Glavni meni

Prekrsajne prijave i kazne - pravni saveti

Započeo SSZGO, 21 Februar, 2011, 17:15

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Glava Dole


Kostić

inaèe su najgori vozaèi upravo ti nadproseèni jer im je ego velik ko amerika. kad nadproseèan laziæ prejebe nekoga kr¹eæi zakon, on je nadproseèan jer ume bolje. kad njega neko prejebe, taj je glupan koji ne poznaje zakone. kad deda od sto godina vozi po propisima, nikad kazna nikad udes, on je glup i samo smeta u saobraæaju. kad laziæ prospe asfalt, on je nadproseèno dobar. ti si laki du¹o na¹a jedna nadproseèna budala. jer samo budale mogu da etiketiraju vozaèe na lo¹e i dobre. uop¹teno etiketiranje ljudi na svim poljima je bolest ega. on toliko poraste da u glavi nema vi¹e mesta i on poène da pritiska iznutra, pa od tog pritiska èoek pomisli koliko je nadproseèan i treba mu jo¹ dve glave, pa se iznervira ¹to glupaci imaju glavu ali praznu, a on bogomdan, nema dovoljno prostora u sopstvenoj. :)

valjda neæe se sad naljuti. ma neæe, dovoljno je inteligentan da svati pismo. mada, ako pretisak krene da izlazi... al nije stra¹no, buksna re¹ava sve probleme, to je i nauka dokazala :)

Lazic


petar357


Ovo je zemlja cuda....
Pijanci drze predavanja o bezbednosti saobracaja... U skladu sa tim i objasnjenja su po malo konfuzna, treba po nekoliko postova za redom ne bi li misao isplivala iz magle...





Lazic

Proveri statistike koliko udesa izazovu pijani...

Kostić

pa jeste zemlja èuda. ne samo to je pera naveo, nego i zemlja svih tarabiæa. najaèi su ovi ko pera. ne poznaje èoeka, al zna sve o njemu. iskusno :)

Lazic


petar357

Citat: Laziæ poslato 15 Septembar, 2017, 09:20
Proveri statistike koliko udesa izazovu pijani...


Statistiku treba znati i tumaciti.

Npr. ako od 100 vozaca njih 4 vozi kada su pijani i 2 naprave udes, statisticki je to 2%. A realno je 50%.

Kostić

Citat: Laziæ poslato 15 Septembar, 2017, 09:46
Pa to i ti rad¹... :D

volem ;D

pero, statistika po tem pitanju ne mo¾e da bude merodavna, jer bi u tem sluèaju svi uèesnici u saobraæaju morali da budu tretirani. ovako, zaustavi 100 treznih i 4 pijana i sklepa statistiku. pa neæe da mo¾e da to bude merodavno. kako æe da zna koliko je pijanih a koliko treznih u saobraæaju? nikako. mo¾da je od neispitanih, 100 pijanih i ni jedan trezan. pijanci umeju da izbegavaju kontakte sa duvaljkom.

a koliko je udesa izazvao mobilni telefon? ajmo ovako, do pre nego ¹to je nastao mobilan, udesa je bilo manje. neko æe da ka¾e da je i saobraæaja bilo manje jel, pa æese uvati za to. e pa ne mora da znaèi.

statistika je majka svih zajeba, ali je korisna u medijske svrhe, u svrhe namicanja novèanog kapitala, u psihoedukativne svrhe i etc.

u realnom ¾ivotu, pijanac æe mnogo te¾e da napravi udes od mobilnog telefona. onaj ko ga napravi pijan, napraviæe i trezan, ako mu se uka¾e prilika.

to naravno ne znaèi da treba da vozimo pijani, ali dokle god trezvenjaci jedu govna o pijancima, pijanci æe da piju i boleæe ih kurac, ¹ta trezvenjaci jedu govna. pijanci ne skaèu po glavi trezvenjaima, nego ¾ive svoj ¾ivot.


u tome je razlika

Kostić

ja da sam zakon, svaki kome vidim mobilan u ruci, istu bi poseko. a za¹to? pa zato ¹to od 20 ataka na mene u saobraæaju, 18 ima telefon u ruci. jedan moj dugar nosa kameru i snima vozaèe sa telefonom u ruci, ima beli motor i belu kacigu. kad bane na prozor u vo¾nji i kucne u prozor, vozaè se trgne i baci telefon. dal je taj vozaè video njega u ogledalu? vido je kurac.

i da rezimiramo prièu.

pijanci napred, mobilni u septièku jamu.


ajmo sad narode, ja mobilni nemam, tj imam al ne pote¾em za volanom, ni trezan :)

Kostić

kad pijan napravi udes, odma se pi¹e statistika - pijan. a de je forenzika da prokopa sluèaj, pa da vidimo, da li je taj pijan imo mo¾da telefon u ruci? ako je imo telefon u ruci, da li je pijan kriv ili telefon? ili oba. ne, samo pijan, jer statistika ne mo¾e da doka¾e prisustvo najveæeg saobraæajnog neprijatelja - mobilni telefon.


a nek se javi onaj ko ga ne pote¾e niukom obliku, jer oblik be¾iène komunikacije mo¾e da ima negativne posledice, jer ako bi neki tim psihologa bacio neku ozbiljnu temu na sluèaj mobilan, mogao bi ¹to¹ta da upi¹e u statistike.

primer: zvoni telefon, javi¹ se na be¾iènu vezu, riba te zove, ti vozi¹, ona ti prièa koliko je gola, ti zamisli¹ svoju golu ribu i zgazi¹ pe¹aka. obuèenog. neka nesreæa, ne¹to tu¾no, pogubi¹ se u sekundi i klepne¹ auto od pozadi. dopisivanje na vajberu i slièno tipkanje i etc. aktivna komunikacija sa bliskom osobom dok dr¾i¹ volan, mo¾e da izazove nepredviðene situacije tokom vo¾nje. ja bi o tome razmi¹ljo na velika vrata.

Kostić

deda iga je pijanac, mator ko biblija, ene ga ¾iv. ima mobilan, al ne pote¾e dok ne ugasi auto i izaðe iz njega.

¾iveli svi pijanci sveta koji ne pote¾u mobilan. ua trezvene kukumavd¾ije sa mobilnim govnetom u ruci, na pijance koji ¾ive svoj ¾ivot.


smrt fa¹izmu, sloboda za sve! :)

odo da pravim blog ;D

UFF

Citat: petar357 poslato 15 Septembar, 2017, 09:19

Ovo je zemlja cuda....
Pijanci drze predavanja o bezbednosti saobracaja... U skladu sa tim i objasnjenja su po malo konfuzna, treba po nekoliko postova za redom ne bi li misao isplivala iz magle...

[rofl]  zavuce ti ga pera za sve pare

Major


El Jefe

Постоји и оно што се зове индивидуална склоност несрећама у саобраћају, то је онај необјашњиви фактор зашто се некоме несреће дешавају а некоме не. Постоје и озбиљне анализе које се баве овом темом.
Друштво за заштиту од животиња

Kostić

brrrr. a postoji li neka analiza o onima koji malo malo pa padaju a nije im ni¹ta? i vi¹e od dvaes a manje od sto puta su uspeli da se izvuku iz bbbbrrrrrrlelemepupupu situacija?  ja znam jednog takog. èoek je kolekcija, ma ¹ta kolekcija - enciklopedija padova i ostalih pu pu pu èarolija

meni nikad nije bilo jasno, kako se nesreæe dese normalnim ljudima. valjda ih nenormalni sustignu, a budalama ni¹ta. mo¾da zato ¹to budale ne nose mobilan i ne æaskaju sa ribicom i dru¹tvom na vacap blutut gajtanu, nego bleje ko teliæi tri dana unapred.

ko na glavu padne, ni na noge ne skaèe

milomir22

Nesreca moze da se desi svakom coveku u svakom trenutku, na svakom mestu sa svacijom krivicom, dovoljno je samo malo nepaznje/pogresne procene/gubitka koncentracije.

Sto se tice alkohola, da se razumemo, prvi sednem na motor posle par piva (2,3,4 do 5) i mozemo se lagati koliko hocemo, sigurno je da sam takav losiji vozac nego potpuno trezan. Ali, imam dovoljno pameti, da kad vec takav sednem na motor, ne vozim brze nego kad sam trezan, ako vec ne mogu da vozim sporije.
"If you seek authenticity for authenticity's sake, you are no longer authentic."

-Jean Paul Sartr

Lazic

Ko n'ume da vozi i telefonira ne bi smeo ni da ima dozvolu...

UFF

tj multitasking na ispitu za voznju

ne zato sto treba da multitaskujes dok vozis vec zato sto ako ti se desi u toku voznje (a hoce sigurno) da ne napravis sranje i sebi i drugima


zamisli vozis, riba ti pusi, neko ti svira od pozadi sto smaras, u to vreme ti zazvoni telefon A TI TREBA DA SE UKLJUCIS KOD SAJMA DA TE NE SNIME U ZUTOJ TRACI  [rofl]



eto scenarija za ispit, da pusi moze saobracajac posto on sedi napred kao suvozac  [rofl] hocemo ribe saobracajce na polaganjima  [zena]

Lazic

200 dana godi¹nje bi mogao bez problema... ;D