Glavni meni

Sta stampa stampa

Započeo zmiya, 11 Decembar, 2011, 17:36

0 članova i 14 gostiju pregledaju ovu temu.

El Jefe

Друштво за заштиту од животиња

ЯЭВОЛУТИОН

Citat: DebeliZmaj poslato 10 Mart, 2021, 11:44
Citat: ЯЭВОЛУТИОН poslato 10 Mart, 2021, 11:40
Citat: DebeliZmaj poslato 10 Mart, 2021, 10:05
Citat: ЯЭВОЛУТИОН poslato 09 Mart, 2021, 22:30
glup si kao po obicaju...nemam snage da objasnjavam

direktno vredjanje ...
seres po obicaju....


mUFF-e jel i ovo direktno vredjanje ?
vredjanje bi bilo kad bih mu rekao nesto ruzno.....on je namerno glup a ti namerno kenjas.....nema to veze sa uvredom....ja se trudim da ne vredjam, ne prozivam i ne kenjam, osim kad bas hocu...a to se onda ne racuna.....u pitanju je isticanje poente a ne vredjanje.
samo na dva dana u godini nemas uticaj...na juce i na sutra...probaj danas   064 117 36 11

DebeliZmaj

neko sere, neki jedes
Sloboda je pravo da se
ljudima kaze ono sto oni
ne zele da cuju.

George Orwell

milomir22

https://www.blic.rs/vesti/hronika/senta-rotvajleri-ubili-dete/59mtg7r


Stra¹na tragedija u senti, ako neko na forumu dr¾i pse neka objasni ¹ta se dogodilo i ¹ta je kvrcnulo psima da napadnu i ubiju dete. Ja imam dva dod¾a u selu, majku i æerku, æerka je krupna i agresivna i teritorijalna, ali decu obe obo¾avaju i samo se umiljavaju. Ne ide mi ovo u glavu nikako.
"If you seek authenticity for authenticity's sake, you are no longer authentic."

-Jean Paul Sartr

UFF

ni meni
osim da ih je zlostavljala ali cak ni tad

mareskin

Imam me¹anca nekakav rotvajler-nemaèki ovèar. Veliki je, te¾ak, jak.
Svaka beba i dete iz kom¹iluka je bilo u dvori¹tu i bacalo mu loptu. Babe i majke su dovozile decu u kolicima da ga gledaju dok donosi lopticu. S tim da je on bio na lancu i na dugaèkoj sajli.
I to su najèe¹æe dolazili kada ja nisam kuæi.
Stalno ih upozoravam da vode raèuna, da mu ne prilaze. Dovoljno je da se zaigra i mo¾e nekoga da povredi.
Ja ga dr¾im sa svojih 120-130kg, a ne mo¾ete da zamislite koliko jako mo¾e da povuèe. Kad se uspravi stavi mi ¹ape na ramena. Skoro smo glava-glava.
I opet ne znam ¹ta mo¾e da se desi. Koliko god to bili na¹i ljubimci, ipak su to ¾ivotinje.
Kada poène¹ da razmi¹lja¹ ¹ta mo¾e da se desi nije nimalo prijatno.
Rešio sam da se malo trgnem iz ove monotonije... I trg'o sam se...
Od danas sedim na ladnom betonu

DebeliZmaj

drugaricina bebica od godinu dana i 1xx kila ...
Kenga.. Leo mu je ime ...

https://i.postimg.cc/vmL4dd2k/screenshot-145.png
danas je ustanovila da mora betonsku ogradu dize... ovo ga prosto
nece zaustaviti ...
https://i.postimg.cc/B6RbTQj8/screenshot-146.png

elem, kad ga proseta oko vikendice malo rano ujutru ... svi psi utihnu...
kolima ne moize d aga preveze, nemoze stane, valjd ce onu neu prikolcu za stoku
bukove sta vec... bice zanimljivo kad ga proseta po kraju po dorcolu ...
strahinica bana ...;0
Sloboda je pravo da se
ljudima kaze ono sto oni
ne zele da cuju.

George Orwell

Gvozden

Ima tih epizoda koliko hoces. Jedan iz Kikinde je drzao samo pitbulove, spavali mu sa cerkicama, od kad su stenad bili. I posto je bio veciti podstanar selio se i da tog pita drugaru iz Elemira cini mi se. Psa koji se igrao sa devojcicama, spavao u krevetu sa njima i tako to...E baba zaboravi da zatvori kapiju jedan dan, a deca prolazila pored kuce iz skole i zatrci se taj ker na jednu malu iz gomile scepa je za lice i jedva su ga ubili lopatom i odvojili od male. Preminula je do bolnice.
Elem, imao sam zestoke pse ceo svoj zivot, ali otkad sam dobio decu drugacije razmisljam, ne pada mi na pamet da imam slicne ostre pse. Dolaze im drugari u posetu i ne zelim da imam taj flesh i strash da li ce , kako ce.. A ljubitelji pasa, obozavatelji i sl..sa svojim najboljim naucnim dokazanim teorijama kako sta ..Ej desi se da kvrcne i tad nema nazad..
Prvo bih uveo obavezne korpe za te zestoke pse, jer te devojcice sa Kangalom su jednostavno prevelik rizik po gradjanstvo.. BTW Kum mi ima 6 komada, kao i sarplanince ...Sarovi su kao pudlice za kangala..Mozes da ga setas, jedino sa pistoljem zadenutim i da si tad siguran. A da ne pominjem govna koja se ne kupe, tek bi tad nekom napunio dzepove da to nosi kuci...
Zato imam malog avlijanera, koji se igra sa decom i miljenik je cele ulice...i zove se Maksa :D

DebeliZmaj

Njoj to nije prvi pas, jest prvi tako veliki al zato jest na selu ...
Svakako kengal se jedino nje i veverice zenta ... inace skoroje iscupo neko omanje drzo ..u dvoristu...

Ne slaim se za zidanje betonskog zida umesto ograde i to mora sa kosim nagibom ka unutra ko zatvor da ne preskace zid ...
Sloboda je pravo da se
ljudima kaze ono sto oni
ne zele da cuju.

George Orwell

sasa ns 1

ker koji hoæe da preskoèi ogradu  je nervno nestabilan i treba poraditi na tome
ako pas èuvar hoæe da ode od kuæe koju trreba da èuva to nije pas èuvar pa zvao se makar i kangal.Pastirski psi su izuzetno stabilni,nema kvrcanja,nema nièega ¹to netreba da nema ,nikad.Osim ako je ker stalno u boksu,lancu ili mu se ne¹to jo¹ gore radi.Mora imati  èoveka kao voðu èopora i biti tako socijalizovan a ne sa decom.Pas nije nenormalan da nezna ¹ta je dete,ako jeste  ima neka gre¹ka u vaspitanju ili dr¾anju.
Sve ¹to sam napiso va¾i za pastirske pse jer se oni ne boje ljudi,svi ostali se boje i iz straha napadaju .To je manje primetno jer su slabiji i manje povrede ljude.Ali oni drugi uglabnom molosi kad napadnu ozbiljno povrede.Pre jedno 10 godina i Smederevu je kom¹ija do¹ao da ubije kom¹iju koji je imao rotvajlera.Ovaj je be¾o oko bunara a rot se pokido sa lanca i skoèio na napadaèa koji se presamitio u bunar i pogino.Rota su uspavali umesto da ga nagrade a ovaj ¹to su poku¹ali da ga ubiju zaglavi zatvor.To je pravi pas i nikad ne bi naopao nikakvu decu,ne bi preskako ogradu jer kako onda da saèuva gazdu kad nije tu.Treba da napadne svakog ko nije iz  domaæinsttva  u svom dvori¹tu ako je slobodan i ako voða èopora ne ka¾e drugaèije.I samo tako treba da napadne.

sasa ns 1

znaèi treba biti sa psom i pokazivati u ljubav a ne da on dobije hranu i da samuje ceo dan.Ako se tako ne radi onda nastasaju sranja.

Kostić

рот није за децу колико се год неко курчио по сликама новине говоре да беснила нема да је дошао достављач дете пошло да затвори врата и пас га је напао жена гаји керове да заради неки динар и на крају ће да испадне да је рот легенда а мајка небрижна власница која није прочитала упутство за руковање том расом (америка стил) једина њена кривица је у томе да је себи дозболила такву грешку да држи опасну животињу поред малог детета и то да пас зна шта је дете овог пута пало је у воду и докле год људи буду криви биће и оваквих ситуација а људи и јесу криви пас није за у кућу али љубав према животињама полако преовладава

џукци живе у авлији две иљаде година сад ако је у авлији на ланцу крив власник а да није то мало оболело? ко кад смо у комунизму плаћали казне ако су нам  у сред бела дана укључена светла а данас плаћамо ако нису

sasa ns 1

ide dete od 10 godina ulicom i vodi toy pudlu na povocu.Ide drugo malo starije ¾ensko dete pored sa rotom.Rot se otme od povodca i uvati pudlu i poène da mlati pudlom iznad glave.Sve se de¹ava ispred ¹kole dok su izlazila deca,rODITELJI DOÈEKUJU DECU,SVI SE USRALI.Prolazi èovek u kolima vidi situaciju i stane posle 30 metara.Iziðe iz kola doðe do rota koji i dalje mlati pudlom koja je veæ polumrtva.Èovek poka¾e prst rotu uvati ga za vrat i rot pusti pudlu i podèini se potpuno nepoznatom èoveku.eTO I TO JE MOGUÆE ,LIÈNO PRISUSTVOVAO BEZ PREUVIÈAVANJA ISPRIÈAO.
Rot nkako nije smeo da napadne slabiju ¾ivotinju jer upravo je to odlika molosa kojima i pripada rotvajler.Verovatno je isfrustriran jer je u stanu jer su okolo zgrade ALI NI TAD NESME DA  NAPADA SLABIJE.To je prava stvar kod kod pastirskih rasa poput ¹arplaninca.Nisu agresivni nego o¹tri i to samo kad treba.
©to se tièe Sente verovatno su psi napali ili hteli da napadnu dostavljaèa pa onda produ¾ili napad na dete ¹to takoðe nesme nikako.Verovatno ¾ena gaji radi prodaje i dr¾i ih u boksu a takvi likovi to rade isto ko da dr¾e svinje ili bilo kakvu stoku i bole ih uvo i za pse nego samo za pare.

ЯЭВОЛУТИОН

mog drugara su dva njegova rodjena rota iskidali ozbiljno u auto u voznji iz cista mira.....da batalimo pricu....da se porez placa na kucne ljubimce i da moraju biti sterilisani osm ako imas registrovanu odgajivacnicu....komsija pored sarplaninac ranjen suvih hlebom, drugi komsija staord koji veci deo dana visi na gumi na drvetu, trci komsija pucval i bandog u kuci...bandog se strujom na daljinski cekam samo momenat da odraste i da pokida pucvala.....

e da...pucval su one cupave male kuce sto lice na praska.
samo na dva dana u godini nemas uticaj...na juce i na sutra...probaj danas   064 117 36 11

milomir22

Lik sa kojim saraðujem na poslu dr¾i odgajivaènicu rott-ova i ba¹ juèe svratio pa smo se dotakli ove teme. On ka¾e da je 99% ¾enka bila u teranju i da je ona napravila sranje. Postoji i neka varijanta kad dobiju mlade isto mora¹ jako da vodi¹ raèuna kad i kako im prilazi¹ i ostalo. Njega su 3 puta ujedali njegovi rott-ovi sa kojima bukvalno provodi po ceo dan i svaki put su ga ¾enke ujedale. Mada ni tu nema uvek pravila. Jbg, ljudi pse shvataju olako, i da mu uðe¹ u pamet, pitanje je da li æe se uvek predvidljivo pona¹ati.


Prièa mi moj zet kako je imao scenu pre par godina kada je sa sinom od 7 i æerom od 4 godine ¹etao kuèe. Izveli oni zlatnog retrivera u ¹etnju, dr¾ao ga zet na povodcu i odjednom je èuo lave¾ pasa. Kako se okrenuo, imao je ¹ta i da vidi, 2 odrasla staforda koji juri¹aju ka njima i njihovog vlasnika koji trèi za psima i uveliko zaostaje. Zet refleksno pustio povodac, uhvatio æerku u naruèje i sina dr¾ao uz sebe, meðutim, stafordi ciljali na jadnog Lakija (retriver). Ka¾e zet, ni sam ne znam kako, ali im je Laki utekao za dlaku, e onda je zet, inaèe biv¹i sportista, igrao amerièki fudbal za divlje veprove, poprièao s vlasnikom par reèi u 2 oka. Ka¾e bio sam besan da ga unakazim onde, samo sam ga 5-6 puta iznabadao. Neki tetovirani i izpirsingovani klinac.
"If you seek authenticity for authenticity's sake, you are no longer authentic."

-Jean Paul Sartr

Ivicat

Stigla vazdusna sa 305m/s. Ono sto stara nije dohvatila, ova hoce.


DebeliZmaj

marinika i 10.000m2 stana .... biser SNS ;0)

Sloboda je pravo da se
ljudima kaze ono sto oni
ne zele da cuju.

George Orwell

mrle

Citat: DebeliZmaj poslato 16 Mart, 2021, 03:29
marinika i 10.000m2 stana .... biser SNS ;0)


"ima stan povr¹ine jednog hektara"

DebeliZmaj

jesam dobro preracunao ?to ej 10.000 m2 ?
Sloboda je pravo da se
ljudima kaze ono sto oni
ne zele da cuju.

George Orwell