Suzuki DR 400 ....dva u jednom.

Započeo pit, 30 Avgust, 2011, 22:08

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

pit

Vec duze vreme trazim gledam i nikako da nadjem neki dobar primerak DR 400 .U Bugarskoj ih ima dosta ali su takve dresine ta je to strasno...na slikama se vidi da su zecce istraumirani po terenu,izgrebani i izakani .Naidje po neki primerak SM u dobrom stanju ali je i to macka u dzaku ...jer su bugari gori prevaranti i od nas.
              E sad DVA U JEDNO...ako bih naisao na dobar SM primerak jeftinije bi mi bilo da nadjem enduro felne i vozim po off-u ali ostaje pitanje tvrdjeg ogibljenja i obratno.
              Znam da je DR 400 redak kod nas ali interesuje me misljenje Motomanijaka na ovu temu.

Taraba

DR400 je prastaro motorče. DRZ je taj na koji misliš :P

Elem, lakše je Enduro prepraviti u SM, ali i skuplje.
Fabričko ogibljenje na SM modelu nije mnogo tvrđe od Enduro i dual sport modela. Moglo bi se reći da je i mekano, u poređenju sa, recimo, KTM-om.
Tvrdoća ogibljenja ti je, možda i najmanji problem.

Glavni problem je prednja kočnica. Morao bi da koristiš 310mm disk, koji nije baš idealan za offroad - suviše dobro koči :D
Uglavnom prilikom prepravke SM > Enduro, ljudi menjaju kompletan prednji kočioni sistem, osim prednjeg diska.

Prilikom konverzije možeš koristiti točkove od DRZ S modela kao i točkove od RM250, jer su na SM modelu viljuške sa RM-a iz 98,99, sa malim izmenama.
The band is just fantastic that is really what i think. oh by the way which one's pink?

pit

Pa ako stavis zicanu 21 -cu ti imas onda jedan manji disk...nije li to ''kompletan kocioni sistem''?

pit

Recimo ima starih RM 125 da se nadju za stvarno male pare ..ispod 7-8oo evra...i jeftinie koji su sjebani skroz ali ako je prednja vila u dobrom stanju moz se iskoristi za prepravku SM u enduro....naravno pod uslovom da moze da se upasuje na DRZ 400.U tom slucaju od RM 125 dobijas prednji zadnji tocak i vilu....sto je najeftinija varijantya.

Taraba

Vile od RM250 1999 - 2004 mogu da se koriste bez problema i to je najkvalitetnija konverzija, samo mislim da æe ti trebati i trouglovi od RM-a.
Nezgodno je ¹to prebacivanje iz SM u enduro mod traje du¾e.

A da vozi¹ sa SM felnama i nekim dualsport gumama? Avon Distanzia, Pirelli Scorpion Sync, Pirelli MT60.
The band is just fantastic that is really what i think. oh by the way which one's pink?

UFF

ovo poslenje sto ti je taraba predlozio je najbolje resenje pogotovo sto ti neces na tezak offroad
nisi valjda poludeo da menjas viljusku svaki put kad bi da se provozas do sume?

pit

Citat: UFF poslato 30 Avgust, 2011, 22:59
ovo poslenje sto ti je taraba predlozio je najbolje resenje pogotovo sto ti neces na tezak offroad
nisi valjda poludeo da menjas viljusku svaki put kad bi da se provozas do sume?

Ma da to i meni izgleda kao najrealnija varijanta....a sa druge strane imam TDM za asfalt ...jbg li ga u svakom slucaju trazim DRZ 400 pa na sta naletim.

Taraba

ako bude¹ u moguænosti da bira¹, mada ne verujem, idi na DRZ400 E model. Ima vi¹e snage i lak¹i je od S i SM-a.
Jedina njegova mana je nedostatak signalizacije - brzinomer, ¾migavci, sirena.

pit

Citat: Taraba poslato 31 Avgust, 2011, 00:09
ako bude¹ u moguænosti da bira¹, mada ne verujem, idi na DRZ400 E model. Ima vi¹e snage i lak¹i je od S i SM-a.
Jedina njegova mana je nedostatak signalizacije - brzinomer, ¾migavci, sirena.

Ma znam za to ali upravo taj model je jeftiniji i ako je iz uvoza sve su  mu sanse da je koriscen u off voznji cesto.Inace snaga se povecava zamenom karburatora .....bar mislim da ja Aca pn tako nesyto uradio.

Kengur

Taraba

Ima jo¹ dva komada na moto berzi trenutno.
http://www.moto-berza.com/moto-oglasi/suzuki-drz400sm-oglas-26765/ i http://www.moto-berza.com/moto-oglasi/suzuki-drz400-sm-oglas-27673/

2000 - 2002 godi¹ta su lo¹ija u odnosu na novije modele. Imali su problem sa ¹panerom lanca bregaste i lo¹ije ve¹anje.
Mo¾e¹ ih prepoznati po sivom "bottom end" tj. menjaèu.

UFF