energija?
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: SSZGO poslato 19 Januar, 2011, 00:28
da hocu bas to da kazem

udeo proteina u iskoriscenju kao energije je smesan, uglavnom oko 2%

pa moze do 10-15% da stigne u slucajevima treninga od nekoliko sati...
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: UFF poslato 19 Januar, 2011, 01:55
Nisam mislio na proteine vec belancevine i to kad posle proslog treninga nisu uneo dovoljno ugljenih hidrata da bi napravio zalihu energije za sledeci trening al ok da se ne pravim pametan sigurno si bolje upucen nego ja
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: SSZGO poslato 19 Januar, 2011, 01:59
joj boze skim ja radim
[doh]

sta su proteini a sta su belancevine i da li je to samo druga rec za istu stvar?  [prebicute]
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Panta Zemunac poslato 19 Januar, 2011, 02:36
Po na¹ki-belanèevine....stranjski ali i kod nas usvojeno-proteini.....jedno te isto!!

Organizam kada se umori (od fizièkog rada) sagoreva ¹eèer koji je pre toga natalo¾io u mi¹iæe...zato dolazi do umora mi¹iæa ali kada ponestane tog ¹eèera (a ne unesete nove namirnice u org.), razgraðuje mast iz sala, pretvarajuæi ga u ¹eèer i sa njim hrani te iste mi¹iæe...
Svako jutro, malo soli da putem podizanja pritiska pobudi organizam i ka¹ièica slatkog kako bi se pobudili mi¹iæi (onda se u krevetu okrene¹ na drugu stranu, pogleda¹ ¹ta tu ima, pa makar bilo i ¾ensko, navali¹ dobrano pobuðen ;D)...

SVe ¹to pi¹em potièe iz nekog mog uèenja od davne '80g. kada sam poèeo sa treninzima...ne garantujem u ispravnost mi¹ljenja jer seèanje je, hmm, ¹ta sam ono hteo da vam ka¾em :o....a da i onada navalite na nju i udri mi¹kooooo....uuuupss, kur¹lus...sory!! [neampojma] No tada se mnogo manje znalo o funkcionisanju organizma, o dijetama, o naèinu pravilne ishrane....bilo je dosta pogre¹nog shvatanja ....ima tome evo veæ 30 godina....takvo je i moje znanje ali pratim ¹ta vi pi¹ete!
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Dzigi Boy poslato 19 Januar, 2011, 12:04
jbt. jedva ustado iz kreveta, sve me boli, srecom imam sipku u hodniku pa sam se malo istegao ali boli sve i dalje...uglavnom danas odmor.....
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Panta Zemunac poslato 19 Januar, 2011, 14:55
Klin se klinom...a neki i sa dva andola! ;D
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Dzambo poslato 19 Januar, 2011, 22:55
Citat: sszgo poslato 19 Januar, 2011, 00:28
da hocu bas to da kazem

udeo proteina u iskoriscenju kao energije je smesan, uglavnom oko 2%

pa moze do 10-15% da stigne u slucajevima treninga od nekoliko sati...

Jel bazni metabolizam ima veze sa ovim? Mislim da nije kod svih ljudi isto, tj ljudi kod kojih je met ubrzan imaju vise sanse da sagore mast spram misica. Masnoca je rezerva, misic je motor, potrosac. Ako ne postoji gorivo, hoce li se pre ukinuti veliki potrosac ili trositi rezerve? I opet jel bazni met utice na ovo?

Kako se ubrzava, a da nije hemija?

samo sszgo
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: SSZGO poslato 20 Januar, 2011, 02:25
kad ubrzas metabolizam ubrzas sagorevanje svega, pa i misica...
zato je ljudima koji imaju brz MET nesto teze da nabace misicnu masu


BTW gorivo su i seceri i masti ne samo masti
cak i misici mogu da se trose kao gorivo ali u mnogo manjoj meri, vidi linkove na prethodnoj strani ostavio sam dva komada objasnjeno je u detalje

da bi ubrzao MET, hmm, nisam siguran kako , osim hemijom... efedrin kofein albuterol klenbuterol t3 t4 itd
verovatno intenzivan trening ubrzava MET

u svakom slucaju pravilnim izborom hrane ces postici najbolje efekte sto se tice potrosnje masti
treba znati kad se sta jede

neke smernice:

proteini uvek
masti ne u kombinaciji sa ugljenim hidratima
ugljeni hidrati da uvek budu slozeni (testenine i povrce)
prosti ugljeni hidrati nikada (seceri) osim posle treninga sa proteinom
ugljeni hidrati ujutru i oko treninga, ne uvece
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Dzigi Boy poslato 20 Januar, 2011, 02:54
Ja sam ranije dok sam se bavio trcanjem uzimao Efedrin, i taplete i cist efedrin ( njega ne mozes dozirati uvek uzmes previse ) i taj odvaratni prasak ECA to  bideri najcesce uzimaju.....

Najbolje su tablete od 15mg, i popijes jednu jaku kafu i gas........ko u teretanu ko na trcanje....

Samo sa njim poremetis san pa  ne mozes zaspati......licno ne bih ga vise nikada uzeo, ali da je efektan jeste.....


Inace ja danas odmaram i sve me boli, jedem bonzite, vocne jogurte i pijem mleko sa puno meda......to je na jelovniku?????

I nisam zapalio cigaretu ceo dan, i nisam nervozan, a sutra pravo u teretanu po jos gasaaaa......

Sta da dodam u ishrani sszgo???? korisni su jako ovi tvoji saveti, svaka cast.......daj jos ako te ne mrzi...

pozzzzz
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: despic poslato 20 Januar, 2011, 09:17
znaci non stop gledam, al nikako da se odlucim i da odem da uzmem nesto...http://www.pansport.rs/shop.html?page=shop.browse&category_id=22 (http://www.pansport.rs/shop.html?page=shop.browse&category_id=22)

daj preporuci nesto...ne znam nikog ko je koristio (a da priznaje), pa da mogu njega da pitam, citao sam neke forume, svi kazu razlicito...
sad je pitanje, da li to uopste nesto radi il da ne bacam pare!?
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Dzambo poslato 20 Januar, 2011, 14:21
@sszgo

Odlican text, hvala za linkove.

Sta je VO2 max (gubitak vode?) I FFA u textu?
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Dzigi Boy poslato 20 Januar, 2011, 15:06
Citat: despic poslato 20 Januar, 2011, 09:17
znaci non stop gledam, al nikako da se odlucim i da odem da uzmem nesto...http://www.pansport.rs/shop.html?page=shop.browse&category_id=22 (http://www.pansport.rs/shop.html?page=shop.browse&category_id=22)

Nego reci ti meni  sszgo kada hocemo power kada da ja uzmem Animal Cuts?????

Imam jednu kutiju i znam da je jako dobar, dobro i kosta doduse, po forumima sam citao da ga svi hvale, i da su prezadovoljni......mene zanima u kom trenutku bih trebao da pocnem da ga pijem?????? posto je ovo sada jako slabo, tek sam poceo, i idem uvece ponovo u teretanu...

daj preporuci nesto...ne znam nikog ko je koristio (a da priznaje), pa da mogu njega da pitam, citao sam neke forume, svi kazu razlicito...
sad je pitanje, da li to uopste nesto radi il da ne bacam pare!?
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Dzigi Boy poslato 20 Januar, 2011, 15:08
jbg. ne kapiram zasto mi je pomesao tako Despicev citat i sta sam ja rekao??? razumes uglavnom..hvala
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: despic poslato 20 Januar, 2011, 16:03
brate, moje i tvoje pitanje nemaju veze s vezom...
ti oces definiciju...ja ocu masu

sve si pokvario!  [glavazid]
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Dzigi Boy poslato 20 Januar, 2011, 16:14
Ja hocu i jedno i drugo, nisam uopste zadovoljan ali ubrzano radim i napredujem, verovatno se na pocetku vidi najvise..........

Cekaj da nam sszgo kaze za Animal......svidece ti se........ajde sszgo??? reci nam koju????
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: UFF poslato 20 Januar, 2011, 16:18
Dzigi o kakvim ti druze vidljivim rezultatima pricas posle par treninga???
Prvi vidljivi rezultati su posle minimum 3 meseca a neki ozbiljniji tek posle par godina
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Dzigi Boy poslato 20 Januar, 2011, 16:23
Rezultat je da sam se ispravio dok hodam i da hodam mnogo pravilnije, bas sam se ispravio......ne da je vidljivo nego je ocigledno, a naravno da mi se nije stvorila masa, iskreno masa me nesto ni ne zanima, vise definicija, svako ima drugaciji pojam lepote......
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Panta Zemunac poslato 20 Januar, 2011, 17:01
Neka ti sam SSZGO ¾eka ali i za definiciju ti je potrebno min. 6 meseci. Sve normalno zavisi od graðe i da li u recidivu trenira¹ ali ipak neko vreme mora proæi inaæe bi svi u teretani za par meseci menjali svoj izgled!
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Dzigi Boy poslato 20 Januar, 2011, 17:09
Evo kako je u teretani..

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs793.ash1/168297_119616648111971_100001909087225_149947_581566_n.jpg (http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs793.ash1/168297_119616648111971_100001909087225_149947_581566_n.jpg)
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: UFF poslato 20 Januar, 2011, 17:10
http://www.motomanijaci.com/index.php/topic,1182.0.html (http://www.motomanijaci.com/index.php/topic,1182.0.html)
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Panta Zemunac poslato 20 Januar, 2011, 17:57
Pa sinko Ðigi, Ðigi...koji æe ti andrak efedrin pored ovakve dizalice sa fotke....neæe tebi biti dobro, vidim ja! [rofl]
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: despic poslato 22 Januar, 2011, 16:46
Citat: Panta Zemunac poslato 20 Januar, 2011, 17:01
Neka ti sam SSZGO ¾eka ali i za definiciju ti je potrebno min. 6 meseci. Sve normalno zavisi od graðe i da li u recidivu trenira¹ ali ipak neko vreme mora proæi inaæe bi svi u teretani za par meseci menjali svoj izgled!

za definiciju je potrebno mnogo vise od 6 meseci pravilne ishrane i rasporedjenih treninga
al jebes deviniciju!
masa je mama! :)
i sto se ne javlja ovaj sszgo!?
ua admine
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: SSZGO poslato 22 Januar, 2011, 17:27
za definiciju je potrebno 2-3 meseca u zavisnosti od stanja pojedinca...
naravno pricamo o normalnim ljudima a ne o zmajevima

to je dim od one stvari ako imas volje da se hranis pravilno i da treniras, mozes da se iseces jako jako brzo

najveci problem je sto jako puno ljudi nema misica ispod sala, pa kad se iseku ostane im 70 kila i lice na brus lija...
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: MotoManijak poslato 22 Januar, 2011, 17:47
Brce Lee rules ;)
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Milo¹* poslato 22 Januar, 2011, 18:22
despicu i d¾igi samo bre o suplementima prièate a ishrana vam se bazira na mleku i plazmi..

prvo nauèite PRAVILNO da izvodite ve¾be bez varanja, edukujte se, sredite ishranu koliko god mo¾ete i onda suplementi.. ja sam trenirao skoro 2 godine poèeo sa 16god, 6 meseci od toga se samo gubio po teretani, cimao, jeo pizze palaèinke posle treninga.. samo sam se nagojio onda sam uzeo literaturu u ruke i skinuo sa 92kg na 86 za 8 meseci.
Od suplemenata sam koristio Whey i kreatin u kombinaciji nekih 2 meseca tokom zadnjih 8 meseci. Posle sam se te¹ko razboleo i unakazio.
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Dzigi Boy poslato 22 Januar, 2011, 19:21
Ma ja odo upravo u teretanu, bez rada nema nista......inace ne jedem, pice, pljeskavice i drugu brzu hranu.....inace primecujem da neman snage jbg....
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Milo¹* poslato 22 Januar, 2011, 19:59
Razboleæe¹ se ako se tako naglo isposti¹..  I jedi meso za poèetak.. ne jede¹ ugljene hidrate uop¹te...   neka ti sszgo pojasni ako hoæe a ako neæe idi na ex yu fitness i proèitaj :) 
kako si rasporedio treninge? koliko puta nedeljno ide¹ u teretanu?
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Dzigi Boy poslato 22 Januar, 2011, 20:36
5X sam bio stim da danas nisam otisao, odustao sam jer nemam snage.......idem malo na Miseluk da vucem rucne jbg. drumski odmor......
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: MotoManijak poslato 23 Januar, 2011, 02:16
Raspored je idem kad stignem i ostanem koliko mogu
A program je vezbam ono sto me ne boli onoliko puta koliko mogu da podignem ;)
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: SSZGO poslato 23 Januar, 2011, 09:18
Citat: MotoManijak poslato 23 Januar, 2011, 02:16
A program je vezbam ono sto me ne boli onoliko puta koliko mogu da podignem ;)

ovo je ustvari prava stvar

Citat: MotoManijak poslato 23 Januar, 2011, 02:16
Raspored je idem kad stignem i ostanem koliko mogu

ali ovo nije :)
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Kanarinac poslato 25 Januar, 2011, 16:04
Posto si upucen u pricu. Gde moze da se uzme glutamin i koje su cene?
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: SSZGO poslato 25 Januar, 2011, 17:34
Citat: Kanarinac poslato 25 Januar, 2011, 16:04
Posto si upucen u pricu. Gde moze da se uzme glutamin i koje su cene?

AMG - pozeska city hall, cumicevo sokace

pan sport, yubc centar

itd

ne bih ti preporucio da uzmes to, bolje uzmi cist whey koji u sebi ima i glutamin

inace je skup, ne znam tacno koliko jer ne uzimam

ali whey je oko 5000 kanta od 5 lbs
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Kanarinac poslato 25 Januar, 2011, 20:32
A reci zbog cega ne preporucujes? Citao sam yu fitnes bas lep tekst o glutaminu. E sad pominjano je da moze da se nadje i u apotekama ali to je pitanje dal kod nas ima. Naravno uvek je bolje cuti vise misljenja.
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: SSZGO poslato 25 Januar, 2011, 21:27
kakav bre yu fitness

http://forum.teretana.net (http://forum.teretana.net)
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Kanarinac poslato 26 Januar, 2011, 04:18
I tu sam citao ranije. Mada mi je ovo izletelo sad prvo pa uzeod a listam. Sutra cu malo da citam da vidim sta i kako
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: UFF poslato 07 Februar, 2011, 01:44
Evo ja danas za motomanijake (posebno dzigi boy-a) uslikah jednu fency teretanu u hotelu  ;D
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Milo¹* poslato 07 Februar, 2011, 01:54
alien teretana
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Dzambo poslato 07 Februar, 2011, 02:01
Neko me zvao? :D :D
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: SSZGO poslato 07 Februar, 2011, 02:07
to je RETTTARD teretana  [dunce]

[govance] [govance] [govance]
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: UFF poslato 07 Februar, 2011, 02:10
Ne nego je u spa centru ;)
U nekom retard hotelu ;D
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: SSZGO poslato 07 Februar, 2011, 02:22
To je RETTTARD teretana a hotel je ok na oko...
evo sta je prava teretana:

http://i425.photobucket.com/albums/pp338/naturallyfit/n46375365764_1514881_1059.jpg (http://i425.photobucket.com/albums/pp338/naturallyfit/n46375365764_1514881_1059.jpg)
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: MILJAN poslato 07 Februar, 2011, 04:10
.....i dalje ve¾bam :) Nikad ne treba stajati. Koliko ve¾ba¹ toliko vredi¹.
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Dzigi Boy poslato 07 Februar, 2011, 06:51

Evo ja danas za motomanijake (posebno dzigi boy-a) uslikah jednu fency teretanu u hotelu  ;D
[/quote]

Bome svaka cast uUFFe, vidim da ti je jako tesko i da se mucis kao pravi manijak....i kod mene slicno, malo burecenja na snegu.....a sto se tice teretane i tereta vise od zenske sise ne dizem......)))))))))

Sutra na Jadran pa kad mogu ovi po ladnoci da plivaju za casni krst, mogu i ja onako od zajebancija u Jadranu ali za sebe))))))))))

Pozzzz manijaci............i fali mi majica jbg. pa da vam okacim manijacku fotku)))))
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Milo¹* poslato 07 Februar, 2011, 16:21
Uffe dobre ti papuèe :D :D :D
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: ЯЭВОЛУТИОН poslato 07 Februar, 2011, 19:03
Ja imam dosta problema da nabijem misicnu masu. Evo recimo sada mosim jaknu xxxl a zeleo bi da nosim xxxxl. sto se pantalona tice tu je normalno sve, dok se ne prejedem jagnjetine i ne nalijem piva. Onda moram malo da popustim kais...jebi ga steze.
Razlog za moju zelju za vecim konfekcijskim brojem tzv "xxxxl wanna be" je to sto ne moze da mi stane tri kile jagnjetine u stomak, uprkos tome sto osecam glad i imam zelju ...nekako ne ide. Kako to da resim.
Unapred hvala
vas Revolution
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Dzigi Boy poslato 05 April, 2011, 03:32
Aaaaaaaaaaa upravo sidjoh sa trake za trcanje koju sam terao 60 minuta....crkoh, ali vreme je da se vratim na sportske aktivnosti, pauza 2 meseca zbog opravdanih razloga jbg
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: DebeliZmaj poslato 05 April, 2011, 04:39
ahaha ... niste vi svoji ... trchite a niko vas ne juri ...ccc
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Dzigi Boy poslato 05 April, 2011, 04:56
Zmajino ja sam odro 20 kilobera pa ti vidi??????
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: DebeliZmaj poslato 05 April, 2011, 05:46
ma to ej sjajno ...
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: prpa_zr poslato 05 April, 2011, 09:33
Citat: Dzigi Boy poslato 05 April, 2011, 04:56
Zmajino ja sam odro 20 kilobera pa ti vidi??????

D¾igi, za koje vreme si odradio tih 20 kg ??

ja nisam ne¹to u fazonu da hoæu ba¹ da smr¹am, samo da vratim formu.. pre nekih mesec i po dana ponovo sam krenuo rekreativno da treniram kick box (posle pauze od 2,5 god) èak sam i preskakao treninge kad mi je klinja bolestan a vaga ka¾e da sam izgubio 2-3 kg..
Dodu¹e, jo¹ uvek nisam ubacio rad sa tegovima
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Dzigi Boy poslato 05 April, 2011, 09:45
Negde oko 10 meseci, znaci bez tegova....promenio sam ishranu, nisam se ni jednom prezderavao, a pogotovo nisam jeo uvece.......traka za trcanje, malo i trcanje napolju...i malo po malo, ali sigurno ides na dole......evo sada vec nekih 6..7 meseci i nisam ni kilu dobio nazad, naravno i dalje vodim racuna sta jedem, msm da je to najbitnije???? Kad vidis da pada tezina onda se poneses pa jos vise vodis racuna sta i kako jedes, odnosno znas sta NE SMES da jedes!!!!!!!

Aerobni trening skida kile najbrze, ne teretana.......naravno sada kad mi je tezina OK sad treba teretana!!??
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: prpa_zr poslato 05 April, 2011, 10:04
Citat: Dzigi Boy poslato 05 April, 2011, 09:45
Negde oko 10 meseci, znaci bez tegova....promenio sam ishranu, nisam se ni jednom prezderavao, a pogotovo nisam jeo uvece.......traka za trcanje, malo i trcanje napolju...i malo po malo, ali sigurno ides na dole......evo sada vec nekih 6..7 meseci i nisam ni kilu dobio nazad, naravno i dalje vodim racuna sta jedem, msm da je to najbitnije???? Kad vidis da pada tezina onda se poneses pa jos vise vodis racuna sta i kako jedes, odnosno znas sta NE SMES da jedes!!!!!!!

Aerobni trening skida kile najbrze, ne teretana.......naravno sada kad mi je tezina OK sad treba teretana!!??

sve se sla¾em, samo me zanimalo koliki je period pro¹ao od kako si krenuo da ve¾ba¹.. i ja mislim da je ishrana najbitnija u celoj prièi.. i ¹ta jede¹ i kad jede¹..
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Dzigi Boy poslato 05 April, 2011, 12:23
Pa krenuo sam da trckaram, ali nije mi bas islo, jer sam bio jako tezak, onda sam odlucio da prvo smanjim tezinu i to je trajalo oko 6 meseci.......

Pa prvo sam prestao da jedem smeca, grickalice, slatko, masno itd......a jedem vise ribe, piletine, bonzite, med itd.....inace krljam i dosta vocnih jogurta kojih mi je pun friz, kada me napadne glad, udarim jogurt i teram dalje i tako....

Zaboravi da ti kazem da sam pivo prvo izbacio!!!! A zadnjih par meseci sam alkohol izbacio 100% i tu msm da sam puno dobio?????
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: DebeliZmaj poslato 05 April, 2011, 12:25
ja sam poceo da pijem rakiju sas drugarima u zadnje vreme i skinuo par kila... :(
wtf ?
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Dzigi Boy poslato 05 April, 2011, 12:27
Mozda manje jedes a vise pijes??????
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Dzigi Boy poslato 05 April, 2011, 12:27
Alkohol ima zesce kalorije.....
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: DebeliZmaj poslato 05 April, 2011, 12:28
nemam pojima...
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: ninja66 poslato 05 April, 2011, 13:20
Citat: Dzigi Boy poslato 05 April, 2011, 12:27
Alkohol ima zesce kalorije.....
Mozda pije neku brlju ?
:D
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: jager poslato 25 April, 2011, 00:31
A mo¾da Zmaj pije "zmaja"? :D

http://www.021.rs/Info/Zanimljivosti/Rakija-sa-marihuanom-Zeleni-zmaj.html (http://www.021.rs/Info/Zanimljivosti/Rakija-sa-marihuanom-Zeleni-zmaj.html)
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: MILJAN poslato 25 April, 2011, 00:49
Ja sam se upropastio posle povrede kième...Ne lièim na sebe... 10 kg vi¹e... Sad kreæem lagano ali sad se javlja i problem sa zglobovima u predelu gle¾njeva..Te¾ina... Bem ti zimu...
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Ruza-Bandit poslato 18 Novembar, 2011, 18:42
ja sam za 6 meseci ve¾banja u teretani smr¹ala 7 kg ali mi je ostao ¹lauf oko stomaka. To ne mogu nikako da skinem pa sam kupila ovo http://www.lama.rs/sport/nutrabolics-hemodrene-for-her-60tableta.html (http://www.lama.rs/sport/nutrabolics-hemodrene-for-her-60tableta.html) i planiram da uz teretanu i trèanje poènem da koristim i kuæni trena¾er!  Znam za sada da moram da prestanem da pijem svaki alkohol (ukljuèujuæi i pivo) i smanjim kafu... Ima li neko savet vezan za ishranu i neke specifiènije ve¾be za stomak i donji deo tela po¹to je taj deo najkritièniji kod devojaka?
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: SSZGO poslato 18 Novembar, 2011, 18:44
sta mislis o tome da procitas temu pogotovo moje poruke?

btw 1 bacene pare

btw 2 vezbe za lokalno skidanje sala ne postoje...
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Dzigi Boy poslato 18 Novembar, 2011, 18:52
Oce neko mozda da mu prodam traku za trcanje??????????
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: SSZGO poslato 18 Novembar, 2011, 18:52
trazio je nesic1
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: AndreyRR poslato 18 Novembar, 2011, 19:04
Citat: Nadalina poslato 17 Januar, 2011, 17:04
@ Zemunac
Da bi se neko razumeo u nesto, nije nuzno da on zavrsi 'skole' za to i to sto neko nije lekar, tj. nije diplomirao medicinu ne znaci da se ne razume u nesto u vezi sa medicinom. I, ne znaci da su lekari uvek u pravu. I, jos jedna bitna stvar- svi lekari znaju koliko su cigarete stetne, a vecina njih su pusaci. ;) Tako da, ta teorija otpada...

Posto sam zaludna i imam viska vremena, pored motora, moj hobi je i nutricionizam, pravilna ishrana i sve to... I, poprilicno sam edukovana u tom polju. Ne kazem da se ja licno pridrzavam svega toga, ali sebe smatram skoro pa kvalifikovanom da dajem savete u vezi sa tim.
Sve sto je Ivan napisao, ima smisla i vise je nego delotvorno.

A, sam termin hemija ima mali milion znacenja.... Hemija su i antibiotici koje pijemo kad se prehladimo i brufen je hemija i sve to je hemija.... Proteini su hemija, vitamini su hemija, sumece tablete su hemija, steroidi su hemija...
Ti pod terminom hemija verovatno mislis na steroide- i tu se slazem sa tobom... Ali, isto tako, svako ima pravo da radi sa svojim zivotom sta god zeli i savrseno me ne zanima da li neko veruje u neciju izjavu kao da je to sve i svja. Ako mi je nesto sumnjivo i ne verujem bas u to, ja cu lepo da se raspitam o tome- kako kod ljudi koji su merodavni, tako i na internetu, a tako i kod ljudi koji su to probali... I, da... Internet jeste zlo gde ima obilje i pogresnih informacija, ali isto tako- svako dovoljno razuman ce naci ono sto ga zanima.

Covek da bi uneo u organizam sve ono sto mu je potrebno bi trebao da jede kilograme i kilograme voca dnevno, kilograme mesa, mleka, jaja, zitarica... A, to je sve, jelte, nemoguce iz vise razloga- prvo, covek ne moze to da pojede a ni organizam ne moze to sve da prevari i sve ce to da se 'ostavi za kasnije varenje' do kog nece doci i sve to se lepo talozi kao salo...
Zato, Bog ziveo multivitamine- jedna tableta mi nadoknadi sve to... Da, to jeste hemija, hemija koju su lekari razvili kako bi nam omogucili da unosimo sve suplemente potrebne organizmu...
Zatim, whey i proteinski sejkovi i ta cudesa... Normalno je da svako ko iole ozbiljnije trenira to uzima jer organizam dozivljava dodatni 'stres' samim treninzima, a protein je ono sto mu je potrebno da bi misic rastao i da bi organizam se vratio u normalu... I sama planiram da pocnem da pijem neke sejkove kad pocnem da treniram ozbiljnije...
Onda, na red dolaze i sagorevaci masti iliti fat burner-i... Isto tako, funkcija njih je da pomognu organizmu kako bi sagoreo sve te godinama talozene masti. Znam, sad ce neko da kaze- nisu one dosle preko noci, pa ne mogu tako ni nestati. To je tacno, i potpuno se slazem sa tim, ali sto da se ne pomogne organizmu, kad je vec to izvodljivo- ako vec neko zeli brze rezultate... Naravno, i ovde postoje jaci i slabiji sagorevaci, postoje i oni koji imaju i sada vec nedozvoljene supstance.. Svaki covek ima pravo da izabere sta ce uzeti da koristi, ako uopste uzme nesto da koristi... Isto, ako neko ne ume da se lepo informise o necemu pre nego pocne sa tim, e pa onda sta da mu ja ili ti radimo...

a, ako mislite da je hemija losija od svega sto unosimo kao hranu u organizam- grdno se varate... Slave, rodjendani, proslave, teska hrana, masna hrana, rafinisani secer, svaki neizbalansirani obrok- sve je to ogroman shok za organizam i organizam se svakodnevno muci sa tim... a, niko, vidim, nema nista protiv slavskog ili svadbenog rucka gde se ljudi ozderu i kao: Uh, kako sam se lepo najeo. E, to je veci stres za organizam nego svi suplementi zajedno...
Mogu i o tome da vam napisem esej, ali to cu drugi put... da ne bude kako vas davim kao zmija zabu! ;D

EDIT: HoochieMan je bio brzi od mene... ili je samo njegov odgovor kraci... :D
Daj neku dijetu  ;D ;D [cheers]
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: balcan girl poslato 18 Novembar, 2011, 19:45
nja nja nja ko bre da mrsavi? Jeste li ludi?! Nema me trenutno ni 60kg, daj te nesto da se ugojim jer leprsam na mom motoru kao zastava breee
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: AndreyRR poslato 18 Novembar, 2011, 19:58
jesi li procitala ti naslov teme  ;D ;D ;D ;D
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: balcan girl poslato 18 Novembar, 2011, 20:22
jesam i to nije istina garantujem! Ne mogu da kontrolisem motor kad duva kosava :-P
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: AndreyRR poslato 18 Novembar, 2011, 20:47
ne moze niko,pa ni ti  ;D
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: balcan girl poslato 19 Novembar, 2011, 13:59
da, ali ostali ne sevaju po putu kao pijane sotke, bar su u stanju da se drze svoje trake, meni je i 4 trake malo :P
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: AndreyRR poslato 19 Novembar, 2011, 15:35
 [cheers]
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Bori¹a poslato 19 Novembar, 2011, 15:36
Citat: balcan girl poslato 19 Novembar, 2011, 13:59
da, ali ostali ne sevaju po putu kao pijane sotke, bar su u stanju da se drze svoje trake, meni je i 4 trake malo :P
Ја нисам био пијан а биле су две траке и нисам могао да обуздан кинеског змаја па сам прешао у другу траку и добио комби
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: goranvojska poslato 19 Novembar, 2011, 15:54
ti si onda laksi od irene.ako je ona 30kg koliko li si onda ti?
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: mkt poslato 19 Novembar, 2011, 16:07

Ја нисам био пијан а биле су две траке и нисам могао да обуздан кинеског змаја па сам прешао у другу траку и добио комби
[/quote]
zmaja nije ni bilo  ;D
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Popsy poslato 19 Novembar, 2011, 16:27
Citat: balcan girl poslato 19 Novembar, 2011, 13:59
da, ali ostali ne sevaju po putu kao pijane sotke, bar su u stanju da se drze svoje trake, meni je i 4 trake malo :P
opusti ruke na kormanu da smanjis uticaj vetra koji preko tela ide kroz ruke na korman...  ja sam imao problem sa mimoila¾enjem sa velikim kamionima i sa vetrom dok ovo nisam poèeo da praktikujem ;)
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: AndreyRR poslato 19 Novembar, 2011, 16:49
Ovako,ja imam nekih 90kg,opusten sam na motor uvek
jer ako si stegnut eto belaja.Kad su bili ovi ludi naleti vetra
idem auto putem zalegnem i kad osine bocni vetar tacno osetim po prednjem
tocku kako me gura,udarim kontru a ono jos gore,osecaj
kao da ti neko izmice tlo pod tockovima.Mislim da se protiv vetra
ne moze.
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Bori¹a poslato 19 Novembar, 2011, 16:52
Citat: mkt poslato 19 Novembar, 2011, 16:07

zmaja nije ni bilo  ;D

Није, само кинез
Него му ја тепам, онако из милоште
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Landser poslato 19 Novembar, 2011, 20:43
Sto se skidanja sala tice sve sto se nalazi u slobodnoj prodaji u radnjama je  [govance] , jedino kreatin i cist protein uz ekstremno kvalitetnu ishranu za koju 99% nas niti ima para niti vremena i volje......
A za masu je pravilo: ako  ne moras da stojis sedi ,ako nemoras da sedis lezi ,ako ne moras da budes budan spasvaj i jedi uvek i mnogo, to je bar lako...
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Bori¹a poslato 19 Novembar, 2011, 21:11
Citat: Landser poslato 19 Novembar, 2011, 20:43
Sto se skidanja sala tice sve sto se nalazi u slobodnoj prodaji u radnjama je  [govance] , jedino kreatin i cist protein uz ekstremno kvalitetnu ishranu za koju 99% nas niti ima para niti vremena i volje......
A za masu je pravilo: ako  ne moras da stojis sedi ,ako nemoras da sedis lezi ,ako ne moras da budes budan spasvaj i jedi uvek i mnogo, to je bar lako...

Да али за масноћу у салу
За мишићну масу неће моћи тако. . .
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: SSZGO poslato 19 Novembar, 2011, 22:12
to je "homer simpson" recept za masu
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: sibin poslato 19 Novembar, 2011, 22:25
iz mog iskustva dovoljan je jak trening uz pravilnu ishranu. ali imao sam priliku da probam i ovako nesto i rekao bih da nije lose. pozitvni efekti su sto ubije apetit i da motivaciju za kardio trening.
http://www.bestpricenutritiononline.com/product.php?productid=13826&cat=0&page=1&gclid=CNzRr6nDw6wCFcp65QodHxQdqg (http://www.bestpricenutritiononline.com/product.php?productid=13826&cat=0&page=1&gclid=CNzRr6nDw6wCFcp65QodHxQdqg)

Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Plazma Keks poslato 19 Novembar, 2011, 22:57
izbaci mek-shit i jedi umereno
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: dr32 poslato 19 Novembar, 2011, 23:30
 [watching]
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: balcan girl poslato 20 Novembar, 2011, 12:03
E jbg posao mi je takav da stojim minimum 10 sati dnevno, ne stizem da spavam i jedem kad stignem
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: MILJAN poslato 22 Novembar, 2011, 02:44
Citat: AndreyRR poslato 19 Novembar, 2011, 16:49
Ovako,ja imam nekih 90kg,opusten sam na motor uvek
jer ako si stegnut eto belaja.Kad su bili ovi ludi naleti vetra
idem auto putem zalegnem i kad osine bocni vetar tacno osetim po prednjem
tocku kako me gura,udarim kontru a ono jos gore,osecaj
kao da ti neko izmice tlo pod tockovima.Mislim da se protiv vetra
ne moze.
Ja sam 130 kg i u CG me je dva puta tako ¹ibao boèni vetar da me je jednom skroz ispravio u krivini..Posle smo vozili  drugom.... Skretao je upravljaè, ljuljao auta... Nisam stajao ali je bilo napeto ko' na WC ¹olji...
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: UFF poslato 30 Novembar, 2011, 00:22
sszgo-va devojka :D

http://do-while.com/img/fun/weird-people-asia-vs-us/weird-people-asia-vs-us10.jpg (http://do-while.com/img/fun/weird-people-asia-vs-us/weird-people-asia-vs-us10.jpg)
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: jerej poslato 30 Novembar, 2011, 01:32
Meni je najlakse da probusim kasiku. Nije mi jasno kako viljusku da probusim, to me ubi...  [ludak]
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: SSZGO poslato 07 Decembar, 2011, 14:58
evo da nastavimo temu posto sam ja sad aktivno na skidanju masti, mala pomoc ostalima


Pileci file, nordijski hleb, ela sir, ela jogurt, krastavci, kupus, voda... Ipak bolje nego palacinka..

http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/374699_2345742438272_1091351230_32051027_967921811_n.jpg (http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/374699_2345742438272_1091351230_32051027_967921811_n.jpg)


primer Ishrane za skidanje masti za aktivne osobe...
Za devojke 60% od ovih vrednosti...
http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/389813_2343159933711_1091351230_32049918_1761856659_n.jpg (http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/389813_2343159933711_1091351230_32049918_1761856659_n.jpg)

Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: UFF poslato 07 Decembar, 2011, 15:15
ma ja bez dve flajke ovoga ne idem na spavanje jel pomaze to u skidanju masti dok zavaljen u fotelji gledam film?

http://cdn.gunaxin.com/wp-content/uploads/2010/07/beers_of-the-world1.jpg (http://cdn.gunaxin.com/wp-content/uploads/2010/07/beers_of-the-world1.jpg)
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: SSZGO poslato 07 Decembar, 2011, 17:41
jos jedan primer obroka

http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/374326_2346346693378_1091351230_32051168_658890982_n.jpg (http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/374326_2346346693378_1091351230_32051168_658890982_n.jpg)

Pileci file, kad se pece staviti na papir da se ocedi. Tunjevina, kupus, krastavci, sargarepa, balans jogurt, nesto malo kikirikija i oraha, jabuka...
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: AndreyRR poslato 07 Decembar, 2011, 17:43
pa bolje ti da file ispeces u rerni bez masti
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: SSZGO poslato 07 Decembar, 2011, 18:23
Citat: AndreyRR poslato 07 Decembar, 2011, 17:43
pa bolje ti da file ispeces u rerni bez masti

to je opcija, ali ne svidja mi se ukus...
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: UFF poslato 07 Decembar, 2011, 18:25
iscedi se nesto ali ipak pojedes ono sto je upilo
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: SSZGO poslato 07 Decembar, 2011, 18:38
Citat: UFF poslato 07 Decembar, 2011, 18:25
iscedi se nesto ali ipak pojedes ono sto je upilo

meso ne upija ulje

ali na povrsini moze da ostane, radi se o malim kolicinama, 10tak grama masti odokativno, tako da se ne treba previse cimati ako vise volite przeno nego peceno/kuvano
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: SSZGO poslato 31 Januar, 2012, 01:52
ljudi zima je , jel trenira neko?

evo opake ekipe iz 011 gym, neki furaju masu neki su zgoljavi...

http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/421385_2653334527882_1091351230_32170926_1186498992_n.jpg (http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/421385_2653334527882_1091351230_32170926_1186498992_n.jpg)
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: jerej poslato 01 Februar, 2012, 00:45
meni ce sedamnaestog februara biti tri meseca kako vezbam. kad sam kupovao gladijator, svi ovde su mi rekli da cu raditi malo i da cu bataliti, a ja sam evo uporan i necu prekidati u skorije vreme..
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Pop poslato 01 Februar, 2012, 01:16
Valjalo bi krenuti sa pripremama za leto...
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: SSZGO poslato 01 Februar, 2012, 01:32
Citat: jerej poslato 01 Februar, 2012, 00:45
meni ce sedamnaestog februara biti tri meseca kako vezbam. kad sam kupovao gladijator, svi ovde su mi rekli da cu raditi malo i da cu bataliti, a ja sam evo uporan i necu prekidati u skorije vreme..

odlicno

meni je sad 96 meseci :)
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: losmi poslato 01 Februar, 2012, 15:07
aj baci neki program treninga ako te ne mrzi,al za nas normalne,ne za profi :)
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: SSZGO poslato 01 Februar, 2012, 16:57
to sve vec postoji napisano je 50 puta, imate vise primera na ovom sajtu:

http://forum.teretana.net (http://forum.teretana.net)

pocetnici obratite najvise paznje na deo ISHRANA i deo TRENINZI
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: velja poslato 01 Februar, 2012, 17:03
Citat: SSZGO poslato 01 Februar, 2012, 01:32
Citat: jerej poslato 01 Februar, 2012, 00:45
meni ce sedamnaestog februara biti tri meseca kako vezbam. kad sam kupovao gladijator, svi ovde su mi rekli da cu raditi malo i da cu bataliti, a ja sam evo uporan i necu prekidati u skorije vreme..

odlicno

meni je sad 96 meseci :)

Ja ve¾bam 1024 meseca.
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: SSZGO poslato 01 Februar, 2012, 17:04
Citat: velja poslato 01 Februar, 2012, 17:03
Citat: SSZGO poslato 01 Februar, 2012, 01:32
Citat: jerej poslato 01 Februar, 2012, 00:45
meni ce sedamnaestog februara biti tri meseca kako vezbam. kad sam kupovao gladijator, svi ovde su mi rekli da cu raditi malo i da cu bataliti, a ja sam evo uporan i necu prekidati u skorije vreme..

odlicno

meni je sad 96 meseci :)

Ja ve¾bam 1024 meseca.

a sta ti je cudno kod ovoga, to je 8 godina
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: velja poslato 01 Februar, 2012, 17:07
Opusti se. Zezam te za koriscenje racunara 50 godina. Mislio sam da se shalimo i to.
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: SSZGO poslato 01 Februar, 2012, 19:58
Citat: velja poslato 01 Februar, 2012, 17:07
Opusti se. Zezam te za koriscenje racunara 50 godina. Mislio sam da se shalimo i to.

de se ja toga secam, pamtim ko zlatna ribica, do 3 minuta...
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Major poslato 01 Februar, 2012, 20:20
Citat: SSZGO poslato 07 Decembar, 2011, 17:41
jos jedan primer obroka

http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/374326_2346346693378_1091351230_32051168_658890982_n.jpg (http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/374326_2346346693378_1091351230_32051168_658890982_n.jpg)

Pileci file, kad se pece staviti na papir da se ocedi. Tunjevina, kupus, krastavci, sargarepa, balans jogurt, nesto malo kikirikija i oraha, jabuka...

Casa jogurta ili ceo litar popijes?
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: SSZGO poslato 01 Februar, 2012, 20:44
u tom jelovniku (skidanje masti) ceo litar ali za jedan dan...

post iznad imas kompletan jelovnik

http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/389813_2343159933711_1091351230_32049918_1761856659_n.jpg (http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/389813_2343159933711_1091351230_32049918_1761856659_n.jpg)
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Major poslato 01 Februar, 2012, 21:02
Litar jogurta ode svaki dan to nije problem :D
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: UFF poslato 01 Februar, 2012, 21:26
da ali uz litar jogurta treba da pojedes i
800grama mesa, pola kile sargarepe, 5 jaja i 200gr sira :D
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Major poslato 01 Februar, 2012, 22:29
To je za ceo dan.
5 jaja lagano - za dorucak mogu lagano da pojedem toliko ako ne i vise, 200 gr sira po 50 gr 4 puta nije nesto, jedino mislim da mesa 800gr ne bih mogao.
600gr max
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: SSZGO poslato 02 Februar, 2012, 01:52
nije to sir to je ELA SIR

sir bez masti i bez secera, na oko lici na blato, ukusom je tu negde :)


nemoj da jedes hleb pa da vidis kako ces da pojedes ne 800 nego kilo ipo mesa, dok trepnes...
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Major poslato 02 Februar, 2012, 09:04
Pa kako meso bez hleba :D

Znam probao sam taj Ela sir i vise nikad, stvarno ko gips :D
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: SSZGO poslato 02 Februar, 2012, 10:52
Citat: MajorSoul poslato 02 Februar, 2012, 09:04
Pa kako meso bez hleba :D

Znam probao sam taj Ela sir i vise nikad, stvarno ko gips :D

takav stav ne zavrsava posao

ili ces da jedes sta volis i zaboravi sve, ili ces da jedes sta treba i da imas rezultate...

razliku vidi na nasoj prethodnoj slici u temi, ovi momci treniraju 5 godina, ali svaki dan jedu pljeskavice i palacinke...
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: easy poslato 02 Februar, 2012, 11:14
jel mogu da te opeglaju 1 na 1 ?
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Major poslato 02 Februar, 2012, 11:29
Citat: SSZGO poslato 02 Februar, 2012, 10:52
Citat: MajorSoul poslato 02 Februar, 2012, 09:04
Pa kako meso bez hleba :D

Znam probao sam taj Ela sir i vise nikad, stvarno ko gips :D

takav stav ne zavrsava posao

ili ces da jedes sta volis i zaboravi sve, ili ces da jedes sta treba i da imas rezultate...

razliku vidi na nasoj prethodnoj slici u temi, ovi momci treniraju 5 godina, ali svaki dan jedu pljeskavice i palacinke...


Salim se! Znam da je veoma bitno sta unosis da bi postigao rezultate.
Veoma slicno se ia hranim osim sto Ela sir ne mogu da jedem :D
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: SSZGO poslato 02 Februar, 2012, 11:44
Citat: easy poslato 02 Februar, 2012, 11:14
jel mogu da te opeglaju 1 na 1 ?

ne igram basket...
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Bori¹a poslato 02 Februar, 2012, 11:54
Meni onaj levi izgleda do jaja
Kad bih ja bio onakav... ;D
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: easy poslato 02 Februar, 2012, 12:07
Citat: SSZGO poslato 02 Februar, 2012, 11:44
Citat: easy poslato 02 Februar, 2012, 11:14
jel mogu da te opeglaju 1 na 1 ?

ne igram basket...

ok, pojednostavicu:
da li ova dva lika mogu da igraju basket 1 na 1 koristeci tebe umesto basketare?
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Bori¹a poslato 02 Februar, 2012, 12:39
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/426694_10150639268947953_157409157952_10944435_1530825564_n.jpg (http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/426694_10150639268947953_157409157952_10944435_1530825564_n.jpg)

Ma ovaj je najbolji ;D
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: SSZGO poslato 02 Februar, 2012, 13:51
Citat: easy poslato 02 Februar, 2012, 12:07
Citat: SSZGO poslato 02 Februar, 2012, 11:44
Citat: easy poslato 02 Februar, 2012, 11:14
jel mogu da te opeglaju 1 na 1 ?

ne igram basket...


ok, pojednostavicu:
da li ova dva lika mogu da igraju basket 1 na 1 koristeci tebe umesto basketare?

ne verujem, radio sam ultimate fight 3 godine...
odlicna stvar za kondiciju i donekle rast...

najverovatnije, oni, kao i ti mogu samo da mi se napasu muda...

svrati, imamo salu sa strunjacama u teretani, mozes da proveris odmah dal cu da otresem pod tobom, ili bilo kim drugim kad smo vec kod toga...#borisa

opet ti stavljas sranja u svaku temu...
sledeci ban ti je 30 dana
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: easy poslato 02 Februar, 2012, 14:39
dobro je majstore, drago mi je, popij jogurt, dishi...
naravno da bi mogao da mene olomis cistim egom, misice da ne pominjem

interesovalo me je ko je od vas na slici zaista snaznijiNaslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Kengur poslato 02 Februar, 2012, 15:01
Nemam mnogo da kazem na ovu temu, ali...

SSZGO-u i svim tim momcima koji mogu da jedu ''sranja'' i da budu disciplinovani u smislu treninga SVAKA CAST!
Ja licno ne mogu da se odreknem hrane... Mogu da korigujem, ali da ne odem u mek i omlatim 6 cizburgera veliku koku, i sladoled sa karamelom ne mogu... Ne mogu da prodjem pored Stepinog Vajata i ne pojedem punjenu ili obicnu sa pohovanim kackavaljem...

Tako da skidam kapu kad neko ima toliko volje... Svaka cast... Nije mi problem da treniram, aktivno sam se bavio sportom 8/9 godina, i onda sam ugasio sve totalno odjednom...
Srednja, alkohol, drustvo, provod... Klasicne gluposti...

Sad sam se kao opet aktivirao, igramo nedeljno par termina basket (5na5) i fudbal... Trazim zrtvu da uplatim teretanu ali nikako kilavljenje tegovima, neki lagani program, traka za trcanje dok je hladno napolu... Da vratim malo kondiciju, nekada sam imao po 3 treninga dnevno, ustajao u 6 na jutarnji futing... Sad ne mogu da se pomerim...

Ali hrane se ne odricem, to tek kad napunim neke godine i kad budem morao, do tad nista... Jedino cega hocu da se odreknem su cigare, tj da smanjim na pola pakle dnevno... To ce biti uspeh...
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: ranko poslato 02 Februar, 2012, 15:38
Citat: SSZGO poslato 01 Februar, 2012, 20:44
u tom jelovniku (skidanje masti) ceo litar ali za jedan dan...

post iznad imas kompletan jelovnik

http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/389813_2343159933711_1091351230_32049918_1761856659_n.jpg (http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/389813_2343159933711_1091351230_32049918_1761856659_n.jpg)

ivan pitanje... da li moze da se umanji ili izbaci nesto od ovoga a ubaci neki cistiji protein ( poznatije marke 90% isolat  ) ?

off topic... nesto gledam i cini mi se da je cena grama proteina ( 90% isolat ) niza od cene grama proteina kada dolazi iz mesa ( kupujes pilecinu u maxiju ) ?
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: SSZGO poslato 02 Februar, 2012, 16:38
Citat: easy poslato 02 Februar, 2012, 14:39
dobro je majstore, drago mi je, popij jogurt, dishi...
naravno da bi mogao da mene olomis cistim egom, misice da ne pominjem

interesovalo me je ko je od vas na slici zaista snaznijidelovalo je kao prozivka...

sto se tice snageja imam 100 kg i niski nivo masti

oni imaju 125 kg i jako visok nivo masti

kada bi se spustili na moj procenat masti, ostane im 85-88 kg odokativno

a snaga je jednostavna matematika, veca povrsina/misicna masa u kg = vise snage
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: SSZGO poslato 02 Februar, 2012, 16:41
Citat: ranko poslato 02 Februar, 2012, 15:38
Citat: SSZGO poslato 01 Februar, 2012, 20:44
u tom jelovniku (skidanje masti) ceo litar ali za jedan dan...

post iznad imas kompletan jelovnik

http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/389813_2343159933711_1091351230_32049918_1761856659_n.jpg (http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/389813_2343159933711_1091351230_32049918_1761856659_n.jpg)

ivan pitanje... da li moze da se umanji ili izbaci nesto od ovoga a ubaci neki cistiji protein ( poznatije marke 90% isolat  ) ?

off topic... nesto gledam i cini mi se da je cena grama proteina ( 90% isolat ) niza od cene grama proteina kada dolazi iz mesa ( kupujes pilecinu u maxiju ) ?


cena izolata je skoro pa duplo skuplja u odnosu na meso... kupi u matijevicu mnogo je povoljnije...

sam kvalitet prave hrane je daleko visi u odnosu napraskove, da ne idem u to da nikad ne znas sta ima u tom prasku

tako da ja praskove ne koristim uopste


to je vise za nekog ko nema vremena da jede....
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: ranko poslato 02 Februar, 2012, 17:14
hvala ivan... generalno sam znao taj deo... prosto ima jos milion bitnih stvari u mesu koje su takodje potrebne organizmu...

meni se jedino cinilo da sam sa 60 grama 90% isolata dnevno uz regularnu ishranu mnogo dobro napredovao...

trenirao sam 4x nedeljno... trening 45 minuta ( ne racunam traku )... 2 serije svaka grupa misica ( osim nogu ) 60-80% snage ... 12 ponavljanja...
svake 2 nedelje povecavao za po jednu seriju... dok nisam dosao do 6 serija...
to mi je bilo za pocetak...
onda sam podelio po grupama misica...jedan dan bidza,  ledja i podlaktaje, drugi rame,tridza i pluca... isto 4x nedeljno...

ono sto sam primetio ( dugo sam trenirao kao klinac ko manijak bez rezultata ) jeste da ako hoces da rastes moras da jedes pametno i da vezbas MALO ( tj dovoljno... i u pocetku u teretani znaci prvih dinu dve )

a ako hoces da izgledas do jaja moras da vezbas ko manijak i da se hranis tako ko ti :)

ps. i cesto tudji program ne daje rezultate! mora da se gilja pa da se dodje do onog koji odgovara...

pps. raskenjao sam se ...
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: SSZGO poslato 02 Februar, 2012, 17:26
dobar program svakome daje rezultate... svi ljudi su isti, da nisu, bili bi druga vrsta...
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Major poslato 02 Februar, 2012, 17:39
Postavicu sutra svoj program, mrzi me da ga cukam, a imam ga na poslu u docu pa da vidim jel je tebi ok.
Meni je sad primarno da dobijem malo misicne mase, vrtim se oko 85kg i nikako da dobijem vise. Jedem redovno, ne preskacem obroke..
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: SSZGO poslato 02 Februar, 2012, 17:57
Citat: MajorSoul poslato 02 Februar, 2012, 17:39
Postavicu sutra svoj program, mrzi me da ga cukam, a imam ga na poslu u docu pa da vidim jel je tebi ok.
Meni je sad primarno da dobijem malo misicne mase, vrtim se oko 85kg i nikako da dobijem vise. Jedem redovno, ne preskacem obroke..


ako jedes kako treba ond ati je slab trening

program nema nikakve veze sa tim,  INTENZITET ima

laicki receno, treba da se odvalis

ako je i to u redu, onda

uradi analize krvi

izmeri testosteron, slobodni testosteron, estrogen i progesteron...
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: goranvojska poslato 02 Februar, 2012, 22:09
Citat: SSZGO poslato 02 Februar, 2012, 17:57
Citat: MajorSoul poslato 02 Februar, 2012, 17:39
Postavicu sutra svoj program, mrzi me da ga cukam, a imam ga na poslu u docu pa da vidim jel je tebi ok.
Meni je sad primarno da dobijem malo misicne mase, vrtim se oko 85kg i nikako da dobijem vise. Jedem redovno, ne preskacem obroke..


ako jedes kako treba ond ati je slab trening

program nema nikakve veze sa tim,  INTENZITET ima

laicki receno, treba da se odvalis

ako je i to u redu, onda

uradi analize krvi

izmeri testosteron, slobodni testosteron, estrogen i progesteron...
...........i obidji ginekologa,preventivno.
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Major poslato 02 Februar, 2012, 22:20
Naravno!  :-*

Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Bori¹a poslato 03 Februar, 2012, 01:34
Ja krenuo danas u teretanu ;D
Isao sa drugarom da vidim kako je i sta je, posto nikad nisam bio
Od ponedeljka polazim punom parom da i ja jebem tuzne cice i osmeh vracam im na lice ;D
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Kanarinac poslato 03 Februar, 2012, 02:22
Na zalost teretana ti tu nece mnogo pomoci...
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: RRa¹ko poslato 03 Februar, 2012, 02:28
evo ga moj program  [rofl] al za sad radim odvojeno ;D

http://i.imgur.com/cDqQZ.gif (http://i.imgur.com/cDqQZ.gif)
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Gašpar poslato 03 Februar, 2012, 02:32
Hahahha.... Da li ce na vreme da spusti teg ili ce teg da mu zavrsi na grudima?  ;D
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: RRa¹ko poslato 03 Februar, 2012, 02:43
gledaj jos malo, pred kraj klipa ce da prikazu  [rofl]
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Plazma Keks poslato 03 Februar, 2012, 02:49
Citat: Kanarinac poslato 03 Februar, 2012, 02:22
Na zalost teretana ti tu nece mnogo pomoci...
da, mozes da zavrsis kao:
http://images.wikia.com/mugen/images/1/13/JohnnyBravo19.gif (http://images.wikia.com/mugen/images/1/13/JohnnyBravo19.gif)
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Gašpar poslato 03 Februar, 2012, 03:00
Citat: RRa¹ko poslato 03 Februar, 2012, 02:43
gledaj jos malo, pred kraj klipa ce da prikazu  [rofl]

Spava mi se, ne mogu sad da gledam. Hoce li se uzeti na kraju?  ;D
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: RRa¹ko poslato 03 Februar, 2012, 03:16
necu otkrivam, mozda ce jos neko da gleda klip ;D
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Major poslato 03 Februar, 2012, 08:46
Ovaj trening radim trenutno:

Dan I  - Grudi Ramena
Benc Pres – 5 serija po 15, 10, 8, 6, 6 ponavljanja
Kosi benc  pres – 3 serije po 10, 8, 6 ponavljanja
Ravno razvlacenje – 2 super serije sa tri razlicite kila¾e bez pauze izmedju
Propadanja – 1 serija maksimum do otkaza
Ramena - Sedeci potisak iza glave – 5 serija po 15, 10, 8, 6, 6 ponavljanja
Letenje sa bucicama – 2 super serije sa 3 razlicite kila¾e bez pauze izmedju
Vucenje do brade – 2 serije po 12 – 14 ponavljanja

Dan II – Ledja
Ekstenzija – 3 serije po 12 ponavljanja
Mrtvo dizanje – 5 serija po 15, 10, 8, 6, 6 ponavljanja
Veslanje u pretklonu - 3 serije po 10, 8, 6 ponavljanja
Vucenje na Lat ma¹ini - 2 super serije sa tri razlicite kila¾e bez pauze izmedju
Ruke  - Stojeci biceps sa EZ ¹ipkom u super seriji sa triceps potiskom sa cela bez pauze 3-4 kruga po 8-12 ponavljanja
Biceps na skot klupi u super seriji sa triceps potiskom iza glave – 2 super serije bez pauze
Koncentracioni – bez pauze desnom pa levom 2 serije po 15 ponavljanja
Triceps potisak na lat ma¹ini – 2 super serije sa 3 razlicite kila¾e
Dan III - Noge
Leg ekstenzija – ©utiranje, tri super serije sa tri razlicite kila¾e
Cucnjevi - 5 serija po 15, 10, 8, 6, 6 ponavljanja
Leg pres - 2 super serije sa tri razlicite kila¾e bez pauze izmedju
Iskorak – 2 serije po 10 ponavljanja
Leg kurl - 3 super serije sa tri razlicite kila¾e
Istezanje – 2 serije po 10-15 ponavljanja
List stojeci - 3 super serije sa tri razlicite kila¾e
List sedeci - 2 super serije sa tri razlièite kila¾e

Posle svakog treninga obavezno odraditi stomak:
Rimska klupa – 20 – 30 ponavljanja
Kontrakcije – 20 – 30 ponavljanja
Podizanje nogu na klupi  - 20 – 30 ponavljanja
Podizanje nogu na razboju – 20 – 30 ponavljanja.

Pauze izmedju serija 30-50 sekundi.Izmedju vezbi do 9o sek.

Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: SSZGO poslato 03 Februar, 2012, 09:38
prekratke pauze , znaci da foliras sa izvodjenjem
30-50 sekundi  je premalo, ja radim od 1-3 minuta pauze zavisno od vezbe
teza vezba = veca pauza

ili mozda ne meris tacno vreme, ponesi stopericu pa ces da vidis da 30 sekundi prodje dok ustanes sa klupe

ovaj broj ponavljanja ja ne radim, nema potrebe da brojis, jednostavno radi svaku seriju do otkaza
trening se zavrsava onda kada vise ne mozes da drzis tegove u ruci

primer, ja pocnem benc 10 x 120 a posle pola sata ne mogu da uradim  2 puta, to znaci da je ta partija odradjena i prelazis ili na drugu partiju ako ih radis dve, ili je kraj treninga ako radis masu
ako radis definiciju, onda je cilj potrosnja kalorija ja tada radim kruzni trening, sve grupe svaki dan...

nema potrebe da radis stomak svaki trening, dovoljno je jednom nedeljno sa opterecenjem naravno
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Major poslato 03 Februar, 2012, 09:48
Znaci program je ok, samo duze pauze, a realno duze pauze i pravim kad radim teze vezbe. Stomak radi svaki drugi dan, jer ako pocnem da ga radim jednom nedeljno necu ga ni raditi. Ovako jednom nedeljno ga isforsiram maksimalno, a ovih ostalih dana samo lagano. Naravno opterecenje stoji ;)
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: UFF poslato 03 Februar, 2012, 10:07
Koliko ja znam trbusnjaci se oporavljaju brze od bilo kojih misica u organizmu pa ih treba raditi svaki dan
i to do otkaza

@ gasa   nije problem ako zavrsi na grudima, mala je tezina, problem je ako je uvati za sise pa mu se odkotrlja na vrat :D
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Major poslato 03 Februar, 2012, 10:08
Realno ne treba ni preterivati.
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Bori¹a poslato 03 Februar, 2012, 11:58
@RRasko
Meni trebalo 5 minuta da provalim da ovaj dize teg ;D

Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Gavrolini poslato 04 Februar, 2012, 16:10
pauze od 30sec pa i minut su nerealne...ako povecavas tezine izmedju serija a po ponavljanjima bih rekao da da, onda za to vreme nemozes ni tegove na sipku da napukjes. Postoji trening sa mali pauzama to jest bez pauza i napravio ga je pokojni Mike Mentzer. Na snimku momak kojeg on trenira kaze da mu je posle treninga trebalo 8 danas da totalno oporavi za sledeci trening. Trenig je jako kratak,ali izuzetno tezak, poenta je u jako sporom izvodjenju vezbi ,4 sec u dianju i 4 sec u spustanju.Ja sam nesto kratko pokusao ovako da vezbam i dobro je jer se stedi vreme provedeno u teretani ali da se ne lazemo nisam bio odusevljen rezultatima mada je tesko sve ispostovati po programo.Ostatak pogledajte ovde.....
HIT,Mike Mentzer,delts,biceps,triceps training,part (1) (http://www.youtube.com/watch?v=ZvhS8D1A0uA#)
HIT,Mike Mentzer,delts,biceps,triceps training,part (2) (http://www.youtube.com/watch?v=O_wneCJjH2Y#)
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: SSZGO poslato 04 Februar, 2012, 19:05
Citat: UFF poslato 03 Februar, 2012, 10:07
Koliko ja znam trbusnjaci se oporavljaju brze od bilo kojih misica u organizmu pa ih treba raditi svaki dan
i to do otkaza


ne

to misljenje mozda vlada jer niko ne radi sa opterecenjem a vecina i radi totalno nepravilno
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: UFF poslato 04 Februar, 2012, 19:17
Pa sta ce ti opterecenje na trbusnjacima?
Njih valjda treba samo da izdefinises a ne da radis masu pa onda dobijes dosta vecu masu na trbusnjacima i kasnije ti je vrlo mali sloj sala preko njih dovoljan da izgledas kao stoka debela
Da ne pricamo o tome da vecina bildera imaju prosirene kosti i prosiren grudni kos (dal od pullover-a ili cega vec) pa vec izgledaju ko da imaju ogromnu stomacinu i male grudi
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: SSZGO poslato 04 Februar, 2012, 19:24
trebas da imas sto vecu masu stomacnih misica onda izgledaju duboko, uglavnom sto vise misicno imas, teze ti je da se nagojis...

profiji imaju ogroman stomak jer koriste velike kolicine hormona rasta,  od cega rastu unutrasnji organi...
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: UFF poslato 04 Februar, 2012, 19:41
 :o to za unutrasnje organe nisam znao

nemam pojma kako da objasnim ali sam i kod sebe primetio da mi se prosirio grudni kos dok sam vezbao verovatno zbog pull-over-a pa sam tu vezbu izbacio

http://3.bp.blogspot.com/_HbaApmpa-Po/So-GreGEHdI/AAAAAAAABjY/g_lVhuzHTsc/s400/one.jpg (http://3.bp.blogspot.com/_HbaApmpa-Po/So-GreGEHdI/AAAAAAAABjY/g_lVhuzHTsc/s400/one.jpg)

kad sam rekao prosirio grudni kos toliko da izgleda kao da imas veci stomak nego grudi mislio sam kao najistureniju tacku, ne mora da znaci da si debeo ili da stvarno imas stomak ali kad obices majicu to tako izgleda jer ti se grudi ne vide (masa na trbusnjacima to jos poveca)
evo primera:

http://www.wannabebig.com/wp-content/themes/mimboPro_single/images/article_images/interviews/darden3_small.jpg (http://www.wannabebig.com/wp-content/themes/mimboPro_single/images/article_images/interviews/darden3_small.jpg)

http://i143.photobucket.com/albums/r136/Romulus32/Rib-Cage_guy2.jpg (http://i143.photobucket.com/albums/r136/Romulus32/Rib-Cage_guy2.jpg)

evo dole poredjenja (verovatno musko i zensko ali da se vidi poenta)

http://users.sa.chariot.net.au/~posture/PageMill_Resources%20web%20page%201/FunnelRibs.gif (http://users.sa.chariot.net.au/~posture/PageMill_Resources%20web%20page%201/FunnelRibs.gif)

http://www.donsmaps.com/images4/neanderthalsapiens.jpg (http://www.donsmaps.com/images4/neanderthalsapiens.jpg)
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: skijash poslato 04 Februar, 2012, 20:00
Kakva je bre ovo nakaza? :)
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: SSZGO poslato 04 Februar, 2012, 21:38
ovo ti je na slici neki mutant :)
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: UFF poslato 04 Februar, 2012, 21:40
pa vidis da je udahnuo, uvukao stomal i jos ga rukama pribio uz kicmu
ne radi se o tome vec sto su mu rebra isturenija od grudi
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: PRINC poslato 05 Februar, 2012, 00:32
puli-over prosiruje grudni kos!?!? SJAJNO :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Plazma Keks poslato 05 Februar, 2012, 00:36
a sta treba da se radi da se prosire ramena i ledja? ja treniram plivanje vec 5-6 godina i samo su se nesto malo prosirila
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Bori¹a poslato 05 Februar, 2012, 00:46
Devojka bambi, devojka ;D
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Gavrolini poslato 05 Februar, 2012, 05:00
Citat: Plazma Keks poslato 05 Februar, 2012, 00:36
a sta treba da se radi da se prosire ramena i ledja? ja treniram plivanje vec 5-6 godina i samo su se nesto malo prosirila
kajak
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: SSZGO poslato 05 Februar, 2012, 10:05
Citat: Plazma Keks poslato 05 Februar, 2012, 00:36
a sta treba da se radi da se prosire ramena i ledja? ja treniram plivanje vec 5-6 godina i samo su se nesto malo prosirila

da jedes za "masu" i da povecas opteresenje kojima radis ledja i ramena...
plivanje je sport gde je slabo opterecenje, i rasporedjuje se na veliki deo tela...

trebas da radis npr veslanje ili zgibove
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Plazma Keks poslato 05 Februar, 2012, 11:16
ok. hvala
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Boki poslato 05 Februar, 2012, 12:23
SSZGO jesi sam napravio tabelu za ishranu ili imaju vec neki sabloni na netu ?

Moje iskustvo je da bez savrsene dijete nema savrsenih rezultata i trbusnjaka(RAVNOG STOMAKA - MERILO PRAVILNOG TRENINGA), a i mnogo mi je vaznije sopstveno zdravlje nego palacinke i pljeskavice

Dosta Vas pita za masu, ja imam bas brz metabolizam, ali sam skoro poceo da radim vezbe samo sa slobodnim tegovima u trajanju 30 minuta efektivnog rada, nikakvi trenazeri (POSEBNO MRTVO DIZANJE) i jako sam zadovoljan.
Uglavnom ne treba samo stomak raditi svaki dan, po meni bitnije su korektivne vezbe za donja ledja i donji stomak, pogotovo ako neko sedi na poslu ili vec ima problema sa ledjima kao sto sam ja imao, a ujedno radite i stomak

O istezanju da ne pricam ...

P.S. Naravno dve najvaznije stvari pored visokoproteinske ishrane, INTEZITET i KONTINUITET
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Boki poslato 05 Februar, 2012, 12:34
Citat: Plazma Keks poslato 05 Februar, 2012, 00:36
a sta treba da se radi da se prosire ramena i ledja? ja treniram plivanje vec 5-6 godina i samo su se nesto malo prosirila

I ja se cimao oko toga...
©irinu ramena defini¹e ¹irina skeleta tj kostiju i posle zavr¹enog rasta to je to, ne mo¾e¹ ih vi¹e pro¹iriti,
ali ako radi¹ ve¾be za ramena dobiæe¹ takozvanu kuglu na mestu gde ti se nalazi rame kao ¹to sam ja dobio(kakvo objasnjenje, nov sam u bodibildingu haha )
i vremenom izgledaæe¹ dosta ¹ire nego kad ne ve¾ba¹ i ¹ta god obuèe¹ stajaæe ti mnogo bolje

Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: SSZGO poslato 05 Februar, 2012, 12:39
Citat: Boki poslato 05 Februar, 2012, 12:34
Citat: Plazma Keks poslato 05 Februar, 2012, 00:36
a sta treba da se radi da se prosire ramena i ledja? ja treniram plivanje vec 5-6 godina i samo su se nesto malo prosirila

I ja se cimao oko toga...
©irinu ramena defini¹e ¹irina skeleta tj kostiju i posle zavr¹enog rasta to je to, ne mo¾e¹ ih vi¹e pro¹iriti,
ali ako radi¹ ve¾be za ramena dobiæe¹ takozvanu kuglu na mestu gde ti se nalazi rame kao ¹to sam ja dobio(kakvo objasnjenje, nov sam u bodibildingu haha )
i vremenom izgledaæe¹ dosta ¹ire nego kad ne ve¾ba¹ i ¹ta god obuèe¹ stajaæe ti mnogo boljenaravno da mozes da prosiris ledja i ramena vezbama i nakon prestanka rasta "u visinu"
ja sam poceo da treniram u 22goj godini
klik za sliku (http://xideout.com/files/transf.jpg) mozes da vidis razliku u ramenima posle par godina
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Boki poslato 05 Februar, 2012, 13:44
Nije to bas tako
Ti si bio bas zapusten pa je doslo do ogromne transformacije

Ako decko trenira plivanje godinama, a znamo da je plivanje zasluzno za siroka ramena i velika ledja, nece mu drasticno pomoci teretana kao tebi

Ali u svakom slucaju ledja moze da napreduje bas dosta sa tegovima, a i letenje za srednje rame se pokazalo kao vezba koja najvise daje utisak sirih ramena
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: SSZGO poslato 05 Februar, 2012, 13:53
Citat: Boki poslato 05 Februar, 2012, 13:44
Nije to bas tako
Ti si bio bas zapusten pa je doslo do ogromne transformacije

Ako decko trenira plivanje godinama, a znamo da je plivanje zasluzno za siroka ramena i velika ledja, nece mu drasticno pomoci teretana kao tebi

Ali u svakom slucaju ledja moze da napreduje bas dosta sa tegovima, a i letenje za srednje rame se pokazalo kao vezba koja najvise daje utisak sirih ramena


pa plivanje bas i nije zasluzno za ramena i ledja...

vec sam napisao, preslabo opterecenje rasporedjeno na previse misicnih grupa, a i mora da se adekvatno hrani za rast...


isto kao trcanje za noge, mozes nesto da uradis ali za veci napredak mora sa opterecenjem da radi...
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: UFF poslato 05 Februar, 2012, 14:01
A objasni coveku kako misic raste kad bildujes a kako kad plivas

kod plivaca se celija razmnozava tj deli a kod bildera siri tj samo povecava pa plivac ima jaci misic od bildera ako im je presek/povrsina tog misica ista
istina ili zabluda?
mythbusters
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: ra$a poslato 05 Februar, 2012, 15:19
ja sam skoro batalio teretanu, ne mogu da se organizujem da ispo¹tujem sve kako treba a i zasitio sam se pa sam pre¹ao na zgibove sklekove propadanja èuènjeve i trbu¹njake za sad je ok. naravno ne oèekujem nikakav rast i preterani napredak ali se oseæam malo bolje nego kad sam radio sa tegovima. videæemo...
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Plazma Keks poslato 05 Februar, 2012, 15:57
@ szzgoogog

to sto ti meni je prikazujes je nesto ekstremno, ja zelim samo malo, kao recimo ovako:
http://www.dodirnime.com/sport/wp-content/uploads/2011/07/michael-phelps.jpg (http://www.dodirnime.com/sport/wp-content/uploads/2011/07/michael-phelps.jpg)

doduse, ne mozes da kazes da nema malo opterecenja jer kad znas tehniku i zapnes i sve snage, osetices otpor vode na svakom delu tela. za takvo plivnanje na duze staze moras imati dobru kondiciju, pluca srce itd
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Boki poslato 05 Februar, 2012, 16:22
Citat: UFF poslato 05 Februar, 2012, 14:01
A objasni coveku kako misic raste kad bildujes a kako kad plivas

kod plivaca se celija razmnozava tj deli a kod bildera siri tj samo povecava pa plivac ima jaci misic od bildera ako im je presek/povrsina tog misica ista
istina ili zabluda?
mythbusters

Nema sta da mi objasnjava, trenirao sam plivanje i atletiku, a i dalje cesto kombinujem tegove, plivanje i trcanje

Sem toga, ja prvi ne zelim da izgledam kao bilder, a oni koji zele treba da budu svestni da to pre svega zahteva visegodisnje posvecivanje
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Boki poslato 05 Februar, 2012, 16:26
Citat: ra$a poslato 05 Februar, 2012, 15:19
ja sam skoro batalio teretanu, ne mogu da se organizujem da ispo¹tujem sve kako treba a i zasitio sam se pa sam pre¹ao na zgibove sklekove propadanja èuènjeve i trbu¹njake za sad je ok. naravno ne oèekujem nikakav rast i preterani napredak ali se oseæam malo bolje nego kad sam radio sa tegovima. videæemo...

kad ti postane lako, radi kao ja, sve isto samo sa jednom rukom-nogom :)

Ja ceo zivot radim ove nazovi klasiène ve¾be, nista bez ¹ipke!

Vazna je i funkcija misica, ne samo izgled
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: slave74 poslato 05 Februar, 2012, 16:30
Za sirinu ledja, zgibovi -siroki hvat, sto siri, 5-10 serija, kolko mozes. Za 2-3 meseca primetices, napredak.
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: PRINC poslato 05 Februar, 2012, 17:43
kako ono bese? prvo se dobro isplaces...,pa se dobro iseres...,pa onda jedan vinjak i dva bromazepana....
meni nije jasno kako to da su neki mnogo pametni  i znaju sve o treningu i ishrani a teg nisu digli verovatno nikad,a kamo li drzali djetu!
ima mnogo literature koja ce ti objasniti,koju su pisali uceni ljudi,isto tako ima i nekoliko dokumentaraca koje mozes pogledati pa vidis sta da radis i kako...
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: SSZGO poslato 05 Februar, 2012, 23:37
Citat: UFF poslato 05 Februar, 2012, 14:01
A objasni coveku kako misic raste kad bildujes a kako kad plivas

kod plivaca se celija razmnozava tj deli a kod bildera siri tj samo povecava pa plivac ima jaci misic od bildera ako im je presek/povrsina tog misica ista
istina ili zabluda?
mythbusters

nemam pojam odakle si iskopao ove nebulozne informacije...
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: UFF poslato 07 Februar, 2012, 16:55
Pa ja da znam ne bi tebe pitao

i da me interesuje uopste

ovaj forum sluzi za zajebanciju ko oce da se informise o praviloj ishrani i treningu sigurno nece ovde da dodje pa sta ste se onda koji kurac primili da svi postovi moraju da budi tacni?

A sto se tice plivanje vs gym ako su oboje iste tezina sanse nema da bilder bude ni jaci ni idrzljiviji (mozda moze da digne vise iz benca i to je to)
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: goranvojska poslato 07 Februar, 2012, 17:29
plivanje je jedini sport u kome se upotrebljavaju svi misici i najpravilniji razvoj se postize plivanjem.sad o snazi ..........neznam.
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: SrpskiDzedaj011 poslato 07 Februar, 2012, 17:45
Citat: goranvojska poslato 07 Februar, 2012, 17:29
plivanje je jedini sport u kome se upotrebljavaju svi misici i najpravilniji razvoj se postize plivanjem.sad o snazi ..........neznam.
Зар није древна вештина светих отаца!?
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: SSZGO poslato 07 Februar, 2012, 18:39
Citat: UFF poslato 07 Februar, 2012, 16:55
Pa ja da znam ne bi tebe pitao

i da me interesuje uopste

ovaj forum sluzi za zajebanciju ko oce da se informise o praviloj ishrani i treningu sigurno nece ovde da dodje pa sta ste se onda koji kurac primili da svi postovi moraju da budi tacni?

A sto se tice plivanje vs gym ako su oboje iste tezina sanse nema da bilder bude ni jaci ni idrzljiviji (mozda moze da digne vise iz benca i to je to)

ako dize vise iz bencha, to postize magijom ili snagom?

apsolutne teorije nema da se neko plivanjem razvije ili d aima snage koliko moze  radom sa opterecenjem

necemo mesati kondiciju i snagu, jer se kondicija ne dobija vezbama sa tegovima, plivanje je mnogo vise kardio nego bilo sta drugo, tako da plivanjem ces dobiti na kondiciji ali na snazi slabo...
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Plazma Keks poslato 07 Februar, 2012, 20:00
da li si se uhvatio u kostac sa nekim vaterpolistom ili plivacem?
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Bori¹a poslato 07 Februar, 2012, 20:09
A vaterpolista svu snagu koju ima stekao je plivanjem i sutiranjem lopte?
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Plazma Keks poslato 07 Februar, 2012, 20:14
a ti mislis da je svaki plivac stekao snagu plivanjem?
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: AndreyRR poslato 07 Februar, 2012, 20:22
najvecu ulogu u svemu tome igra hemija
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Bori¹a poslato 07 Februar, 2012, 21:02
Citat: Plazma Keks poslato 07 Februar, 2012, 20:14
a ti mislis da je svaki plivac stekao snagu plivanjem?

Pa ti pricas kao da jeste stekao
Svi se pucaju u teretani tu nema dileme
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Plazma Keks poslato 07 Februar, 2012, 21:52
plivaci koriste vrlo malo sprava. sve ostalo su vezbe kao sklekovi, cucnjevi, trcanje....
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Major poslato 07 Februar, 2012, 21:58
I plivaci i vaterpolisti svi oni koriste teretanu da bi ojacali.
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Plazma Keks poslato 07 Februar, 2012, 22:03
samo sto i jedni i drugi imaju drugacije misice od bodybildera. ne izduvaju se posle 3 meseca ne aktivnosti
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Major poslato 07 Februar, 2012, 22:13
Totalno ne vazno.. mada realno i da bilo koji od pomenutih ne trenira 3 meseca splasnuo.
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Plazma Keks poslato 07 Februar, 2012, 22:16
splasnuo bi vrlo vrlo vrlo malo
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Major poslato 07 Februar, 2012, 22:18
Tesko. Ali svejedno da ne gusimo temu.
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: SSZGO poslato 08 Februar, 2012, 00:32
Citat: Plazma Keks poslato 07 Februar, 2012, 22:16
splasnuo bi vrlo vrlo vrlo malo

ne lupaj ko maksim po diviziji...

Citat: Plazma Keks poslato 07 Februar, 2012, 20:00
da li si se uhvatio u kostac sa nekim vaterpolistom ili plivacem?

na koji nacin?

po snazi?
da, ne mogu da pridju blizu po snazi, jer imaju mnogo manje misicne mase

po kondiciji?
tu smo negde, jer i ja radim kardio non stop, teram 50 km dnevno na rolerima, ili trcim po 10 km...

jedini problem - finansije
moja ishrana kosta jako puno, jer pojedem za 3 coveka... a jedem kvalitetnu hranu...
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Plazma Keks poslato 08 Februar, 2012, 01:06
pa u smislu rvanja?
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Bori¹a poslato 08 Februar, 2012, 01:12
Pa tu dosta ima uticaj i tehnika rvanja
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: SSZGO poslato 08 Februar, 2012, 01:20
Citat: Plazma Keks poslato 08 Februar, 2012, 01:06
pa u smislu rvanja?

ja radio ultimate fight godinama , bjj primarno, preko 1500 trening borbi
sta tu ima neki plivac da trazi? moze samo tetki da odnese lek...


Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Boki poslato 09 Februar, 2012, 13:18
Ljudi kad vi krenete da tupite :)

Ako vas zanima koje jaèi ili za  poreðenje snage ljudi razlièite mase, koristi se pojam RELATIVNA SNAGA (snaga na 1kg sopstvene te¾ine)

Dobija se kad maskimalnu te¾inu koju mo¾emo da podignemo u recimo potisku sa ravne klupe, podelimo sa sopstvenom te¾inomi pomno¾imo sa 100 i onda dobijete vrednost u procentima.

Recimo da imate 70 kg i podignete 105 kg, a neko ko ima 90 kg podigne 120kg

Lik koji ima 70kg je jaci za 17 % i ako je ovaj od 90kg podigao 15kg vi¹e

Evo proste formule kako se to izraèuna

Relativna snaga=(maskimalna te¾ina/te¾ina ve¾baèa) X100


Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Major poslato 09 Februar, 2012, 14:05
Onda sam ja mnogo jak :P
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Major poslato 09 Februar, 2012, 15:47
Jedno pitanjce, ima li negde da se skine knjiga gde je detaljnije opisano koji je koji misic.
Konkretno mi treba info o pregibac(ima), opruzac(ima) i odvodioca.


Primer jednog pitanja koje imam:

Vezbe za jacanje opruzaca u zglobu lakta?

[watching]
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: AndreyRR poslato 09 Februar, 2012, 16:07
imam ja knjigu zove se
strength training anatomy
cela je u ilustraciji i opisu misica
i kako se koja vezba izvodi
mislim da imas i na netu u pdf-u
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: SrpskiDzedaj011 poslato 09 Februar, 2012, 17:44
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/408101_10150533680062607_181190202606_8968897_400366572_n.jpg (http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/408101_10150533680062607_181190202606_8968897_400366572_n.jpg)
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Boki poslato 09 Februar, 2012, 18:23
Skini bilo koju anatomiju sa misicnom analizom sa neta...

Evo jedna na brzinu, posto mi je sve na drugom kompu koji je trenutno na popravci

[attachment deleted by admin]
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: UFF poslato 09 Februar, 2012, 18:36
Citat: SrpskiDzedaj011 poslato 09 Februar, 2012, 17:44
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/408101_10150533680062607_181190202606_8968897_400366572_n.jpg (http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/408101_10150533680062607_181190202606_8968897_400366572_n.jpg)

sometimes it does

http://www.noobcrew.com/index.php?option=com_kunena&func=view&catid=8&id=115&Itemid=2 (http://www.noobcrew.com/index.php?option=com_kunena&func=view&catid=8&id=115&Itemid=2)
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Major poslato 10 Februar, 2012, 07:34
@ Andrejj - [cheers]

Citat: Boki poslato 09 Februar, 2012, 18:23
Skini bilo koju anatomiju sa misicnom analizom sa neta...

Evo jedna na brzinu, posto mi je sve na drugom kompu koji je trenutno na popravci

Ovo je pun pogodak!
[cheers]  [clapp] [cheers]
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: UFF poslato 18 Februar, 2012, 19:31
 [balavi]
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: jerej poslato 06 Mart, 2012, 01:07
smrsao sam 11 kg i nadam se da cu skinuti jos koju kilu.. eh sto ce motor da ide.. ;D ;D  [slavlje] [slavlje] [slavlje] [slavlje] [vatromet] [vatromet] [vatromet]
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Major poslato 06 Mart, 2012, 07:53
[clapp]
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: jerej poslato 19 Mart, 2012, 17:49
do sad sam oslabio 20 kg, sta ce tek sad motor da mi radi i kako ce da ide...  :o ;D ;D
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Major poslato 19 Mart, 2012, 17:52
Jel drzis neku dijetu?
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: SSZGO poslato 19 Mart, 2012, 18:14
Citat: jerej poslato 19 Mart, 2012, 17:49
do sad sam oslabio 20 kg, sta ce tek sad motor da mi radi i kako ce da ide...  :o ;D ;D

mogao bi da napises i sta si radio da bi to postigao, kao i da stavis slike pre i posle

jako bitna stavka je i kakvih 20 kg, tj sastav istih, si skinuo...
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: pit poslato 19 Mart, 2012, 18:26


             Bilo kakav vid mrsavljenja je zdrav i pozitivan.Setite se solunaca koji su gladovali danima i bilo izlozeni hladnoci i ekstremnim naporima.Veliki broj njih je doziveo preko 80 godina.Kod njih se desio takozvani restart organizama tj organizam se anulirao i oslobodio svih stetnih materija koje je u to vreme bilo vrlo malo ....mislim unetih kroz hranu.
            Tvrdim da gladovanje uopste nije stetno...naravno ko ima volje i snage za tako nesto.Desi mi se da jedem samo jednom dnevno glavni obrok....ostalo voce.
             Ja sam skinuo jedno 6 kg i trebam jos 10 da bi se vratio u normalu.Izbegavam svinjsko i govedje meso....vise jedem ovcetinu i jagnjetinu kao i ribe.Naravno bez hleba i sa dosta salate .Voce i povrce naravno.Cajevi su takodje vrlo bitno pre podne da bi se organizam ocistio od varenja.I tako...
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: SSZGO poslato 19 Mart, 2012, 18:37
http://4.bp.blogspot.com/-HxpqWigJ4Wc/Tb4lecuxBzI/AAAAAAAAALc/Wj8qikGjk20/s1600/facepalm.jpg (http://4.bp.blogspot.com/-HxpqWigJ4Wc/Tb4lecuxBzI/AAAAAAAAALc/Wj8qikGjk20/s1600/facepalm.jpg)


Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: jerej poslato 19 Mart, 2012, 19:32
pa radio sam to da vec mesec i nesto dana samo doruckujem i to iskljucivo ribu i povrce, naravno ne u velikim kolicinama. Hleb jedem integralni i evo jednu veknu sam kupio jos treceg marta i imam jos dva parceta.  za rucak se desi da pojedem nesto malo od povrca, a nekad ni to i za veceru jedem jabuke. Takodje uvece pijem prirodne cedjene sokove. Na ovome necu stati jer imam u planu jos desetak kg da smrsam. Od svega je jako bitno imati veliku volju i resiti problem u glavi. Na pocetku sam umirao nocu od gladi i nekad nisam mogao da zaspim jer je ala iz stomaka trazila svoje. sad sam se navikao na gladovanje i takoreci tesko mi je da se nateram da jedem. Uz sve ovo vec cetiri meseca vezbam na kucnoj teretani i nijedan put nije bilo izuzetka da sam zbog necega preskocio trening. Ovde cu se vratiti na neciji komentar na mom oglasu kad sam kupovao gladijator, gde mi je neko rekao da necu puno izdrzati sam da vezbam, jer je vezbanje dosadno kad vezbas kuci. e mani je svakim danom sve zanimljivije i takodje ni od toga necu odustati dok ne postignem rezultat. Posto je post i ne mogu da unosim dovoljno proteina u organizam, danas sam kupio proteine na bazi zitarica, tako da ce mi oni menjati proteinske obroke. Sto se tice garderobe, tu sam najsrecniji jer posle skidanja ovoliko kg ja sad imam sta da obucem i presrecan sam zbog toga.  :)
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: SSZGO poslato 19 Mart, 2012, 19:33
bilo bi dobro da vidimo slike pre i posle
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: jerej poslato 19 Mart, 2012, 19:34
Polako sa slikama. one ce biti tek kad uradim to sto sam naumio.
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: UFF poslato 20 Mart, 2012, 12:14
Cestitam na cvrstoj volji jereju
Aj cujemo se za 6 meseci da vidim da li vezbas i dalje ili je prasina i paucina na tom gladijatoru
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Taraba poslato 20 Mart, 2012, 14:37
Lako je sad kad je pro¹la sezona krkanluka.
Kad upeèe sunce nikome nije do prasetine i slaninininice.
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: losmi poslato 20 Mart, 2012, 14:40
Citat: Taraba poslato 20 Mart, 2012, 14:37
Lako je sad kad je pro¹la sezona krkanluka.
Kad upeèe sunce nikome nije do prasetine i slaninininice.
meni bas suprotno,sad mi se vozi a ne trenira,a kad je bio onaj minus,trenirao sam normalno...
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: jerej poslato 20 Mart, 2012, 18:40
Neka vas, ja znam sta mi je najbolje ciniti i znam da nece biti prasine na spravama, a ni viska kilograma. Inace proslo je cetiri meseca od kupovine sprava i od tad nisam prekinuo vezbanje, pa ne vidim razlog prekidanja ni za sest meseci..
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: SSZGO poslato 20 Mart, 2012, 18:46
ja sam poceo dijetu pre neki dan...
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Taraba poslato 20 Mart, 2012, 19:38
http://i.imgur.com/1hfFx.jpg (http://i.imgur.com/1hfFx.jpg)
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: SrpskiDzedaj011 poslato 20 Mart, 2012, 19:44
Citat: SSZGO poslato 20 Mart, 2012, 18:46
ja sam poceo dijetu pre neki dan...
Такође.  [thumb_up]
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: SrpskiDzedaj011 poslato 20 Mart, 2012, 19:45
Citat: jerej poslato 20 Mart, 2012, 18:40
Neka vas, ja znam sta mi je najbolje ciniti i znam da nece biti prasine na spravama, a ni viska kilograma. Inace proslo je cetiri meseca od kupovine sprava i od tad nisam prekinuo vezbanje, pa ne vidim razlog prekidanja ni za sest meseci..
Држи се. Борба је то.
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: jerej poslato 25 April, 2012, 11:26
evo moram i ovde ponovo da se pohvalim jer sam smrsao sad vec 26 kg..  ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: AndreyRR poslato 25 April, 2012, 11:29
svaka cast daj recepturu  ;D ;D,meni treba 5 do 10 kg manje
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: jerej poslato 25 April, 2012, 11:31
nemam vise kila na zajam, sve sam podelio..  :o ;D ;D ;D ;D
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: AndreyRR poslato 25 April, 2012, 11:32
rekao sam manje  ;D ;D
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Nadalina poslato 25 April, 2012, 11:39
Bravo, poooope, braaaavo!!! [cheers]

Ja skinula nekih 4, 5, uzela tati pare jer smo se pre toga opkladili i sad mi je ovako lepo... Me happy!
Jest` da su pare vec na `aljince unapred potrosene, al` doooobro! 8)
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: AndreyRR poslato 25 April, 2012, 11:43
kakva motivacija  ;D ;D
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: bora63 poslato 25 April, 2012, 12:02
Tja! Zemsko...... krpice krpice i samo krpice
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Nadalina poslato 25 April, 2012, 13:32
Citat: AndreyRR poslato 25 April, 2012, 11:43
kakva motivacija  ;D ;D

Pa, pazi... :D
Ja sam imala u planu da skinem te kilograme.
Ovako - jos sam i zaradila! [rofl]
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Plazma Keks poslato 25 April, 2012, 14:30
ako hocete da budete laksi i idete brze, dobro ispraznite svoj stomak na WC solji i sedite na motor/bajs ;D
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Taraba poslato 25 April, 2012, 14:35
Onda ostaje¹ bez Nitro pogona.
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Plazma Keks poslato 25 April, 2012, 15:28
nitro je kratak... kad bi bio neki turbo punjac!
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: AndreyRR poslato 25 April, 2012, 15:29
opet te udarila viljuska u glavu
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: Plazma Keks poslato 25 April, 2012, 17:40
paaaa... jutros se nisam ispraznio i sad patim ceo dan...
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - trebate da budete laksi
Poruka od: AndreyRR poslato 25 April, 2012, 17:53
sledeci put pre i posle sranja se izmeri pa iznesi rezultate
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - treba da budete laksi
Poruka od: trajko poslato 22 Decembar, 2020, 19:29
@SSZGO da li su se preselili na neku novu adresu, ovaj url ne radi vec par godina?
http://forum.teretana.net (http://forum.teretana.net)
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - treba da budete laksi
Poruka od: SSZGO poslato 23 Decembar, 2020, 17:29
ne radi godinama
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - treba da budete laksi
Poruka od: milomir22 poslato 23 Decembar, 2020, 19:16
https://www.youtube.com/watch?v=E5jY0xA-RvE# (https://www.youtube.com/watch?v=E5jY0xA-RvE#)


Preporuka za dijetu!
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - treba da budete laksi
Poruka od: trajko poslato 23 Decembar, 2020, 21:09
Citat: SSZGO poslato 23 Decembar, 2020, 17:29
ne radi godinama
Hvala, znas li nesto slicno na nasem ili engleskom?
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - treba da budete laksi
Poruka od: El Jefe poslato 24 Decembar, 2020, 11:55
(https://i.postimg.cc/3Rcr46Vd/image.jpg) (https://postimg.cc/yg0C2fVH)
Naslov: Odg: da bi motor bolje isao - treba da budete laksi
Poruka od: Kostić poslato 30 Decembar, 2021, 15:27
има ту неке логике шес месеци не возим кавасаки осим да напумпам гуму јурцам с кућом по србији коал чемберс ја сам хаусманијак

https://www.youtube.com/watch?v=V-sYWaOrLdI# (https://www.youtube.com/watch?v=V-sYWaOrLdI#)